😓Stresul si 🩸DIABETUL de TIP 2
Cum poți cultiva o stare mentală mai bună?
 
Adesea, cel mai bun mod de a cultiva o stare mentală mai bună este să faci ceva pentru prietenii sau familia ta sau împreuna cu aceștia!
Conexiunile sociale din viața ta sunt strâns legate de o viață mai sănătoasă, de un sentiment de împlinire și bucurie!
 
Deci, ce poți face pentru a avea și a mentine relații de prietenie sincere si de durată?
Care este beneficiul acestor relații de prietenie?
 
👉Vă vor ajuta sa nu vă pierdeți în propriile gânduri negative sau în starea de anxietate.
Timpul petrecut în jurul prietenilor optimiști poate schimba chiar și perspectiva noastră de viață spre mai bine; ceea ce înseamnă că suntem mai fericiți atunci când alegem să petrecem timp cu oameni fericiți.
👉Vor adăuga valoare structurilor de sprijin social din jurul dumneavoastră.
👉 Studiile arată că prietenia este la fel de importantă precum a te menține în formă sau a mânca sănătos.
👉durata de viață. A avea mulți prieteni buni poate crește longevitatea, chiar mai mult decât relaționarea cu rudele și familia! Studiile arată cum că legătura cu cei dragi reduce efectiv tensiunea arterială și nivelul de colesterol. Nu trăim doar atunci când avem prietenii sănătoase, dar cu siguranță înflorim!
👉 Ajutorul și sprijinul prietenilor este deseori cel mai de preț lucru și ne poate salva chiar viața. Deși vremurile grele nu durează o eternitate, în momentul în care trecem prin dificultăți sau experiențe care ne schimbă viața, ne putem simți copleșiți. Din fericire, acesta este momentul în care prietenii sunt experți în a ne ajută să mergem mai departe și a ne lumina calea. Prietenii nu pot vindeca singurătatea, dar cu siguranță pot juca un rol important în susținerea noastră, atunci când avem cea mai mare nevoie.
 
📝Am creat o listă în trei pași de lucruri pozitive pe care le puteți face chiar acum pentru a ajuta și a intra în legătură cu altcineva - chiar cu voi înșivă!
Iată 3 moduri prin care puteți cultiva o stare mentală mai bună :
👉Sună-l pe acel prieten pe care ai vrut să-l...(completeaza tu mai departe, ex: Ai vrut sa il feliciti dar nu ai mai avut timp și putere pentru ca te-ai îmbolnăvit)
Prieteniile vă pot ajuta să treceți prin momente bune și momente rele. Acordați câteva minute săptămâna aceasta pentru a lua legătura cu câțiva prieteni cu care nu v-ați mai auzit demult și stabiliti o oră pentru câteva apeluri telefonice. În fiecare lună, încercați să programați un apel cu un prieten bun - sau mai bine faceți un plan pentru a vă conecta personal. Fie că este un prieten vechi de la școală sau un fost partener de viață sau coleg de munca. Aceste mici conexiuni vă pot oferi perspectivă, vă pot lumina starea de spirit, vă pot ajuta să rezolvați o problemă sau pur și simplu vă pot face să râdeți.
 
Nu uita că prietenul dumneavoastră ar putea fi cel care are nevoie de sprijin chiar acum!
Cel mai valoros sprijin pe care îl puteți oferi este doar să fiți acolo pentru a vorbi și a-l asculta. A face timp pentru a suna, trimite mesaje, vizita sau invita pe cineva poate face o mare diferență. Există efecte reciproce pozitive de a fi pe rând prietenul de sprijin și prietenul aflat în nevoie. Învățați să apreciați ambele roluri în prietenia dumneavoastră. Relațiile pot fi greu de menținut în timp, dar lucrul bun este că calitatea este mai importantă decât cantitatea în prietenie. Relațiile semnificative sunt investiții care necesită timp și efort, dar profitul este neprețuit.
 
👉Programează o întâlnire cu un prieten...
În timp ce tehnologia este o modalitate fantastică de a vă conecta cu cei dragi de departe, ne lipsesc unele conexiuni în persoană: Îmbrățișările dragi și pline de emoția revederii, strângerea de mână, bătaia prietenească pe umăr!
 
Relațiile noastre personale au fost modificate în ultimul deceniu de comoditatea tehnologiei. Fie că este un gest pentru a ajuta un prieten sau doar ceva pentru distracție, beneficiile întâlnirilor în persoană sunt majore, de exemplu, cercetătorii au descoperit o legătură puternică între relațiile sociale și durata de viață. Dimensiunea efectului a rivalizat cu cea a comportamentelor mai cunoscute legate de sănătate, cum ar fi fumatul și exercițiile fizice. Acesta este un motiv excelent pentru a programa o activitate distractivă cu prietenii sau familia în această săptămână! Are un prieten nevoie de ajutor în grădină sau să-și organizeze cămară? Există un joc de cărți pe care nu l-ați jucat împreună de mulți ani? Pune-l în programul tău pentru această săptămână.
 
👉 Fii membru al unei comunități.
Alăturarea în unele grupuri sau/și activități noi vă ajută să creșteți și să rămâneți puternic atât fizic, cât și mental. Este de asemenea, o modalitate excelentă de a întâlni noi prieteni și de a intra în legătură cu cei vechi. A fi membru al unei comunități vă poate învăța lucruri noi și vă poate provoca atât mental cât și fizic.
Alăturați-vă unei noi clase de sport, cum ar fi yoga sau dans, sau unui club precum șahul sau grupurilor create pentru iubitorii de drumeții în natură. De asemenea, ați putea sa vă înscrieți un curs de artă sau să învățați o limbă străină nouă!
 
Puteți face parte din organizare sau chiar sa predați dumneavoastra anumite cursuri daca va face plăcere si aveți această înclinație și cunoștințele necesare.
Dăruirea îi inspiră pe cei din jurul nostru și creează o reacție în lanț de pozitivitate. Un singur act de generozitate poate inspira destui oameni pentru a face cu adevărat diferența.
Dacă copiii și prietenii dumneavoastră vă văd implicați în acte caritabile, ei pot dezvolta o mentalitate mai dăruitoare și de asemenea, se pot implica în acte de dăruire.
Există oare o altă modalitate mai bună de a vă întări relațiile decât de a susține o cauză comună?
Comunitățile online precum a noastră  @IMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL pot fi un sprijin excelent pentru a cultiva o sănătate mentală mai bună și un stil de viață sănătos.
Alăturați-vă comunității de diabetici de tip 2 din grupul nostru Facebook IMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL
În comunitatea noastră, împărtășim și discutăm despre viața sănătoasă, controlul și tratarea diabetului și a bolilor de inimă. Ne susținem unii pe alții în fiecare zi. Vă puteți alătura grupului nostru de sprijin gratuit pentru diabet făcând click aici: https://www.facebook.com/groups/impreuna.putem.invinge.diabetul
 
Si nu uitati, cele mai bune pastile antistres sunt:
✅Dormitul suficient!
✅Sportul regulat!
✅Alimentatie sanatoasa si echilibrata!
✅Prieteniile sincere!
✅Nu uitați să fiți creativi și activi!
✅A te oferi în a-i ajută pe cei din jurul tău ajuta la reducerea propriului stres!
Un studiu realizat de cercetătorii britanici a constatat că oamenii care au discutat despre momente dificile din viața lor aveau pulsul și tensiune arterială mai scăzute atunci când aveau un prieten alături.
 
Cu prietenie echipa Curalife Romania
www.curalife.ro