Medicina AYURVEDICA SI DIABETUL
By Sara Barulli, October 05, 2022
Medicina Ayurvedică este un tip de medicină alternativă iar sistemul medical Ayurveda este foarte complex.
Acesta este unul dintre cele mai vechi sisteme de tratament din India, cu rezultate și referințe fantastice, dovedite în timp și studiate de marii cercetători.
Ayurveda consideră digestia ca fiind un proces foarte important. Medicamentele care au la baza rețele Ayurvedice sunt eficiente și testate în timp.
Tratamentele Ayurvedice ajuta la echilibrarea sistemului digestiv, sistemului endocrin și sistemelor de mișcare a corpului (circulator, respirator, muscular și nervos).
Formulele ayurvedice folosesc rețete pe bază de plante pentru a crea un echilibru holistic în interiorul corpului, astfel încât să puteti menține o sănătate optimă, chiar dacă sunteți diabetic. Suportul nutrițional pe care suplimentele ayurvedice il aduc în corpul dumneavoastră, îmbunătățește simțitor stilul de viață persoanelor care sufera de DIABET.
Există numeroase persoane care au beneficiat în urma protocoalelor de tratament ayurvedic, mai ales pentru rezolvarea neplăcerilor de ordin digestiv și intestinal. Funcționarea eficientă a sistemului digestiv necesită o gestionare corecta și eficace a toxinelor și reziduurilor. Dacă toxinele nu se elimina corect, sistemul digestiv devine slab și se dezechilibrează, iar de aici apar diverse probleme de natura metabolica și nu numai. Acumularea de toxine poate afecta funcționarea normală a organismului. De asemenea, poate slăbi imunitatea, iar organismul nu poate lupta împotriva infecțiilor și bolilor.
DIABETUL poate masca adesea simptomele altor boli. Persoanele care au diabet pot avea și alte probleme de sănătate, cum ar fi cele legate de inimă sau rinichi. Cu toate acestea, din cauza diabetului, este posibil să nu resimtă simptomele. Acest lucru se întâmplă din cauza excesului de zahăr din sânge. Există multe cazuri de persoane care suferă de un atac de cord ușor și nu știu despre acesta din cauza simptomelor ce tin de diabet. Prin urmare, este foarte important să țineți sub control nivelul zahărului din sânge.
Simptomele DIABETULUI DE TIP 2:
-Sete extremă
-Urinări neobișnuit de frecvente
-Foame excesivă
-Pierdere în greutate neintenționată
-Oboseală
-Răni cu vindecare lentă
-Urinare frecventa
❗️Există mai mulți factori declanșatori care pot da naștere DIABETULUI DE TIP 2. Iată o listă cu unele dintre cele mai frecvente cauze:
👉PREDIABETUL: poate duce la DIABET DE TIP 2. Celulele dumneavoastră pot deveni rezistente la insulină și la acțiunile acesteia. Deoarece pancreasul nu poate crea insulină, organismul dumneavoastră poate găsi o provocare să depășească această rezistență.
👉Factori genetici și de mediu: Spre deosebire de Diabetul de tip 1, excesul de greutate este un motiv principal din spatele DIABETULUI DE TIP 2. Cu toate acestea, nu toți cei care suferă de DT2 sunt supraponderali.
👉Sedentarismul
👉Oboseala cronica și stresul
👉Mâncatul excesiv pe baza de stres Ayurveda propune pentru preîntâmpinarea DIABETULUI sau pentru gestionarea corecta a simptomelor ce apar odata cu declansarea diabetului
Dieta KAPHA recomandata în Ayurveda pentru DIABET presupune:
👉Consumarea alimentelor ușoare, uscate și calde
👉Evitarea alimentele uleioase, reci și grele.
👉Produsele lactate grase agravează simptomele diabetului și este mai bine să le evitați sau să le reduceți. Se pot consuma produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.
Dieta Kapha recomanda consumul de fasole și leguminoasele.
-Fasolea Moong, în special, este de mare ajutor pentru pacienții cu diabet.
-Pot fi consumate fructe precum: merele acre, rodiile și fructele de pădure.
-Boabele ușoare precum meiul și porumbul pot fi consumate cu succes.
👉Condimentele trebuie folosite în timp ce gătiți, deoarece sunt bune pentru stimularea digestiei:
☑️-Ardeiul;
☑️-Muștarul;
☑️-Usturoiul;
☑️-Ghimbirul.
☑️Ceaiul de ghimbir este benefic pentru digestie.
❌Sarea trebuie evitată sau luată cu moderație.
❌Evitați: Orezul și grâul pentru ca îngreunează digestia și greu de descompus.
❗️Ayurveda recomandă evitarea cărnurilor, deoarece acestea pot crește inflamația în corp. Controlul alimentar al zahărului din sânge necesită consumul de alimente calde. Pacienții trebuie să bea lichide neindulcite și calde, ceaiurile ajuta foarte mult la digestie și tranzit.
👍Alimentele care au un gust putin amar au un rol benefic în gestionarea diabetului.
👉-Tărtăcuța amară este o legumă importantă care ar trebui inclusă în alimentatia diabeticului
👉-Turmericul este un alt condiment important care ar trebui inclus în alimentația pacienților cu diabet..
❌Evitati: prăjelile, legumele cu tuberculi, băuturile răcoritoare îndulcite și pe baza de alcool, fructele precum mango, merele făinoase și dulci, curmalele și bananele coapte, deserturile care conțin zahăr procesat.
❗️PLANTE AYURVEDICE recomandate pentru prevenirea si tratarea simptomelor diabetului.
Mai multe plante ayurvedice pot ajuta la gestionarea corecta a diabetului si imbunatatirea calitatii vietii atunci cand va confruntați cu diabetul sau cu prediabetul.
🌱AMLA sau agrișa indiană, este o plantă ayurvedică puternică: Este bogată în vitamina C și antioxidanți; acest lucru o face perfectă pentru tratarea și ținerea sub control a diabetului și ajuta la reducerea stresului oxidativ al organismului; Amla este, de asemenea, bogată în CROM care permite metabolizarea corecta a carbohidraților. De asemenea, cromul permite organismului dumneavoastră să răspundă la insulină, ținând sub control glicemia. Minerale prezente în Amla sunt calciul, fosforul și fierul. Ele ajută organismul să absoarbă insulina și să regleze nivelul zahărului din sânge, promovând niveluri stabile de glucoză în sânge
🌱SEMINTELE DE SCHINDUF sunt disponibile si folosite des în majoritatea preparatelor alimetare indiene. Înmuierea a două linguri de semințe de schinduf în apă pe timpul nopții și consumul apei împreună cu semințele hidratate, dimineața, ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge.
🌱SCORTISOARA este un bioactiv natural. Promovează metabolismul celular al glucozei. Ajută la menținerea unui nivel echilibrat de glucoză
🌱TURMENICUL Sprijină sensibilitatea la insulină Promovează un sistem imunitar puternic Menține niveluri echilibrate de glucoză
🌱SWERTIA CHIRATA Sprijină eliberarea sănătoasă a insulinei din pancreas, si ajuta absortia glucozei din sistemul digestiv și metabolismul intracelular al glucozei
🌱SYZYGIUM CUMINI Este una dintre cele mai utilizate plante medicinale ayurvedice în tratamentul diferitelor boli și al diabetului în special Promovează nivelurile sănătoase de glucoză în repaus alimentar printr-un rezervor de macromolecule de glucoză Susține funcția hepatică sanatoasa
🌱PICRORHIZA KURRORA Conține importante cantitati de antioxidanți Promovează sănătatea ficatului și splinei Susține toletanta la glucoză Ajută la susținerea unei greutăți sănătoase Toate aceste extracte ajuta la ameliorarea simptomelor diabetului si imbunatatesc calitatea vietii persoanelor ce se confrunta cu diabetul.
🌱MOMONDICA CHARANTA Cunoscut de asemenea sub numele de pepene amar, este folosit în mod tradițional ca un ingredient nutrițional pentru a trata diabetul, în principal în stadii incipiente (rezistență la insulină). Printre ingredientele sale active se numără vicin, charantin, triterpenoide și antioxidanți care reduc nivelurile de radicali liberi.
CURALIN este un supliment 100% natural ce contine aceste extacte de inalta calitate!
☑️Este testat clinic la cele mai ridicate standarde, iar rezultatele sunt publicate în jurnalele și articolele de specialitate.
☑️Formula este gândită și formulată de medicii diabetologi special pentru susținerea nivelului optim de glucoză în sânge.
☑️Cercetările pentru formula optimă Curalin au durat 10 ani.
☑️Nu exista efecte adverse după administrarea tratamentului.
☑️Suplimentul este aprobat și prescris de medici
☑️Poate fi luat împreună cu alte medicamentele *
*consultă medicul diabetolog intotdeauna când doriti sa începeți un tratament nou.
-Capsulele sunt ușor de luat, luați 1-2 capsule după mesele principale.
-Rezultatele apar rapid, în medie în 2-3 săptămâni glicemia se stabilizează.
❗️Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.
#diabetes #diabetic ##diabetzaharattip2 #CuraLin #impreunaputeminvingediabetul #curaliferomania #curalife WWW.CURALIFE.RO