CuraLife — beneficii

🍇Fructele vedetă ale toamnei, STRUGURII

🍇Fructele vedetă ale toamnei, STRUGURII

Albi, roze, negri, cu boabe mici sau boabe mari, strugurii sunt un izvor de sănătate pentru organism. Sunt fructele cu cel mai mic indice glicemic, între 43 și 53, în funcție de soi, iar aportul caloric este și el mic, aproximativ 70 de calorii la 100 de grame. Sucul de struguri, denumit și nectarul zeilor, este considerat unul dintre cele mai benefice sucuri pentru sănătate. Începând cu luna august și până la finele lui octombrie, ne putem bucura de gustul savuros al strugurilor românești.

Beneficiile iaurtului tradițional și Înghețata de iaurt

Beneficiile iaurtului tradițional și Înghețata de iaurt

De ce iaurtul inghetat este un desert excelent si sanatos, recomandat in alimentatia diabeticilor de tip 2?
Care sunt beneficiile iaurtului TRADITIONAL DE CASA?
Iaurtul este un aliment foarte sănătos pentru intestin pentru ca este un produs lactat fermentat, care are culturi active de bacterii bune și este mult mai ușor de digerat decât laptele.
❗️Iaurtul tradițional continue: PROTEINE, CALCIU, PROBIOTICE, BACTERII SANATOASE...


🎃Este dovleacul bun pentru diabetici?

🎃Este dovleacul bun pentru diabetici?

🎃Dovleacul este o leguma bogata in vitamine si minerale. In 100 de grame se gasesc 9 mg de vitamina C, 1,06 mg de vitamina E si 7.384 UI de vitamina A. In cantitati ridicate se gasesc si potasiul, mai exact 200 de mg la 100 de grame de dovleac, si betacarotenul, care nu doar ca ii ofera culoarea portocalie, ci este si un antioxidant puternic.
 
🎃Dovleacul mai contine saruri minerale (fosfor, calciu, cupru), antioxidanti, fibre, proteine, calciu, magneziu, acid pantotenic si triptofan, tiamina, piridoxina si niacina. In acelasi timp, semintele de dovleac sunt o sursa bogata de magneziu.

Medicina AYURVEDICA SI DIABETUL

Medicina AYURVEDICA SI DIABETUL

Medicina Ayurvedică este un tip de medicină alternativă iar sistemul medical Ayurveda este foarte complex.
Acesta este unul dintre cele mai vechi sisteme de tratament din India, cu rezultate și referințe fantastice, dovedite în timp și studiate de marii cercetători.
Ayurveda consideră digestia ca fiind un proces foarte important. Medicamentele care au la baza rețele Ayurvedice sunt eficiente și testate în timp.
Tratamentele Ayurvedice ajuta la echilibrarea sistemului digestiv, sistemului endocrin și sistemelor de mișcare a corpului (circulator, respirator, muscular și nervos).

CEAIURILE, INFUZIILE DIN PLANTE SI DIABETUL

CEAIURILE, INFUZIILE DIN PLANTE SI DIABETUL

De mii de ani, ceaiurile de plante au fost utilizate în medicina tradițională, pe tot întinsul globului. Rețete sunt din cele mai diverse, regasindu-se in cultura tuturor popoarelor. Cu ajutorul infuziilor din plante, medicina naturista trateaza in general, afectiuni usoare, cotidiene.