🫒Uleiul de măsline și măslinele, beneficii pentru pacienții cu DIABET DE TIP 2🫒

🫒Uleiul de măsline, în special uleiul de măsline extravirgin, este binecunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, de la reducerea inflamației, la echilibrul zahărului din sânge până la sustinerea sănătății cardiovasculare.
🫒Uleiul de măsline scade riscul apariției bolilor cardiovasculare, ajută la pierderea în greutate, previne accidentele vasculare cerebrale și inversează pierderile de memorie legate de boala Alzheimer.
🫒Măslinele au o concentrație mare de grăsimi mononesaturate și substanțe chimice polifenolice.
Polifenolii sunt substanțe bioactive care se găsesc în alimentele pe bază de plante, cum ar fi măslinele și uleiul de măsline, cu calități antioxidante și antiinflamatorii semnificative. Hidroxitirosol, oleuropeina și oleocantalul sunt cei mai frecvenți polifenoli găsiți în uleiul de măsline extravirgin.
Grăsimile mononesaturate, inclusiv acidul oleic, sunt grăsimi nesaturate care au beneficii antiinflamatoare și mențin un nivel normal al zahărului din sânge.
🫒Uleiul de măsline extravirgin este una dintre cele mai recomandate grăsimi pentru oricine încearcă să evite sau să controleze DIABETUL DE TIP 2.
DIABETUL DE TIP 2 este o boală care afectează modul în care corpul dumneavoastră transformă alimentele în energie. Mai precis, este o problemă cu modul în care ficatul metabolizează zahărul (sau glucoza) pentru combustibil, rezultând un exces de zahăr din sânge.
Creșterea cronică a nivelului de zahăr din sânge poate contribui în cele din urmă la complicații severe, inclusiv boli de inimă, pierderea vederii, vindecarea greoaie a rănilor și afectarea nervilor dacă DIABETUL DE TIP 2 nu este tratat.
Lipsa de activitate, excesul de greutate, un procent ridicat de grăsime corporală și consumul de prea mult zahăr și carbohidrați rafinați sunt toți factori de risc pentru DIABET DE TIP 2. Adoptarea unei diete sănătoase și a unor obiceiuri de stil de viață pentru a elimina acești factori de risc este o modalitate inteligentă de a preveni, gestiona sau chiar inversa DIABETUL DE TIP 2
🫒Ulei de măsline și DIABETUL DE TIP 2
Există trei soiuri de ulei de măsline:
–rafinat,
–virgin
–extravirgin.
Pentru diabetici, uleiul de măsline extravirgin este considerat cea mai sănătoasă opțiune.
🫒Cum poate ajuta uleiul de măsline in gestionarea diabetului?
Deși DIABETUL nu poate fi vindecat total, poate fi prevenit sau gestionat prin scăderea greutății corporale, mentinând o dietă bogată în nutrienți și impreuna cu un activitati fizice usoare care sa stimuleze ritmul cardiac si sa intareasca musculatura.
În multe cazuri, aceste schimbări sănătoase sunt suficiente pentru a pune DIABETUL DE TIP 2 în remisie.
Din mai multe motive, uleiul de măsline, în special uleiul de măsline extravirgin, este o completare excelentă a unei diete ce mentine in control efectele devastatoarele ale DIABETULUI.
Potrivit studiilor, adăugarea uleiului de măsline extravirgin la o masă cu un indice glicemic ridicat scade reacția glicemică a organismului. Polifenolul oleuropein care se găsește în uleiul de măsline are proprietăți care scad nivelul zahărului din sânge la animale.
Studiile sugerează că grăsimile mononesaturate au un impact favorabil asupra nivelului de zahăr din sânge și asupra producției de insulină în comparație cu grăsimile saturate.
Uleiul de măsline extravirgin este, de asemenea, benefic pentru controlul pe termen lung al zahărului din sânge. Persoanele care au consumat cel mai mult ulei de măsline au avut o șansă cu 16% mai mică de a face DIABET DE TIP 2 și scăderi substanțiale ale zahărului din sânge și ale nivelurilor de HbA1c, conform unui studiu amplu din 2017. O serie de studii indică, de asemenea, beneficiile Dietei Mediteraneene în reducerea riscului de DIABET DE TIP 2 și îmbunătățirea sănătății metabolice generale.
Uleiul de măsline ar putea, de asemenea, ajuta la pierderea în greutate. Potrivit unui nou studiu, femeile cu exces de grăsime corporală care au adăugat 1,5 lingurițe de ulei de măsline extravirgin la mesele lor au slăbit considerabil mai mult și au avut tensiune arterială mai mică decât femeile care au consumat aceeași cantitate de ulei de soia. Având în vedere că se știe că celulele adipoase generează citokine proinflamatorii care pot duce la rezistența la insulină și pot dăuna insulelor pancreatice, aceasta este o veste fantastică.
În cele din urmă, s-a demonstrat că substanțele chimice ale uleiului de măsline extravirgin reduc inflamația și stresul oxidativ.
🫒CUM FOLOSIM ULEIUL DE MASLINE?
Nu sunteti sigur cum să folositi uleiul de măsline?
Iată câteva metode de a include acest ulei benefic în dieta dumneavoastră pentru diabetici.
– Uleiul de măsline poate fi folosit în loc de unt și ghee.
– Serviți cu pâine prăjită.
– Folosiți ulei de măsline pentru a vă asezona salatele.
– În loc să folosiți ulei de gătit obișnuit, prăjiți, frigeți, grătar sau pregătiți legume cu ulei de măsline.
– Se poate consuma si o lingura de ulei de masline pe stomacul gol. Locuitorii din Marea Mediterană beau 40 cc de ulei de măsline în fiecare dimineață la micul dejun.
🫒Cum alegi cel mai bun ulei de măsline?
– Trei litri de ulei de măsline necesită aproximativ 40 kg până la 45 kg de măsline. De aceea, uleiul de măsline este mai scump decât alte uleiuri comestibile. Este esențial să înțelegem că nu toate uleiurile de măsline sunt create la fel.
– Produsul nu trebuie păstrat în sticle transparente sau transparente. Trebuie folosită o sticlă de sticlă închisă la culoare, care împiedică lumina să acceseze uleiul de măsline, ceea ce ajută la oxidare și la descompunere.
– Nu păstrați niciodată ulei de măsline pe aragaz, la caldura, în dulapul de deasupra aragazului sau in recipiente fara capac. Căldura excesiva și oxigenul in contact cu uleiul de măsline poate provoca oxidarea mult mai rapida a acestuia.
– Păstrați-l la rece, într-un loc uscat și cat mai întunecos ferit de razele luminii.
– Căutați sticle cu data de recoltare pe etichetă și cumpărați în termen de 15 luni. Dacă pregătiți mâncarea cu ulei de măsline, evitați să o încălziți la temperaturi prea ridicate. În acest fel, veți ajuta la pastrarea tuturor nutrientilor.
Uleiul de măsline presat la rece este cunoscut sub numele de ulei de măsline extravirgin (EVOO).
Măslinele sunt zdrobite și uleiul extras la o temperatură sub 80 ℉.
Acest tip de ulei de măsline nu este încălzit pe tot parcursul procesului de producție și nu necesită o rafinare suplimentară.
Uleiul de măsline de cea mai bună calitate este uleiul de măsline extravirgin.
Nu conține chimicale și nu este rafinat. Este perfect pentru sosuri de salată și pentru înmuiat pâinea in el.
🫒Măslinele si DIABETUL DE TIP 2
Când vine vorba de gestionarea alimentatiei atunci cand suferiti de DIABET și de îngrijirea sănătății la modul general, măslinele sunt considerate un superaliment.
Măslinele sunt fructe mici care cresc în copacii cu același nume- MĂSLINI.
Drupele, cunoscute adesea sub denumirea de fructe cu sâmburi, sunt un tip de fruct. Mango, piersici, cireșe și alte fructe intră și în această categorie.
🫒Măslinele oferă numeroase beneficii pentru sănătate.
🫒Măslinele sunt fructe hrănitoare care oferă următoarele beneficii pentru sănătate:
– Vitamina E este abundentă în măsline.
– Studiile arata ca măslinele reduc riscul de cancer.
– Fructul poate ajuta, de asemenea, la prevenirea osteoporozei.
– Sunt bogate în grăsimi bune, le gasim din abundenta in Dieta Mediteraneeana, care este considerată una dintre cele mai sănătoase diete recomandate de medicii nutritionisti.
– Măslinele sunt pline de antioxidanti, fructele si legumele cu cantitati mari de antioxidanti sunt recomandate diabeticilor.
🫒Ce rol joacă consumul de măsline în gestionarea DIABETULUI?
Măslinele au toate calitățile care le fac potrivite pentru consumul de diabetici.
100 de grame de masline contin 3.2 grame de fibre, 0 grame de zahăr, 116 calorii și 6.3 grame de carbohidrați, ca urmare, atunci când pacienții cu diabet zaharat mănâncă măsline nivelul zahărului din sânge nu va crește.
Conținutul ridicat de fibre ajută, de asemenea, la gestionarea diabetului, incetinind eliberarea zahărului în sânge.
Iată câteva modalități sănătoase de a include măsline în dieta ta dacă vrei să scazi riscul de DIABET sau să îl gestionezi mai bine:
–Gătiți cu ulei de măsline ori de cate ori este posibil.
–Măslinele tocate pot fi folosite pentru a adăuga aromă și textură sandvișurilor, salatelor și sosurilor de paste.
–Fructele de măsline pot fi consumate și ca gustare dacă vă place aroma, in comert gasiti variante multiple de masline.
–Pe lângă uleiul de măsline și măsline, DIETA MEDITERANEANA pare a fi o dietă favorabilă atât pentru prevenirea DIABETULUI, cât și pentru tratamentul DIABETULUI atunci când este urmată corect. Modul corect de te folosi de dieta mediteraneeana este să mâncați multe legume cu ulei de măsline și să limitați aportul de pâine și alți carbohidrați.
Urmați întotdeauna instrucțiunile medicului dumneavoastră atunci când utilizați medicamente. ❌Vă rugăm să nu înlocuiți uleiul de măsline cu ele. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveți întrebări sau nelămuriri. Alăturați-vă comunității noastre Impreuna putem invinge Diabetul pentru mai multe sfaturi și idei despre cum să gestionați cu succes DIABETUL DE TIP 2.
Vizitati blogul nostru pentru a afla ultimele noutati, studii si cercetari despre tratamenele alternative pentru DIABET.

Distribuie această postare