Laptele integral sau vegetal? Ce alegem?

Care sunt cele mai bune opțiuni de lapte pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2?

Persoanele prediabetice și diabetice trebuie să-și planifice corect mesele pentru a-și gestiona cel mai bine sănătatea. Produsele lactate sunt o parte esențială a oricărei diete, dar nu toate produsele lactate sunt la fel pentru diabetici.

Este o provocare să știi care produse lactate sunt cele mai bune pentru tine, deoarece profilurile nutriționale diferă de la produs la produs și de la companie la companie, chiar și pentru produse similare.

Acest articol va discuta despre diferite produse lactate, cum afectează acestea corpul uman și care sunt cele mai bune produse lactate pentru diabetici.

Oare produsele lactatele sunt rele pentru diabetul de tip 2?

Răspunsul simplu este că uneori da, uneori nu. Cu diabetul de tip 2, vrei să scazi nivelul zahărului din sânge. Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate duce la hiperglicemie, diferite forme de boli de inimă și artere înfundate. Cu cât glicemia și aportul de zahăr sunt mai mici, cu atât diabetul tău va fi mai ușor de gestionat.

Ca și în cazul oricărui alt aliment, lactatele vă vor afecta diabetul de tip 2 fie într-un mod pozitiv, neutru sau negativ. Puteți verifica impactul pe care un produs lactat individual îl va avea asupra nivelului de zahăr din sânge verificând indicele glicemic al produsului și măsurându-vă glicemia înainte și după ce vă consumați produsele lactate.

Să presupunem că nu puteți găsi indicele glicemic pentru un produs alimentar. În acest caz, un calcul la îndemână vă poate ajuta să îl calculați manual: carbohidrați digerabili = carbohidrați - fibre și zaharuri (toate măsurate în grame). Exemple de zaharuri cu denumiri diferite - erythritol, glycerol, isomalt, lactitol, maltitol, mannitol, sorbitol, xylitol, glucoza, lactoza, amidon hidrogenat etc.

Cunoașterea indicelui glicemic al alimentelor tale preferate este crucială, deoarece trebuie să-ți monitorizezi îndeaproape nivelul zahărului din sânge.

Cum îmi afectează consumul de lactate nivelul zahărului din sânge?

Diferite tipuri de lactate, cum ar fi laptele și brânza, au niveluri diferite de zahăr. Alegând varianta cu conținut scăzut de zahăr, chiar și zaharuri naturale, îți poți scădea nivelul. Laptele degresat este o alegere populară pentru mulți datorită conținutului scăzut de calorii, grăsimi, colesterol și zahăr. Marca dvs. locală ar trebui să aibă statistici nutriționale similare. Exemple de lapte vegetal pe care il găsiți cu usurinta în supermarketuri: ALPRO, SCOTTI, ISOLA BIO si multe altele. 

Comparați laptele fără grăsimi sau degresat cu laptele cu ciocolată fără grăsimi, unde zahărul este adăugat pentru a crește dulceața și gustul. Nivelul zahărului din sânge va crește probabil mult mai mult, așa că va trebui să bei mai puțin lapte cu ciocolată pentru a compensa.

Lactatele nu sunt bune și nici rele, singure. Ar trebui să aveți un plan de masă cu un consum moderat, indiferent dacă beți lapte, mâncați brânză, unt sau alte produse lactate. Dacă aveți îngrijorări legate de consumul de lactate, este recomandat să consultați un medic sau un dietetician.

Laptele scade nivelul zahărului din sânge?

Laptele poate scădea zahărul din sânge, mai ales dacă bei lapte în loc să mănânci alimente nesănătoase cu zahăr. Ingerat ca si aliment unic, laptele poate crește puțin nivelul zahărului din sânge, deoarece majoritatea produselor lactate conțin zahăr natural. Cu toate acestea, când comparăm laptele cu conținut scăzut de grăsimi și zahăr cu alte alimente, laptele nu este chiar atât de rău.

Pentru a limita creșterea nivelului de zahăr din sânge atunci când beți lapte, alegeți o marcă fără zahăr și limitați cantitatea de lapte pe care o beți. Apa și ceaiul sunt alternative excelente la lapte.

Care lapte este cel mai bun pentru diabetul de tip 2?

Din punct de vedere al sănătății, laptele fără zahăr este cel mai bun pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Cu toate acestea, laptele care are un conținut scăzut de zahăr, cum ar fi laptele de migdale sau de soia, poate aduce și un plus de sănătate în dieta ta.

Sunt multe tipuri diferite de produse lactate pe care le puteți cumpăra, toate având efecte ușor diferite asupra nivelului de zahăr din sânge:
  • Lapte integral 
  • Lapte cu 3,5% grăsime 
  • Lapte degresat 1,5% grasime
  • Lapte crud - nefiert, neprocesat
  • Lapte fără lactoză 
  • Lapte de migdale 
  • Lapte de capră 
  • Lapte de vacă 
  • Lapte de orez 
  • Lapte cu ciocolată 
  • Lapte batut

De ce sunt unele tipuri de lapte mai bune decât altele?

Unele tipuri de lapte sunt mai bune decât altele din două motive principale: 

  • ingredientele brute 
  • procesul de fabricație

Laptele de migdale și laptele de vaca sunt ambele „lapte” (lăpturi), dar migdalele au valoare nutrițională diferită față de cel al produselor de origine animală. De asemenea, procesul de fabricație este diferit, rezultând valori nutriționale diferite între diferite produse la aceeași companie.

Vă recomandăm să verificați întotdeauna eticheta pentru a obține cele mai clare informații.

În timp ce laptele de vacă, de exemplu, conține zaharuri, aceste zaharuri se descompun în organism. Problema cu laptele apare atunci când se adaugă zahăr, ca în laptele cu ciocolată. Citiți întotdeauna eticheta înainte de a cumpăra și asigurați-vă că laptele și produsele lactate pe care le consumați vă completează planul de masă.

Laptele crește nivelul de insulină?

Toate alimentele au potențialul de a crește nivelul de insulină. Laptele și lactatele nu sunt diferite.Nivelurile de insulină sunt susceptibile să crească mai repede la persoanele diabetice decât la persoanele fără diabet, deoarece organismul lor nu poate descompune și glucoza (zaharuri).Cu cât conținutul de zahăr este mai mare, cu atât consumul de lapte va afecta nivelul de insulină. Cheia este să găsiți un echilibru între nivelul de glucoză din sânge și cel de insulină. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta cu tratamentul.

Toate tipurile de lapte cresc nivelul de insulină în mod egal?

 Bineînțeles ca NU!

  • Profilurile nutriționale pentru toate produsele lactate vor varia în funcție de sursa ingredientelor și de procesele de fabricație (sau lipsa acestora).
  • Fiecare lapte și produs lactat vă va afecta în mod diferit pe dumneavoastră și procesul digestiv. Unele produse lactate vă vor crește nivelul de insulină mai mult decât altele.

Este laptele fără lactoză bun pentru diabetici?

Deși lactoza este un zahăr prezent în lapte, nu vă va afecta nivelul de zahăr din sânge. Cu toate acestea, unele persoane diabetice și prediabetice ar putea avea alte motive valide pentru a evita lactoza. Pentru aceste persoane, laptele fără lactoză este o alternativă excelentă.

Totuși, laptele fără lactoză este adesea mai scump decât laptele normal, integral. Dacă nu aveți intoleranță la lactoză, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la achiziționarea de lapte fără lactoză. Nu va avea un impact măsurabil asupra sănătății dv.

De ce ar trebui să beau lapte fără lactoză?

Este posibil să fiți intolerant la lactoză. Dacă corpul dumneavoastră nu poate descompune lactoza, este posibil să vă simțiți balonat și să apară flatulența.

Dacă ești vegan, vei evita laptele de origine animală, care conține în mod natural lactoză spre deosebire de cel de provenienta vegetala - migdale, caju, orez, canepa, ovaz, cocos, soya, etc. De asemenea, puteți bea lapte fără lactoză - vegetal, pentru gust - are un gust puțin mai dulce decât laptele de origine animală.

Care lapte are cea mai mică cantitate de zahăr?

De obicei, laptele cu cea mai mică cantitate de zahăr, natural sau procesat, va fi lapte fără grăsimi sau simplu. Cu toate acestea, unele produse lactate procesate și alternative de lapte vegetal, cum ar fi laptele de cocos, laptele de migdale și laptele de soia, pot fi fabricate cu puțin sau chiar fără zahăr. Procesul de fabricație descompune zaharurile naturale prezente și le îndepărtează. Verificați în supermarket mărcile disponibile. Exista o multitudine de optiuni! Etichetele produselor din lapte ar trebui să menționeze „Scăzut în zahăr” sau „Fără zahăr” sau o etichetă similară în acest sens.

Este laptele de migdale bun pentru diabetul de tip 2?

Laptele de migdale este rezultatul adăugării de apă la pulpa de migdale. Migdalele nu conțin lichid în mod natural, cum conține nuca de cocos.Laptele de migdale poate fi potrivit pentru persoanele prediabetice și diabetice. Deoarece tot laptele de migdale este fabricat, asigurați-vă că alegeți produse neîndulcite sau fără zahăr, fara aditivi chimici. Laptele de migdale are chiar și un gust distinct, așa că poți schimba laptele obișnuit cu el ori de câte ori te plictisești de gust!

Puteți face lapte de migdale acasă pentru o alternativă mai sănătoasă la mărcile de supermarket. Nu numai că veți avea ca rezultat lapte mai sănătos, dar puteți economisi bani dacă cumpărați migdalele în vrac.

Ce pot bea diabeticii?

Cele mai bune băuturi pentru persoanele cu diabet zaharat sunt sărace în zahăr, grăsimi, calorii și carbohidrați. Apa, ceaiul și cafeaua sunt alegeri grozave care se potrivesc acestor criterii. Cheia este să limitați numărul de carbohidrați pe care îi consumați. Laptele cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi este potrivit și pentru persoanele cu diabet. Cantitățile de proteine ​​și grăsimi prezente în lapte afectează rata de absorbție a zaharurilor. Dacă utilizați un lapte sau un produs lactat cu zaharuri scăzute, dar cu o cantitate moderată de grăsimi și proteine, corpul dumneavoastră ar trebui să fie capabil să proceseze acele zaharuri ceea ce duce la o creștere usoara a nivelului de glucoză din sânge.

 Pot bea milkshake-uri sau băuturi ce conțin lapte?

Totul este despre moderație și înțelegerea modului în care organismul și nivelul zahărului din sânge răspunde la băuturile pline de zahăr.

Dacă va este cu adevărat pofta ceva nesănătos sau dulce, cum ar fi un Milkshake, un Toffee-nut-latte, un cocktail care contine lapte, luați în considerare cantitatea și frecvența cu care va bucurati de aceste plăceri dulci, nesanatoase, o portie mica, o dată pe săptămână, ca recompensă pentru respectarea dietei poate da o stare de bine dacă nu exagerati.

Amintiți-vă, diabetul nu ia timp liber. Necesită organizare, disciplină și întreținere constantă. 

Lactatele sunt bune pentru diabetici?

Lactatele pot fi benefice pentru persoanele cu diabet. Luați în considerare că lactatele sunt adesea bogate în proteine ​​și sărace în grăsimi, zaharuri și calorii.

Diferiți producători de lactate oferă produse alternative pentru diabetici și pt.cei cu alte probleme de sănătate. Lucrați cu un dietetician pentru a include lactatele în planul dvs. de masă. Cantități moderate de alimente diferite duc la o dietă variată și sănătoasă.

Cum știu dacă lactatele sunt potrivite pentru mine?

Uită-te la planul tău de masă. Vrei o dietă variată pentru a obține multe vitamine și minerale și pentru a promova sănătatea? Lactatele pot ajuta. Adăugați diferite forme de lactate pe parcursul săptămânii în timp ce verificați pentru a vă asigura că nivelul zahărului din sânge nu va crește.

Laptele crește nivelul de insulina?

Laptele vă poate crește nivelul de insulină! În funcție de conținutul de zahăr, laptele vă poate crește nivelul de zahăr din sânge.

Ca persoană cu diabet, corpul dumneavoastră nu va descompune glucoza, ceea ce duce la creșterea nivelului de insulină și a rezistenței la insulină iar ca rezultat puteți dezvolta:

  •  hiperinsulinemie, o afecțiune care este legată de diabetul de tip 2.

Cum îmi pot scădea nivelul de insulină în timp ce mă bucur de lapte?

Alegeți un produs lactat cu conținut scăzut de zahăr. Laptele degresat și fără grăsimi și tipurile de lapte vegetal, cum ar fi migdalele și nuca de cocos, sunt opțiuni excelente. Verificați eticheta înainte de a bea, deoarece fiecare producător are standarde nutriționale diferite pentru ceea ce consideră sărac în zahăr.

Pot diabeticii să bea lapte?

Persoanele cu diabet pot bea lapte. În sine, laptele nu este un aliment rău, iar adăugarea lui în dieta ta nu este un lucru dăunător. Cu toate acestea, trebuie să cunoașteți impactul pe care diversele tipuri de lapte și produse lactate îl vor avea asupra alimentației dumneavoastră. Abordarea acestui subiect cu profesioniști din domeniul medical, cum ar fi dieteticienii și medicul dumneavoastră, este esențial pentru a găsi o dietă care să funcționeze pentru dvs. Laptele poate face parte din acea dietă. Unii oameni au preocupări suplimentare dincolo de diabet, cum ar fi intoleranța la lactoză sau veganismul, care pot fi afectate de anumite tipuri de lapte și produse lactate pe care doresc să le consume.

Există multe opțiuni pentru a adăuga lactate în dieta ta. Trebuie să fiți conștienți de diferitele valori nutriționale ale produselor pe care le adăugați și de modul în care fiecare produs vă va afecta indicele glicemic și nivelul de insulină.

 

Este laptele cu cacao/ciocolată sănătos pentru diabetici?

Laptele cu ciocolată sau ciocolata caldă poate fi potrivit pentru persoanele cu diabet, dar cu moderație. Dacă beți ciocolata calda cu lapte, asigurați-vă că nu beți prea mult odată, fără a vă verifica nivelul zahărului din sânge. În funcție de planul alimentar pe care îl urmați, o ceașcă de lapte cu ciocolată în fiecare zi poate fi un desert grozav sau poate fi prea mult pentru ca organismul dv. să  poată gestiona acest tip de bautură.




Distribuie această postare