­čąąProdusele din nuca de cocos ╚Öi cum ajut─â acestea la men╚Ťinerea valorilor glicemice normale

­čî┤­čąąCocosul (Cocos nucifera L.) este un membru al familiei Arecaceae (Palmier) ├Än prezent, este cultivat─â ca o cultur─â profitabil─â ├«n zonele tropicale ╚Öi subtropicale ale lumii. Exist─â dou─â variante principale ale speciei:
­čî┤­čąąSoi ├«naltÔÇöPlant─â cu cre╚Ötere lent─â, rezistent─â, cu polenizare ├«ncruci╚Öat─â (florile masculine ╚Öi feminine se maturizeaz─â ├«n diferite momente) care d─â roade la 6-10 ani dup─â r─âsad ╚Öi poate supravie╚Ťui p├ón─â la 120 de ani.
­čî┤­čąąSoi pitic - o plant─â auto-polenizat─â cu cre╚Ötere rapid─â, mai pu╚Ťin rezistent─â, care d─â roade dup─â 4-5 ani.
­čî┤Arborele de cocos produce o drup─â sau nuc─â, care este alc─âtuit─â din aproximativ 38% coaj─â, 52% miez ╚Öi 10% ap─â ╚Öi este folosit─â pentru a face alimente, b─âuturi hr─ânitoare ╚Öi produse cosmetice hidratante. Componenta comestibil─â este endospermul, care const─â in miez de cocos ╚Öi ap─â. Se poate face lapte de cocos prin razuirea sec╚Ťiunii solide/carnoase a endospermului, care nu este acela╚Öi lucru cu apa de cocos. Mezocarpul este alc─âtuit din fibr─â de cocos, care a fost folosit─â pentru o varietate de utiliz─âri, altele dec├ót cele alimentare, cum ar fi lemnul pentru foc sau obiecte decorative.. Miezul de nuc─â de cocos, cunoscut ╚Öi sub numele de copra, este produsul principal de interes pentru produc─âtorii de cosmetice ╚Öi uleiuri.
­čąąAproape fiecare component─â a nucii de cocos a fost folosit─â ├«n scopuri medicinale ├«n trecut. S-a dovedit c─â fibrele de coaj─â de nuc─â, r─âd─âcinile, inflorescen╚Ťa, pulpa de fructe ╚Öi ingredientele lichide precum laptele sau apa sunt toate folosite ├«n scopuri medicale, de la diaree ╚Öi inflama╚Ťie p├ón─â la reglarea zah─ârului din s├ónge.
­čąąBeneficiile nutri╚Ťionale ale nucii de cocos
Nucile de cocos sunt abundente ├«n acizi gra╚Öi cu lan╚Ť mediu ╚Öi scurt (MCFA), cum ar fi acidul lauric, care sunt gr─âsimi saturate care apar ├«n mod natural.
În organism, acidul lauric este transformat în monolaurină, o moleculă utilă care ucide o gamă largă de organisme care cauzează boli. Este folosit pentru a trata racelile obisnuite, precum si boli virale precum gripa.
­čąąNucile de cocos includ, de asemenea, nutrien╚Ťii enumera╚Ťi mai jos, care sunt benefici pentru organism:
  • Vitamina C
  • Tiamina sau vitamina B1
  • Folat
  • Potasiu
  • Mangan
  • Cupru
  • Fier
  • Fosfor
­čî┤­čąąProduse din nuc─â de cocos ╚Öi efectul lor asupra zah─ârului din s├ónge
Fulgii de nucă de cocos sunt frecventi cumparati din supermarketuri. Apa de cocos, smântâna, uleiul, laptele sau zahărul și făina sunt, de asemenea, destul de comune in ultima vreme in supermarketurile din Romania.
Să analizăm aceste produse și efectul lor asupra gestionării zahărului din sânge:

1. Suc/apa de cocos

Endospermul fluid din nucile de cocos tinere este cunoscut sub numele de ap─â de cocos. Acest lichid este absorbit ├«n mare parte ├«n carnea nucilor de cocos mature pe m─âsur─â ce nuca de cocos se maturizeaz─â. Apa de cocos a fost mult timp o b─âutur─â popular─â la tropice, ├«n special ├«n Asia tropical─â ╚Öi Trinidad ╚Öi Tobago, unde poate fi achizi╚Ťionat─â proasp─ât─â sau ├«mbuteliat─â.
Este un lichid sub╚Ťire, dulce, derivat din miezurile de nuci de cocos proaspete, verzi. Apa de cocos este o b─âutur─â hidratant─â, bogat─â ├«n vitamine ╚Öi minerale, care a fost folosit─â cu succes ca lichid ├«n terapia intravenoas─â ├«n situa╚Ťii de urgen╚Ť─â datorit─â sterilit─â╚Ťii, pH-ului ╚Öi con╚Ťinutului de minerale.
Apa de cocos, cunoscut─â ╚Öi sub numele de ÔÇ×b─âutura sportiv─â a naturiiÔÇŁ, a crescut ├«n popularitate ca surs─â natural─â de zah─âr, electroli╚Ťi ╚Öi hidratare. Datorit─â con╚Ťinutului ridicat de potasiu ╚Öi minerale, este promovat─â ╚Öi ca b─âutur─â pentru sport, deoarece ajut─â la recuperarea organismului dup─â o activitate intens─â.
Apa de cocos este ├«n principal carbohidra╚Ťi, spre deosebire de carnea de nuc─â de cocos, care este bogat─â ├«n gr─âsimi. Din aceast─â cauz─â ╚Öi pentru c─â multe m─ârci adaug─â zah─âr, arome ╚Öi alte lichide din fructe, oamenii ar putea fi ├«ngrijora╚Ťi de modul ├«n care aceast─â b─âutur─â le afecteaz─â nivelul de zah─âr din s├ónge.
Apa de cocos care a fost ├«ndulcit─â are de dou─â ori mai mult zah─âr dec├ót apa de cocos care nu a fost ├«ndulcit─â. Dac─â ├«ncerca╚Ťi s─â reduce╚Ťi cantitatea de zah─âr, alege╚Ťi ap─â de nuc─â de cocos ne├«ndulcit─â ├«n loc de alte b─âuturi dulci precum sifonul. Pentru a v─â ╚Ťine sub control glicemia, controla╚Ťi cantitatea de ap─â de cocos pe care o consuma╚Ťi.
Consumul de ap─â de cocos matur─â s-a dovedit ├«n experimente pe animale pentru a reduce nivelul zah─ârului din s├ónge ╚Öi al hemoglobinei A1C. Mai sunt necesare cercet─âri. Limita╚Ťi-v─â la 1ÔÇô2 c─âni (240ÔÇô480 ml) de ap─â de nuc─â de cocos ne├«ndulcit─â pe zi.
2. Crema de nuca de cocos
Nuca de cocos maruntita si apa sunt combinate pentru a face crema de nuca de cocos. Pentru a ob╚Ťine un produs mai bogat, crema de cocos poate fi f─âcut─â alternativ cu lapte ├«n loc de ap─â. Este comparabil cu laptele de cocos, dar cu un con╚Ťinut mai mic de ap─â. Principala distinc╚Ťie este consisten╚Ťa. ├Än timp ce laptele de cocos este ├«n mod normal lichid, are o consisten╚Ť─â mai groas─â, asem─ân─âtoare unei paste.
Crema de nuc─â de cocos este creat─â prin fierberea a 1 parte nuc─â de cocos m─ârun╚Ťit─â cu 1 parte ap─â sau lapte, p├ón─â c├ónd devine spumoas─â, apoi strecur├ónd amestecul prin p├ónz─â de br├ónz─â, storc├ónd c├ót mai mult lichid posibil. Da╚Ťi crema de cocos la frigider ╚Öi l─âsa╚Ťi-o deoparte.
Crema de nuc─â de cocos este bogat─â ├«n acizi gra╚Öi s─ân─âto╚Öi si aromata. . Pentru a cre╚Öte drastic zah─ârul din s├ónge, ar trebui s─â m─ân├ónci mult─â crem─â de nuc─â de cocos, deoarece o por╚Ťie de 55 de grame are o ├«nc─ârc─âtur─â glicemic─â de 4.
3. Ulei de cocos
Carnea nucilor de cocos ajunse la maturitate este folosit─â pentru a face ulei de cocos, cunoscut sub numele de ulei de copra. Trigliceridele antioxidante care stimuleaz─â energia sunt abundente ├«n acest ulei. Uleiul de cocos are un con╚Ťinut sc─âzut de colesterol.
Uleiul de cocos nu numai c─â are o arom─â delicioas─â, dar las─â foarte pu╚Ťin─â gr─âsime ├«n urm─â. Este adesea folosit ├«n coacere ╚Öi g─âtit pentru a ├«nlocui untul, uleiul de m─âsline ╚Öi alte uleiuri vegetale.
Uleiul de cocos poate fi folosit și pentru o varietate de scopuri cosmetice, inclusiv:
­čî┤crem─â hidratant─â pentru piele;
­čî┤balsam de p─âr care r─âm├óne ├«n p─ârul dumneavoastra fara a fi spalat ulterior;
­čî┤ca si component ├«n exfoliante cu s─âpun ╚Öi lo╚Ťiuni preparate acas─â;
Uleiul de cocos a fost asociat cu o serie de beneficii importante pentru s─ân─âtate.
  1. Te-ar putea ajuta s─â sl─âbe╚Öti. Atunci c├ónd este ingerat ca parte a unei diete bine echilibrate, uleiul de cocos s-a dovedit ├«n mai multe studii c─â ajut─â la pierderea ├«n greutate. Pe o perioad─â de 8 s─âpt─âm├óni, un mic studiu a indicat c─â ingerarea uleiului de cocos a fost mai benefic─â dec├ót uleiul de arahide pentru cre╚Öterea masei f─âr─â gr─âsimi. ├Äntr-o cercetare anterioar─â. B─ârba╚Ťii care au ingerat 2 linguri (30 ml) de ulei de cocos virgin timp de patru s─âpt─âm├óni au avut o reducere considerabil─â a gr─âsimii abdominale.
  2. S-a descoperit c─â monolaurinele, care sunt prezente ├«n uleiul de cocos, sunt agen╚Ťi antibacterieni, antivirali ╚Öi antifungici puternici.
Aveti totusi grija pentru ca ├«n ciuda tuturor beneficiilor sale pentru s─ân─âtate, uleiul de cocos este o gr─âsime saturat─â care poate cre╚Öte nivelul de colesterol. ├Än plus, deoarece uleiul de cocos este bogat ├«n calorii, consumul de cantit─â╚Ťi mari din acesta f─âr─â a-╚Ťi modifica dieta poate duce la cre╚Öterea ├«n greutate ├«n timp.
4. Lapte de nuc─â de cocos
Laptele de cocos este un lichid dulce, alb l─âptos, f─âcut din carne de nuc─â de cocos matur─â. Nivelul ridicat de ulei ╚Öi zaharurile sunt responsabile pentru culoarea ╚Öi aroma bogat─â a laptelui. Laptele de cocos este cunoscut sub numele de ÔÇ×santanÔÇŁ ├«n Malaezia, Brunei ╚Öi Indonezia ╚Öi ÔÇ×gataÔÇŁ ├«n Filipine.
Nu trebuie confundat─â cu apa de nuc─â de cocos, care este lichidul care apare ├«n mod natural ├«n interiorul unei nuci de cocos verde ╚Öi proaspata. Laptele de cocos este o modalitate excelent─â de a include alimente care v─â ajut─â s─â v─â men╚Ťine╚Ťi o greutate s─ân─âtoas─â. Con╚Ťine trigliceride cu lan╚Ť mediu (MCT), care ajut─â la men╚Ťinerea greut─â╚Ťii sub control.
Sensibilitatea crescut─â la insulin─â este, de asemenea, ajutat─â de prezen╚Ťa MCT. Drept urmare, func╚Ťiile de insulin─â ale organismului sunt ├«mbun─ât─â╚Ťite, iar nivelul de glucoz─â este mai bine men╚Ťinut.
Laptele de cocos are o serie de beneficii pentru s─ân─âtatea inimii. Poate c─â nu ajut─â la reducerea colesterolului bun, dar, f─âr─â ├«ndoial─â, va ajuta la reducerea nivelului de colesterol r─âu din organism. Cu toate acestea, asigura╚Ťi-v─â c─â m├ónca╚Ťi cu modera╚Ťie si dieta este echilibrata
Mul╚Ťi nutrien╚Ťi ╚Öi minerale au capacitatea de a cre╚Öte imunitatea ╚Öi de a se ap─âra ├«mpotriva bolilor.
Laptele de cocos a fost folosit în Ayurveda pentru piele și pentru un păr mai sănătos și hidratat.
5. F─âin─â de cocos
F─âina de nuc─â de cocos con╚Ťine o cantitate semnificativ─â de fibre alimentare, care de fapt pot reduce COLESTEROLUL ╚Öi pot reduce riscul de boli cardiovasculare. Are un con╚Ťinut sc─âzut de carbohidra╚Ťi ╚Öi are o influen╚Ť─â minor─â asupra nivelului de glucoz─â din s├ónge ├«n compara╚Ťie cu f─âina de gr├óu ╚Öi porumb.
De asemenea, nu con╚Ťine gluten, ceea ce ├«l face o alegere excelent─â pentru persoanele cu boala celiac─â, o boal─â autoimun─â care este mai frecvent─â ├«n r├óndul persoanelor cu Diabet de tip 1.
F─âina de nuc─â de cocos este, de asemenea, bogat─â ├«n proteine, ceea ce te men╚Ťine s─âtul mai mult timp ╚Öi este necesar─â pentru repararea ╚Öi cre╚Öterea celulelor.
Nu uitati de accesare grupului nostru de pe pagina de Facebook, grupul de sus╚Ťinere al diabeticilor ­čĹë IMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL.
┬áAl─âtura╚Ťi-va gratuit grupului ┬á­čĹë IMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL, pentru multe alte informa╚Ťii, p─âreri ╚Öi re╚Ťete recomandate persoanelor care sufer─â de DIABET DE TIP 2.┬á

Distribuie aceast─â postare