CuraLife — Zahar

DIETA PALEO

DIETA PALEO

Dieta Paleo este definită de cercetătorul în sănătate Loren Cordain. El presupune că oamenii au fost proiectați genetic și evolutiv pentru a mânca alimente disponibile în timpul erei paleolitice. Cercetatorul afirmă că, dieta bazată pe agricultură, care s-a dezvoltat doar în ultimii 10.000 de ani și dieta cu alimente procesate și bazată pe substanțe chimice, ce mentin mancarea pe rafturile magazinelor mai mult timp, din ultimi zeci de ani, este daunatoare sanatatii și deci de evitat.
 

DIETA -DIABET- DULCIURI.

DIETA -DIABET- DULCIURI.

Cum să-mi satisfac pofta de dulce ca diabetic?
Diabetul este o boală pe termen lung în care nivelul glicemiei unui pacient crește la niveluri periculos de ridicate. Pacienții cu diabet zaharat trebuie de obicei să urmărească cu atenție alimentația lor. Cu toate acestea, integrarea dulciurilor din când în când într-o dietă echilibrată ar putea fi ok în cazul în care urmați reguli simple. Este un mit comun că ar trebui să eviți complet dulciurile în schimb poți urma câțiva pași simpli și să te răsfeți din când în când vinovăția și fără riscuri.

Clătite cu faină de migdale

Clătite cu faină de migdale

Această rețetă va satisface pofta de clătite și nu trebuie să vă faceți griji pentru că are sub 5 g de carbohidrați pentru fiecare clătită. Rețineți că aluatul cu faină de migdale, se gătește diferit față de făina tradițională, faina de migdale este bogata in proteine. 

Îndulcitorii din alimente și DIABETUL

Îndulcitorii din alimente și DIABETUL

Nu toate alimentele cu înlocuitori ai zahărului sunt considerate sănătoase pentru persoanele diabetice. Unele alimente pot conține un nivel ridicat de grăsimi sau carbohidrați. Chiar dacă ai un produs pe bază de îndulcitori sau cu număr redus de calorii, verifică întotdeauna informațiile nutriționale de pe etichetă. Multe dintre produsele alimentare cu înlocuitori ai zahărului, au o cantitate semnificativă de carbohidrați, calorii si grăsimi. 

Hidratarea corectă a organismului când ai diabet:

Hidratarea corectă a organismului când ai diabet:

Pe lângă alimentația corectă, hidratarea corectă a organismului este la fel importantă pentru pacienții cu diabet. 

Industria alimentară ne tentează cu tot felul de băuturi și sucuri procesate și îndulcite. 

Excesul de zahăr din sânge accelerează eliminarea apei din țesuturi, lucru care duce la senzația de sete, deshidratare și la urinării frecvente. Astfel, oamenii care suferă de această afecțiune trebuie sa consume mai multă apă decât ceilalți. Daca nu, pot ajunge la alte probleme grave de sanatate. Totodată, pentru a evita diabetul, orice persoana trebuie sa nu neglijeze consumul corespunzător de lichide.