DIETA -DIABET- DULCIURI.
Cum să-mi satisfac pofta de dulce ca diabetic?
Diabetul este o boală pe termen lung în care nivelul glicemiei unui pacient crește la niveluri periculos de ridicate. Pacienții cu diabet zaharat trebuie de obicei să urmărească cu atenție alimentația lor. Cu toate acestea, integrarea dulciurilor din când în când într-o dietă echilibrată ar putea fi ok în cazul în care urmați reguli simple. Este un mit comun că ar trebui să eviți complet dulciurile în schimb poți urma câțiva pași simpli și să te răsfeți din când în când vinovăția și fără riscuri.
Persoanele cu DIABET, conform Asociației AMERICANE de Diabet, pot mânca în continuare dulciuri, ciocolată și alte alimente dulci, atâta timp cât sunt consumate ca parte a unui plan de dietă sănătoasă sau în combinație cu exerciții fizice.
👉Un plan de alimentatie sănătos, potrivit acestora, ar trebui să includă:
-consumul zilnic de proteine ​​slabe,
-legume fără amidon,
-cereale integrale,
-fructe și
-grăsimi sănătoase.
-grăsimi saturate,
-carbohidrați, calorii limitate și să includă cantități moderate de sare și zahăr.
👉Mesele cu zahăr, pe de altă parte, ar trebui păstrate pentru ocazii speciale și consumate în cantități limitate.
O persoană cu DIABET trebuie să înțeleagă cum fiecare masă îi va afecta nivelul de glucoză din sânge înainte de a o consuma. Acest lucru se poate face cu ușurință dacă țineți evidența aportului zilnic de calorii și știți să citiți etichetele nutriționale.
Cu sfatul unui medic sau dietetician, clienții își pot defini obiectivele personale și pot înțelege mai bine planul de dietă recomandat care este potrivit pentru ei.
👉👉Cantitatea de carbohidrați și zaharuri pe care un diabetic o poate consuma este determinată de mai mulți factori, printre care:
-dacă încearcă să slăbească
-daca incearca să mențină o greutate sănătoasă;
-dacă urmăreste să-și reducă nivelul de glucoză din sânge, nivelul de activitate.
👉👉O modalitate inteligentă de a-va satisface pofta de dulce.
Pentru a include dulciuri delicioase în planul tău de alimentație sănătoasă, urmează aceste instrucțiuni.
1). Oferă-ți un răsfăț din când în când.
Este puțin probabil ca privarea să fie eficientă. Eliminarea tuturor deserturilor din dieta ta s-ar putea să te facă, sa poftești și mai mult aceste alimente. Fii foarte atent cu ce alegi sa te hidratezi.
2). Probabil știți deja că băuturile precum sifonul, sucul și punch-ul de fructe au un conținut ridicat de zahăr adăugat, băuturile pentru sport, băuturile energizante și ceaiul îmbuteliat pot crește, de asemenea, nivelul zahărului din sânge. De asemenea, conform ADA, o singură porție din aceste băuturi dulci poate conține sute de calorii.
Preparati-va bauturile din timp.
3). Inlocuiți alimentele si ingredientele:
Luați în considerare numărul total de carbohidrați din masa dvs., nu doar din desert. Această sumă trebuie luată în considerare atunci când decideți ce să mâncați în zilele în care aveți desert sau dulce.
-asigurați-vă că portiile sunt bine echilibrate nutritional.
-eliminati carbohidrații din felul principal și rezervați-i pentru desert.
-dacă doriti un desert, de exemplu, evitați pâinea, spaghetele sau garnitura piureului de cartofi la cină.
4). Pentru a ajuta la reglarea zahărului din sânge, vă sugerăm să:
-folosiți făinuri integrale, cum ar fi grâul sau ovăzul, sau variante derivate din nuci, cum ar fi făina de migdale.
-folositi alternative sănătoase la zahăr,
-consumul făină, unt, ouă, cartofi și alte ingrediente bogate în carbohidrați trebuie sa il reduceti la minim.
-pentru a minimiza sau elimina zahărul adăugat în deserturi, încorporati fructe sau piure de fructe.
-evitati sa cumparati deserturi sau alimente care au pe eticheta „ produs fara zahar - dar cu indulcitori” - acestea pot contine substante de indulcire care au un grad ridicat de calorii.
- alegeti întotdeauna fructele de sezon.
👉Fructele nu sunt doar suficient de gustoase pentru a-ți satisface pofta de dulce, dar au și avantajul suplimentar de a fi mai sănătoase decât dulciurile fabricate, deoarece conțin mai puțini carbohidrați și fără zahăr adăugat. Fructele conțin fibre, care sunt sănătoase pentru persoanele cu diabet, deoarece este nevoie de mai mult timp pentru a digera și este mai puțin probabil să declanșeze o creștere rapidă a zahărului din sânge. Portiile de fructe trebuie sa fie echilibrate, nu exagerati cu fructele foarte dulci.