Prăjitură KETO cu mure

   În sezonul rece de iarna vă recomandăm această rețetă de prăjitură sățioasă, perfectă atât la micul dejun, dar și ca gustare sau desert. Aceasta rețeta este ușor de realizat iar gustul cucerește pe toată lumea.

INGREDIENTE NECESARE:

Ingrediente pt. blat:

  • 1 ¼ cană de făină de migdale
  • ¼ de cană de  făină de cocos
  • 1 linguriță de praf de copt
  •  ½ cană de îndulcitor- SUCRALOZA- sau un indulcitor cu indice glicemic mic rezistent la prepararea termică ⅓ cană de ulei de cocos topit 
  • ½ cană de lapte de cocos conservat
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  •  4 ouă 

Ingrediente pt. topping:

  • 2 cești mure (pot fi folosite și fructe congelate dacă nu aveți proaspete)
  • 1 cană migdale crude
  • 2 linguri  Îndulcitor - SUCRALOZA- sau un indulcitor cu indice glicemic mic rezistent la prepararea termică 2 linguri ulei de cocos 

INSTRUCTIUNI DE PREPARERE:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 celsius. 
  2. Amestecați ingredientele uscate (făină de migdale, făină de migdale, praf de copt, îndulcitor)  într-un castron mediu și mixați-le.
  3. Apoi adăugați toate celelalte ingrediente și amestecați bine cu o lingură de lemn. 
  4. Compoziția rezultată din amestecul ingredientelor se întinde într-o tavă de copt de mărime  medie unsă cu puțin ulei sau unt sau puteți folosi foaie de copt în interiorul tăvii pt. a preveni lipirea blatului de pereții acesteia.
  5.  Presărați murele deasupra compoziției.  
  6. Băgați tava la cuptor și coaceți timp de 15 minute. 
  7. Între timp , combinați restul ingredientelor : migdalele cu îndulcitorul și uleiul de cocos într-un robot de bucătărie/ blender până când sunt tocate și se formează firimituri umede.
  8. Se presară uniform peste prăjitură parțial copta (scoateți după 15 minute tava din cuptor pt acest pas ) 
  9. Băgați din nou tava la cuptor și  coaceți încă 40-55 de minute până când prăjitura este fermă la atingere, aurie și nu se zgâlțâie când este agitată ușor. Centrul ar trebui să fie la fel de ferm că marginea atunci când este apăsat ușor cu vârful degetului.

Distribuie această postare