blog

CuraLife — Educatie

🦐 REȚETĂ DE SEZON CU CREVETI

🦐 REȚETĂ DE SEZON CU CREVETI

Nu știm dacă ați aflat până acum însă  carnea de creveți are cel mai mic conținut de calorii. Pentru o portie de 100 grame de creveți fierți  valoarea nutritionala este de  86 kcal iar creveții prăjiți au un indicator de 240 kcal. Carnea lor este foarte  fragedă și gustoasă si prezinta o listă impresionantă de nutrienți.

 


🔥Sindromul BURNOUT🔥 și Diabetul

🔥Sindromul BURNOUT🔥 și Diabetul

Burnout-ul este o afectiune complexa. Daca pana nu demult termenul se referea doar la riscurile extreme cărora le făceau fata profesioniștii din domeniul sănătății, ofițerii de politie, pompierii si cei care se ocupă de traume si servicii umane, astăzi, burnout-ul cuprinde si alte categorii de persoane, si mai mult decat atat, sunt semnalate tot mai multe cazuri in randul copiilor, sunt cuprinse persoanele cu afectiuni grave cronice și îngrijitorilor lor. Aceasta stare de epuizare fizica si psihica care apare tot mai des in zilele noastre moderne, la persoanele cu o responsabilitate mare. Scade performanta la locul de muncă si afectează relațiile cu cei din jur.

Gastropareza diabetica

Gastropareza diabetica

Majoritatea pacientilor care sufera de gastropareza gastrica, au DIABET de cel putin 10 ani, care a determinat deja si instalarea altor complicatii. In gastropareza, stomacul nu isi poate indeplini functia de golire eficienta a alimentelor ingurgitate.
In mod normal stomacul se contracta pentru a mobiliza alimentele spre duoden. Aceste miscari peristaltice gastrice sunt coordonate de catre nervul vag.  


CEAIURILE, INFUZIILE DIN PLANTE SI DIABETUL

CEAIURILE, INFUZIILE DIN PLANTE SI DIABETUL

De mii de ani, ceaiurile de plante au fost utilizate în medicina tradițională, pe tot întinsul globului. Rețete sunt din cele mai diverse, regasindu-se in cultura tuturor popoarelor. Cu ajutorul infuziilor din plante, medicina naturista trateaza in general, afectiuni usoare, cotidiene.


POSTUL INTERMITENT si BENEFICIILE PENTRU DIABET

POSTUL INTERMITENT si BENEFICIILE PENTRU DIABET

Postul intermitent s-a dovedit în mai multe studii că îmbunătățește crearea de noi celule nervoase si îmbunătăteste funcția creierului, are beneficii multiple în combaterea Diabetului. Reduce stresul oxidativ și reduce inflamația. Una dintre consecințele îmbătrânirii sunt bolile cronice.