­čŹçFructele vedet─â ale toamnei, STRUGURII

­čŹçFructele vedet─â ale toamnei, STRUGURII, sunt recunoscu╚Ťi datorit─â propriet─â╚Ťilor multiple pentru s─ân─âtate. Con╚Ťin vitamine, minerale, antioxidan╚Ťi polifenolici, iar consuma╚Ťi cu regularitate aduc o mul╚Ťime de beneficii organismului.
 
Albi, roze, negri, cu boabe mici sau boabe mari, strugurii sunt un izvor de s─ân─âtate pentru organism. Sunt fructele cu cel mai mic indice glicemic, ├«ntre 43 ╚Öi 53, ├«n func╚Ťie de soi, iar aportul caloric este ╚Öi el mic, aproximativ 70 de calorii la 100 de grame. Sucul de struguri, denumit ╚Öi nectarul zeilor, este considerat unul dintre cele mai benefice sucuri pentru s─ân─âtate. ├Äncep├ónd cu luna august ╚Öi p├ón─â la finele lui octombrie, ne putem bucura de gustul savuros al strugurilor rom├óne╚Öti.
 
DA! Si diabeticii pot consuma struguri!­čŹç
 
­čĹŹBeneficiile strugurilor pentru diabetici:
­čŹç-Reduce colesterolul
­čŹç-Reduce colesterolul
­čŹç-Efect antiinflamator
­čŹç-Previn cancerul
­čŹç- Imbunatatesc imunitatea
­čŹç-Control asupra glicemiei - Resveratrolul este un compus chimic cunoscut ce regleaz─â modul ├«n care organismul gestioneaz─â zah─ârul dup─â mas─â. Strugurii au ├«n componen╚Ť─â ╚Öi aceast─â substan╚Ť─â ╚Öi ├«i ajut─â pe diabetici s─â ├«╚Öi gestioneze zah─ârul din s├ónge. C├ónd sunt consuma╚Ťi cu modera╚Ťie, strugurii sunt buni pentru diabet, ba chiar, pot oferi beneficii multiple pentru s─ân─âtatea diabeticilor.
 
­čôłC├ó╚Ťi carbohidra╚Ťi ╚Öi care este indexul glicemic al strugurilor?
Gustarea persoanelor cu diabet zaharat ar trebui s─â con╚Ťin─â p├ón─â la 15 grame de carbohidra╚Ťi. 16 grame de carbohidra╚Ťi, se afl─â ├«ntr-o can─â de struguri, dintre care 1 gram este reprezentat de fibre
 
Datorit─â con╚Ťinutului ridicat de fibre, le face o alegere bun─â pentru o gustare (dar nu mai mult de 15 grame de carbohidra╚Ťi, aproximativ 17 bobi╚Ťe). Fibrele ajut─â la gestionarea s─ân─ât─â╚Ťii deoarece nu sunt absorbite de organism. ├Än schimb, trec prin stomac ╚Öi intestine. Consumul de struguri ├«n diabet pot normaliza mi╚Öc─ârile intestinale, pot elimina colesterolul r─âu ╚Öi poate ├«ncetini cantitatea de zah─âr introdus─â ├«n organism. Fiind ╚Öi un aliment cu densitate mare de energie ╚Öi con╚Ťinut sc─âzut de calorii, ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte senza╚Ťia de sa╚Ťietate.
­čŹçStrugurii sunt boga╚Ťi ├«n vitamine ╚Öi minerale esen╚Ťiale, cum ar fi vitaminele C,K ╚Öi B6, dar ╚Öi cu tiamin─â, riboflavin─â, potasiu, cupru ╚Öi mangan. Vitamina K este bun─â pentru coagularea corect─â a s├óngelui, iar vitamina C, este o surs─â excelent─â de antioxidan╚Ťi.
 
ÔŁŚ´ŞĆConsumul de struguri ro╚Öii, albi sau struguri negri diabet, se admite numai ├«n urm─âtoarele cazuri:
ԜŴŞĆpacientul se simte satisf─âc─âtor,
ԜŴŞĆstadiul bolii nu este nici sever, nici progresiv,
ԜŴŞĆdac─â pacientul p─âstreaz─â o eviden╚Ť─â strict─â asupra glicemiei ╚Öi dac─â comunic─â cu medicul specialist despre starea de s─ân─âtate ╚Öi despre ce schimb─âri apar ├«n organism.
 
ÔŁŚ´ŞĆ­čŹçAtunci c├ónd o persoan─â cu diabet zaharat dore╚Öte s─â consume struguri, trebuie s─â se g├óndeasc─â la dimensiunea por╚Ťiei.
ÔŁŚ´ŞĆ­čŹçSpeciali╚Ötii recomand─â ca fructele sa fie consumate ca gust─âri ╚Öi la fel de important, s─â fie consumate ├«n stare proasp─ât─â, integral─â ╚Öi natural─â. Acest lucru ├«i va ajuta pe diabetici s─â-╚Öi monitorizeze mai u╚Öor cantitatea de carbohidra╚Ťi ╚Öi zah─âr.
 
├Än concluzie, strugurii ╚Öi diabetul, fac o echip─â bun─â, ­čĹŹat├ót timp c├ót diabeticii continu─â s─â-╚Öi monitorizeze nivelul de glicemie ╚Öi sunt aten╚Ťi la cantit─â╚Ťile consumate.

Distribuie aceast─â postare