Clătite cu faină de migdale
Cui nu ii este poftă de clătite? Dar cum facem să limităm carbohidrații și să mentinem o dietă recomandată pentru Diabetul de tip 2?
Această rețetă va satisface pofta de clătite și nu trebuie să vă faceți griji pentru că are sub 5 g de carbohidrați pentru fiecare clătită. Rețineți că aluatul cu faină de migdale, se gătește diferit față de făina tradițională, faina de migdale este bogată in proteine.
(nu uitați să folosiți tigaia de teflon sau antiaderentă)
Ingrediente
-1 cană făină de migdale
-2 lingurițe praf de copt
- un strop de sare
-2 lingurițe Stevia sau alt îndulcitor
-1 linguriță extract de vanilie
-1 linguriță ulei de avocado sau ulei de măsline
- 1/2 cană lapte de ovăz neindulcit
- 2 linguri de apă (dacă trebuie să diluați consistența)
-2 ouă
-spray de gătit antiadeziv sau unt
Metoda de pregatire:
- Într-un castron, puneți făina de migdale, praful de copt și un praf de sare.
Se amestecă ingredientele uscate. Apoi, adăugați extractul de vanilie, uleiul de avocado, laptele de ovăz, cele doua ouă și apa. Se amestecă toate ingredientele până când aluatul este încorporat.
- Pulverizați spray-ul de gătit în tigaia rece. Încingeti tigaia până când uleiul s-a incins la foc mediu-mic.
- Cu o lingură sau un polonic dimensionati după preferinte, mărimea clătitelor in tigaie și gătiți timp de 4-6 minute sau până când partea coaptă a clatitei devine aurie , părțile laterale devin tari si se poate intoarce cu usurinta pe cealalta parte.
- Adaugați toppingurile preferate pe clătite recomandate pentru diabetul de tip 2 (cum ar fi afinele)
- POFTA BUNA!