STRESUL ȘI VARIAȚIILE DE GLICEMIE

Când este stresat, corpul nostru eliberează hormoni care pot crește glicemia și pot duce la comportamente nesănătoase alimentare cum ar fi:

- Supraalimentarea: poate avea efecte secundare grave, cum ar fi afectarea funcției rinichilor, intoleranta la alimente, oboseala cronica, balonare si dureri abdominale. De asemenea, poate provoca supra-stimularea, iritabilitate și fluctuațiile de stări emoționale. In plus, poate duce la creșterea în greutate și la afectiuni medicale legate de greutate, precum DIABETUL. Alte reacții adverse pot fi transpirații excesive, transpirații nocturne, palpitații sau anxietate.

-Dezechilibru hidric: sete excesivă, care poate cauza deshidratare.

-Deteriorarea funcţiilor cognitive: hipoglicemia poate afecta memoria, atenţia şi capacitatea de a gândi corect, stare de letargie, discomfort general.

-Comă: valorile crescute ale glicemiei pot duce la o stare de comă, în cazuri rare.

Turmericul poate ajuta la scăderea inflamației și la sănătatea generală.

Turmericul are unele beneficii puternice asupra glicemiei. Acesta poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge prin scaderea nivelului de hemaglutinină. Cercetările științifice publicate în revistele de specialitate susțin că turmericul poate reduce nivelul glucozei din sânge și poate chiar inversa procesul de rezistență la insulină. Studiile au arătat că turmericul reglarează metabolismului glucidelor din organism. De asemenea, turmericul poate crește sensibilitatea la insulină prin creșterea activității izoenzimelor care sunt responsabile pentru metabolismul glucozei. Acesta face tranziția mai bună dintre stările de hiperglicemie si hipoglicemie. Acest lucru poate fi de mare ajutor pentru persoanele care au diabet zaharat.

Turmericul susține corect producția de neurotransmițători care reglează starea de spirit, serotonina și dopamina, ajutând la reducerea stresului zilnic.

Extractul de TURMERIC face parte din ingredientele CURALIN.

Alăturarea unei comunități de susținere a sănătății metabolice poate reduce, de asemenea, stresul. Vă așteptăm pe pagina grupului nostru de suport: @ÎMPREUNĂ PUTEM INVINGE DIABETUL


Distribuie această postare