CuraLife — Fructe

🍉PEPENELE ROȘU ȘI DIABETUL:

🍉PEPENELE ROȘU ȘI DIABETUL:

Pepenele joacă un rol important şi în tratamentul diferitor infecţii ale organismului, între care se numără şi inflamaţiile articulaţiilor. Conţinutul crescut de potasiu din pepene este esențial în prevenirea formării pietrelor la rinichi…


🍉Salată de castraveți, pepene roșu și feta

🍉Salată de castraveți, pepene roșu și feta

Această salată este atât de proaspătă și vă va răcori instantaneu. Așa că atunci când se fac simțite  zilele fierbinți de vară, aveți poftă de ceva rece, sănătos și delicios, faceți această salată de castraveți, pepene rosu și feta. Este o senzatie!

Scriitorul Mark Twain spunea despre acest fruct că „Este un produs de lux al acestei lumi. Când îl guşti, îţi dai seama ce mănâncă îngerii.”


Deserturi racoritoare, din fructe pentru diabetici

Deserturi racoritoare, din fructe pentru diabetici

Fructele conțin fibre, care sunt sănătoase pentru persoanele cu diabet, deoarece este nevoie de mai mult timp pentru a digera și este mai puțin probabil să declanșeze o creștere rapidă a zahărului din sânge. Cu toate acestea, atunci când mâncati fructe, este esențial să țineți evidența dimensiunilor porțiilor și a nivelului de glucoză.

Dieta vegană- îi ajută pe diabetici să țină boala sub control?

Dieta vegană- îi ajută pe diabetici să țină boala sub control?

Un regim alimentar bazat pe alimente vegetale, pe alimente integrale include în general leguminoase, cereale integrale, fructe, legume și nuci, iar toate acestea sunt bogate în fibre. Sunt cercetari stiintifice care au demonstrat că toate aceste alimente sănătoase protejează organismul împotriva diabetului.
Cerealele integrale, inclusiv pâinea din grâu integral, cerealele pentru micul dejun, care sunt obținute din boabe întregi, nedecorticate și orezul brun au fost asociate cu un risc redus de a dezvolta Diabet. 🍏🥦🫐🍅🌽🍊🥬🫑🥒🥕

Vitamina C și Diabetul

Vitamina C și Diabetul

Studiile experimentale sugerează că administrarea parenterala de doze mari de vitamina C are efecte vasculare benefice la pacienții suferinzi de diabet de tip 2.

Administrarea de vitamina C orala din suplimente are efectele hemodinamice la diabeticii de tip 2.

Un control strict al presiunii arteriale reduce riscul de boala cardiovasculara la diabetici si suplimentarea cu vitamina C (acidul ascorbic) ar putea fi benefica si ieftina ca si terapie aditionala la diabetici (adica pe langa tratamentul lor medical traditional).