TORT KETO CU CREMA DE VANILIE FINA SI AROMATA

Dacă sunteți în căutarea unei noi rețete KETO de tort pentru o zi specială și aveți multe gălbenușuri rămase de la o altă rețetă si nu știți ce să faceți cu ele, iată o idee simplă si gustoasă de care nu te vei satura niciodată: TORT CU BLAT KETO SI CREMA  DE VANILIE FINA SI AROMATA KETO!

INGREDIENTE CREMA KETO

  • 5 galbenusuri
  • 500ml lapte de cocos gras*
  • 1 pastie de vanilie
  • 3 linguri îndulcitor lichid
  • 80g unt

INGREDIENTE BLAT KETO:

  • 1 1/2 cană făină de migdale 
  • 1/2 cană făină de cocos
  • 2 lingurițe praf de copt 
  • 1/4 linguriță sare 
  • 3/4 cană unt fără lactoza 
  • dacă se dorește puteți adăuga 1 cană indulcitor granulat la alegere
  • 4 ouă mari 
  • 1/2 cană lapte de migdale (se poate folosi orice lapte)
  • 1 linguriță extract de vanilie 

PREPARARE CREMA VANILIE:

  1. Punem într-o craticioară laptele de cocos (trebuie sa fie neapărat gras; *puteți  folosi și smântână lichidă neindulcită chiar si fără lactoză) semintele de la pastaia de vanilie și vanilia. Încălzim totul la foc mic.
  2. Separat batem galbenusurile cu indulcitorul, apoi adăugăm puțin câte puțin din crema fierbinte, calduta (NU FIERBINTE ) de cocos, treptat ca să nu facem omletă. Scoatem pastaia de vanilie și mai tinem crema pe foc mic, amestecand constant să nu se brânzească. Daca se întâmpla așa ceva, o luăm de pe foc si o amestecăm bine cu blenderul vertical, apoi o punem iar pe foc.
  1. La final încorporăm untul și lăsăm crema la racit la temperatura camerei, apoi in frigider, unde se va întări datorită untului. 
  2. Se toarnă între blaturi și se orneaza exteriorul tortului. 

*Dacă v-a ieșit extra crema puneti-o in forme pentru înghețată si ornati-o cu fructe de pădure .

PREPARARE CREMA VIDEO


Mod de preparare blat:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180C.
  2. Tapetați două tăvi de aproximativ 20 cm cu hârtie de copt sau cu unt sii lăsați-le deoparte.
  3. Într-un castron, adăugați făina de migdale, făina de cocos, praful de copt și sarea și amestecați bine. Puneti deoparte.
  4.  Într-un blender sau mixer manual, adaugati crema, untul și zahărul până compoziția și mixati aprox 8 minute pană crema devine  devine pufoasa.
  5. Adăugați ouăle, pe rând și bateți bine până se încorporează complet in compoziție.
  6. Se adaugă laptele și extractul de vanilie până se omogenizează. 
  7. Adăugați ingredientele uscate de la punctul 3 și bateți până devine cremos.
  8.  Împărțiți aluatul în mod egal între cele două forme de tort și neteziți blatul. 
  9. Coaceți aproximativ 22-25 de minute, sau până când mijlocul blatului  pare ferm. 
  10. Lăsați blaturile să se răcească complet. Odată răcite, ornati blaturile cu glazura de vanilie. 
  11. Decorati cu fructe de pădure pentru a servi! 

POFTA BUNA!

RETETA VIDEO PENTRU PREPARE