Beneficiile iaurtului tradițional și Înghețata de iaurt

De ce iaurtul inghetat este un desert excelent si sanatos, recomandat in alimentatia diabeticilor de tip 2?
Care sunt beneficiile iaurtului TRADITIONAL DE CASA?
Iaurtul este un aliment foarte sănătos pentru intestin pentru ca este un produs lactat fermentat, care are culturi active de bacterii bune și este mult mai ușor de digerat decât laptele.
❗️Iaurtul tradițional continue: PROTEINE, CALCIU, PROBIOTICE, BACTERII SANATOASE care favorizează tranzitul intestinal.
👉Probioticele sunt un tip de bacterii sănătoase care ajuta intestinul, reglează sistemul digestiv și reduc balonarile, diareea sau constipația. Calmează alergiile și stimulează imunitatea. În combinație cu terapia potrivită, iaurtul poate atenua simptomele alergiilor de sezon datorită capacității de a influența reacția organismului în prezența alergenilor.
👉Consumul de iaurt susține sistemul imunitar, sănătatea vaselor de sânge și ajută la menținerea în parametri normali a nivelului trigliceridelor, tensiunii arteriale și implicit, a vieții sexuale de calitate.
-Scade riscul de cancer;
-Poate regla glicemia;
-Consumul regulat de iaurt de casă, neîndulcit ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și este foarte potrivit pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2.
-Reduce inflamația. Consumul zilnic de iaurt reduce inflamația din organism. Inflamația este responsabilă pentru majoritatea bolilor autoimune, diabet, cancer și artrită.
Atunci cand mergeti la cumparaturi, căutați pe etichetă „culturi vii și active” la raionul de iaurturi, preferabil variantele de iaurt fara zahar. Unele cercetări au sugerat că probioticele stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la gestionarea greutății, reducand riscul de cancer. Iaurtul are un indice glicemic scazut. Pentru cei cu diabet de tip 2 este recomandat să se integreze in dieta cât mai multe alimente cu IG scazut.
Există multe deserturi și rețete complicate care merită lăsate în seama experților. Cu toate acestea, inghetata din iaurt este ușor și rapid de făcut acasă!
Iata doua retete de inghetata de iaurt, adaptate pentru meniul diabeticilor.
Ambele rețete încep cu o bază de iaurt grecesc la care adaugăm un îndulcitor și o aromă ușoară.
Pentru început, atunci când cumpărați baza de iaurt grecesc, căutați un conținut ridicat de proteine ​​și sărac în carbohidrați și fără zahăr adăugat.
Iată două rețete de încercat!
🍦RETETA 1
- 2 căni de iaurt grecesc simplu, cu conținut scăzut de grăsimi
- ¼ de cană de de îndulcitor cu conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi stevia, fructe de călugăr, eritritol
- 1 lingură extract pur de vanilie
Metoda de preparare:
Pasul 1 - Puneti iaurtul, indulcitorul și vanilia în bolul robotului tău de bucătărie, încorporează toate ingredientele, până când iaurtul devine ușor și pufos. Puteți folosi si un blender de mana, insa insistati cateva minute, pana cand textura iaurtului devine omogena și pufoasa.
Pasul 2 - Folosind o spatulă, transferați amestecul într-o tavă pătrată de sticlă. Acoperiți cu folie alimentară și congelati timp de 45 de minute.
Pasul 3 - Scoateți tava din congelator. Folosiți o spatulă de cauciuc pentru a amesteca marginile deja înghețate în centrul încă moale, apoi întindeți din nou uniform.
Pasul 4 - Se acoperă din nou, și se pune la congelator încă 2 ore, repetând procesul de amestecare a iaurtului la fiecare 30 de minute.
Pasul 5 - Când întregul amestec este înghețat, serviți in boluri (puteti folosi boluri răcite in congelator) consistența mai fermă vă ajuta sa scoateti inghetata cu o linguriță si sa formati bile decorative.
Pasul 6 – Puteti sa serviti inghetata si putin mai moale, daca lasati cateva minute bolul afara, daca va place textura mai cremoasa si evitati deserturile inghetate.
🍦RETETA 2: Iaurt congelat cu zmeură
Ingrediente folosite
- 300 g zmeura proaspata
- 500 g iaurt grecesc - 50 g miere sau indulcitor din stevie sau eritol
Metoda de preparare:
Pasul 1 - Puneți jumătate din cantitatea de zmeură într-un blender sau robot de bucătărie și faceți piure.
Pasul 2 - Amestecați iaurtul cu mierea sau indulcitorul ales și transferați într-un recipient rezistent la congelator, congelați timp de 1 oră.
Pasul 3 - Iaurtul pus la congelator trebuie amestecat cu o furculita din 30 in 30 de minute de 2-3 ori. La ultima scoatere si amestecare a iaurtului, adaugati piureul de zmeura cu zmeura si impaturiti usor fructele in compozitie. Lăsați încă 30-40 minute iaurtul la congelator.
Pasul 4 - Scoateți din congelator timp de 5 minute înainte de servire.
Ce punem deasupra ca topping?
Acum că ați făcut acest iaurt sănătos și delicios, nu doriți să vă stricați toată munca grea cu toppinguri nesănătoase.
☑️Alegeti toppinguri care au un conținut scăzut de zahăr adăugat, grăsimi și procesare.
❌Evitati bomboanele sau fructele confiate, care pot contribui la creșterea zahărului din sânge și la caloriile nedorite.
☑️Migdale feliate, semințe de in sau chia macinate, căpsuni feliate sau afine proaspete sunt perfecte pentru acest deșert. Adăugarea de fructe proaspete va fi întotdeauna o alegere mai sănătoasă
☑️Sosul de mere neîndulcit poate fi adaugat cu succes in compozitia iaurtului înghețat ca îndulcitor natural.
Facand alegeri sănătoase in ceea ce priveste alimentatia și practicand exerciții fizice zilnice vă puteți îmbunătăți semnificativ sănătatea și vă puteți înlătura din simptomele nedorite ale diabetului de tip 2 si de asemenea va protejati de afecțiunile cronice.
Pentru mai multe informații despre o viață sănătoasă și despre controlul și tratarea diabetului și a bolilor de inimă, alăturați-vă grupului nostru de sprijin gratuit pentru diabet: IMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL

Distribuie această postare