🥥Produsele din nuca de cocos și cum ajută acestea la menținerea valorilor glicemice normale

🌴🥥Cocosul (Cocos nucifera L.) este un membru al familiei Arecaceae (Palmier) În prezent, este cultivată ca o cultură profitabilă în zonele tropicale și subtropicale ale lumii. Există două variante principale ale speciei:
🌴🥥Soi înalt—Plantă cu creștere lentă, rezistentă, cu polenizare încrucișată (florile masculine și feminine se maturizează în diferite momente) care dă roade la 6-10 ani după răsad și poate supraviețui până la 120 de ani.
🌴🥥Soi pitic - o plantă auto-polenizată cu creștere rapidă, mai puțin rezistentă, care dă roade după 4-5 ani.
🌴Arborele de cocos produce o drupă sau nucă, care este alcătuită din aproximativ 38% coajă, 52% miez și 10% apă și este folosită pentru a face alimente, băuturi hrănitoare și produse cosmetice hidratante. Componenta comestibilă este endospermul, care constă in miez de cocos și apă. Se poate face lapte de cocos prin razuirea secțiunii solide/carnoase a endospermului, care nu este același lucru cu apa de cocos. Mezocarpul este alcătuit din fibră de cocos, care a fost folosită pentru o varietate de utilizări, altele decât cele alimentare, cum ar fi lemnul pentru foc sau obiecte decorative.. Miezul de nucă de cocos, cunoscut și sub numele de copra, este produsul principal de interes pentru producătorii de cosmetice și uleiuri.
🥥Aproape fiecare componentă a nucii de cocos a fost folosită în scopuri medicinale în trecut. S-a dovedit că fibrele de coajă de nucă, rădăcinile, inflorescența, pulpa de fructe și ingredientele lichide precum laptele sau apa sunt toate folosite în scopuri medicale, de la diaree și inflamație până la reglarea zahărului din sânge.
🥥Beneficiile nutriționale ale nucii de cocos
Nucile de cocos sunt abundente în acizi grași cu lanț mediu și scurt (MCFA), cum ar fi acidul lauric, care sunt grăsimi saturate care apar în mod natural.
În organism, acidul lauric este transformat în monolaurină, o moleculă utilă care ucide o gamă largă de organisme care cauzează boli. Este folosit pentru a trata racelile obisnuite, precum si boli virale precum gripa.
🥥Nucile de cocos includ, de asemenea, nutrienții enumerați mai jos, care sunt benefici pentru organism:
  • Vitamina C
  • Tiamina sau vitamina B1
  • Folat
  • Potasiu
  • Mangan
  • Cupru
  • Fier
  • Fosfor
🌴🥥Produse din nucă de cocos și efectul lor asupra zahărului din sânge
Fulgii de nucă de cocos sunt frecventi cumparati din supermarketuri. Apa de cocos, smântâna, uleiul, laptele sau zahărul și făina sunt, de asemenea, destul de comune in ultima vreme in supermarketurile din Romania.
Să analizăm aceste produse și efectul lor asupra gestionării zahărului din sânge:

1. Suc/apa de cocos

Endospermul fluid din nucile de cocos tinere este cunoscut sub numele de apă de cocos. Acest lichid este absorbit în mare parte în carnea nucilor de cocos mature pe măsură ce nuca de cocos se maturizează. Apa de cocos a fost mult timp o băutură populară la tropice, în special în Asia tropicală și Trinidad și Tobago, unde poate fi achiziționată proaspătă sau îmbuteliată.
Este un lichid subțire, dulce, derivat din miezurile de nuci de cocos proaspete, verzi. Apa de cocos este o băutură hidratantă, bogată în vitamine și minerale, care a fost folosită cu succes ca lichid în terapia intravenoasă în situații de urgență datorită sterilității, pH-ului și conținutului de minerale.
Apa de cocos, cunoscută și sub numele de „băutura sportivă a naturii”, a crescut în popularitate ca sursă naturală de zahăr, electroliți și hidratare. Datorită conținutului ridicat de potasiu și minerale, este promovată și ca băutură pentru sport, deoarece ajută la recuperarea organismului după o activitate intensă.
Apa de cocos este în principal carbohidrați, spre deosebire de carnea de nucă de cocos, care este bogată în grăsimi. Din această cauză și pentru că multe mărci adaugă zahăr, arome și alte lichide din fructe, oamenii ar putea fi îngrijorați de modul în care această băutură le afectează nivelul de zahăr din sânge.
Apa de cocos care a fost îndulcită are de două ori mai mult zahăr decât apa de cocos care nu a fost îndulcită. Dacă încercați să reduceți cantitatea de zahăr, alegeți apă de nucă de cocos neîndulcită în loc de alte băuturi dulci precum sifonul. Pentru a vă ține sub control glicemia, controlați cantitatea de apă de cocos pe care o consumați.
Consumul de apă de cocos matură s-a dovedit în experimente pe animale pentru a reduce nivelul zahărului din sânge și al hemoglobinei A1C. Mai sunt necesare cercetări. Limitați-vă la 1–2 căni (240–480 ml) de apă de nucă de cocos neîndulcită pe zi.
2. Crema de nuca de cocos
Nuca de cocos maruntita si apa sunt combinate pentru a face crema de nuca de cocos. Pentru a obține un produs mai bogat, crema de cocos poate fi făcută alternativ cu lapte în loc de apă. Este comparabil cu laptele de cocos, dar cu un conținut mai mic de apă. Principala distincție este consistența. În timp ce laptele de cocos este în mod normal lichid, are o consistență mai groasă, asemănătoare unei paste.
Crema de nucă de cocos este creată prin fierberea a 1 parte nucă de cocos mărunțită cu 1 parte apă sau lapte, până când devine spumoasă, apoi strecurând amestecul prin pânză de brânză, storcând cât mai mult lichid posibil. Dați crema de cocos la frigider și lăsați-o deoparte.
Crema de nucă de cocos este bogată în acizi grași sănătoși si aromata. . Pentru a crește drastic zahărul din sânge, ar trebui să mănânci multă cremă de nucă de cocos, deoarece o porție de 55 de grame are o încărcătură glicemică de 4.
3. Ulei de cocos
Carnea nucilor de cocos ajunse la maturitate este folosită pentru a face ulei de cocos, cunoscut sub numele de ulei de copra. Trigliceridele antioxidante care stimulează energia sunt abundente în acest ulei. Uleiul de cocos are un conținut scăzut de colesterol.
Uleiul de cocos nu numai că are o aromă delicioasă, dar lasă foarte puțină grăsime în urmă. Este adesea folosit în coacere și gătit pentru a înlocui untul, uleiul de măsline și alte uleiuri vegetale.
Uleiul de cocos poate fi folosit și pentru o varietate de scopuri cosmetice, inclusiv:
🌴cremă hidratantă pentru piele;
🌴balsam de păr care rămâne în părul dumneavoastra fara a fi spalat ulterior;
🌴ca si component în exfoliante cu săpun și loțiuni preparate acasă;
Uleiul de cocos a fost asociat cu o serie de beneficii importante pentru sănătate.
  1. Te-ar putea ajuta să slăbești. Atunci când este ingerat ca parte a unei diete bine echilibrate, uleiul de cocos s-a dovedit în mai multe studii că ajută la pierderea în greutate. Pe o perioadă de 8 săptămâni, un mic studiu a indicat că ingerarea uleiului de cocos a fost mai benefică decât uleiul de arahide pentru creșterea masei fără grăsimi. Într-o cercetare anterioară. Bărbații care au ingerat 2 linguri (30 ml) de ulei de cocos virgin timp de patru săptămâni au avut o reducere considerabilă a grăsimii abdominale.
  2. S-a descoperit că monolaurinele, care sunt prezente în uleiul de cocos, sunt agenți antibacterieni, antivirali și antifungici puternici.
Aveti totusi grija pentru ca în ciuda tuturor beneficiilor sale pentru sănătate, uleiul de cocos este o grăsime saturată care poate crește nivelul de colesterol. În plus, deoarece uleiul de cocos este bogat în calorii, consumul de cantități mari din acesta fără a-ți modifica dieta poate duce la creșterea în greutate în timp.
4. Lapte de nucă de cocos
Laptele de cocos este un lichid dulce, alb lăptos, făcut din carne de nucă de cocos matură. Nivelul ridicat de ulei și zaharurile sunt responsabile pentru culoarea și aroma bogată a laptelui. Laptele de cocos este cunoscut sub numele de „santan” în Malaezia, Brunei și Indonezia și „gata” în Filipine.
Nu trebuie confundată cu apa de nucă de cocos, care este lichidul care apare în mod natural în interiorul unei nuci de cocos verde și proaspata. Laptele de cocos este o modalitate excelentă de a include alimente care vă ajută să vă mențineți o greutate sănătoasă. Conține trigliceride cu lanț mediu (MCT), care ajută la menținerea greutății sub control.
Sensibilitatea crescută la insulină este, de asemenea, ajutată de prezența MCT. Drept urmare, funcțiile de insulină ale organismului sunt îmbunătățite, iar nivelul de glucoză este mai bine menținut.
Laptele de cocos are o serie de beneficii pentru sănătatea inimii. Poate că nu ajută la reducerea colesterolului bun, dar, fără îndoială, va ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău din organism. Cu toate acestea, asigurați-vă că mâncați cu moderație si dieta este echilibrata
Mulți nutrienți și minerale au capacitatea de a crește imunitatea și de a se apăra împotriva bolilor.
Laptele de cocos a fost folosit în Ayurveda pentru piele și pentru un păr mai sănătos și hidratat.
5. Făină de cocos
Făina de nucă de cocos conține o cantitate semnificativă de fibre alimentare, care de fapt pot reduce COLESTEROLUL și pot reduce riscul de boli cardiovasculare. Are un conținut scăzut de carbohidrați și are o influență minoră asupra nivelului de glucoză din sânge în comparație cu făina de grâu și porumb.
De asemenea, nu conține gluten, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru persoanele cu boala celiacă, o boală autoimună care este mai frecventă în rândul persoanelor cu Diabet de tip 1.
Făina de nucă de cocos este, de asemenea, bogată în proteine, ceea ce te menține sătul mai mult timp și este necesară pentru repararea și creșterea celulelor.
Nu uitati de accesare grupului nostru de pe pagina de Facebook, grupul de susținere al diabeticilor 👉 IMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL.
 Alăturați-va gratuit grupului  👉 IMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL, pentru multe alte informații, păreri și rețete recomandate persoanelor care suferă de DIABET DE TIP 2. 

Distribuie această postare