CuraLife — CuraLin

STRESUL ȘI VARIAȚIILE DE GLICEMIE

STRESUL ȘI VARIAȚIILE DE GLICEMIE

Când este stresat, corpul nostru eliberează hormoni care pot crește glicemia și pot duce la comportamente nesănătoase alimentare cum ar fi:

- Supraalimentarea: poate avea efecte secundare grave, cum ar fi afectarea funcției rinichilor, intoleranta la alimente, oboseala cronica, balonare si dureri abdominale. De asemenea, poate provoca supra-stimularea, iritabilitate și fluctuațiile de stări emoționale. In plus, poate duce la creșterea în greutate și la afectiuni medicale legate de greutate, precum DIABETUL. Alte reacții adverse pot fi transpirații excesive, transpirații nocturne, palpitații sau anxietate.

-Dezechilibru hidric: sete excesivă, care poate cauza deshidratare.

-Deteriorarea funcţiilor cognitive: hipoglicemia poate afecta memoria, atenţia şi...


Beneficiile scăderii în greutate

Beneficiile scăderii în greutate

 

Majoritatea ne stabilim drept obiectiv principal slăbirea pentru a arata mai bine. Ce-ar fi să săpam  un pic mai departe si să descoperim si alte surse de motivație pentru a scăpa de excesul ponderal?

Slăbitul este rețeta minune în lupta cu multe probleme de sănătate. Multi medici recomanda slăbirea pentru a ameliora diverse simptome. 

Pierderea câtorva kilograme, pe lângă ușurarea misiunii de a găsi haine la modă care să vi se potrivească are mult mai multe motive importante pentru sănătate.

Pierderea în greutate chiar și a câtorva kilograme poate duce la:
- scaderea glicemiei;


⚠️ACCIDENT VASCULAR DIABETIC: ce este?

⚠️ACCIDENT VASCULAR DIABETIC: ce este?

Un accident vascular cerebral diabetic (AVC diabetic) este o complicație a diabetului care se produce atunci când fluxul sanguin către o parte a creierului este întrerupt.

Medicina AYURVEDICA SI DIABETUL

Medicina AYURVEDICA SI DIABETUL

Medicina Ayurvedică este un tip de medicină alternativă iar sistemul medical Ayurveda este foarte complex.
Acesta este unul dintre cele mai vechi sisteme de tratament din India, cu rezultate și referințe fantastice, dovedite în timp și studiate de marii cercetători.
Ayurveda consideră digestia ca fiind un proces foarte important. Medicamentele care au la baza rețele Ayurvedice sunt eficiente și testate în timp.
Tratamentele Ayurvedice ajuta la echilibrarea sistemului digestiv, sistemului endocrin și sistemelor de mișcare a corpului (circulator, respirator, muscular și nervos).

PREDIABETUL: cum il diagnosticam si cum il prevenim.

PREDIABETUL: cum il diagnosticam si cum il prevenim.

Prediabetul este o condiție metabolică premergătoare DIABETULUI dacă nu este diagnosticată și tratată la timp.

Prediabetul nu are simptome,  este descoperit la analizele uzuale de sange. 

Pacienții cu prediabet sunt mult mai predispuși la boli de inima si infarcte.

Potrivit statisticilor, 15% din persoanele cu varsta peste 40 de ani au prediabet, dintre care, pana la 50% dezvolta diabet in decurs de 5 ani.