TORT KETO CU CREMA DE VANILIE FINA SI AROMATA
Dacă sunteți în căutarea unei noi rețete KETO de tort pentru o zi specială și aveți multe gălbenușuri rămase de la o altă rețetă si nu știți ce să faceți cu ele, iată o idee simplă si gustoasă de care nu te vei satura niciodată: TORT CU BLAT KETO SI CREMA DE VANILIE FINA SI AROMATA KETO!
INGREDIENTE CREMA KETO
- 5 galbenusuri
- 500ml lapte de cocos gras*
- 1 pastie de vanilie
- 3 linguri îndulcitor lichid
- 80g unt
INGREDIENTE BLAT KETO:
- 1 1/2 cană făină de migdale
- 1/2 cană făină de cocos
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 3/4 cană unt fără lactoza
- dacă se dorește puteți adăuga 1 cană indulcitor granulat la alegere
- 4 ouă mari
- 1/2 cană lapte de migdale (se poate folosi orice lapte)
- 1 linguriță extract de vanilie
PREPARARE CREMA VANILIE:
- Punem într-o craticioară laptele de cocos (trebuie sa fie neapărat gras; *puteți folosi și smântână lichidă neindulcită chiar si fără lactoză) semintele de la pastaia de vanilie și vanilia. Încălzim totul la foc mic.
- Separat batem galbenusurile cu indulcitorul, apoi adăugăm puțin câte puțin din crema fierbinte, calduta (NU FIERBINTE ) de cocos, treptat ca să nu facem omletă. Scoatem pastaia de vanilie și mai tinem crema pe foc mic, amestecand constant să nu se brânzească. Daca se întâmpla așa ceva, o luăm de pe foc si o amestecăm bine cu blenderul vertical, apoi o punem iar pe foc.
- La final încorporăm untul și lăsăm crema la racit la temperatura camerei, apoi in frigider, unde se va întări datorită untului.
- Se toarnă între blaturi și se orneaza exteriorul tortului.
*Dacă v-a ieșit extra crema puneti-o in forme pentru înghețată si ornati-o cu fructe de pădure .
Mod de preparare blat:
- Preîncălziți cuptorul la 180C.
- Tapetați două tăvi de aproximativ 20 cm cu hârtie de copt sau cu unt sii lăsați-le deoparte.
- Într-un castron, adăugați făina de migdale, făina de cocos, praful de copt și sarea și amestecați bine. Puneti deoparte.
- Într-un blender sau mixer manual, adaugati crema, untul și zahărul până compoziția și mixati aprox 8 minute pană crema devine devine pufoasa.
- Adăugați ouăle, pe rând și bateți bine până se încorporează complet in compoziție.
- Se adaugă laptele și extractul de vanilie până se omogenizează.
- Adăugați ingredientele uscate de la punctul 3 și bateți până devine cremos.
- Împărțiți aluatul în mod egal între cele două forme de tort și neteziți blatul.
- Coaceți aproximativ 22-25 de minute, sau până când mijlocul blatului pare ferm.
- Lăsați blaturile să se răcească complet. Odată răcite, ornati blaturile cu glazura de vanilie.
- Decorati cu fructe de pădure pentru a servi!
POFTA BUNA!