CuraLife — Strategie Slabit

Mersul pe jos este benefic pentru sanatatea ta

Mersul pe jos este benefic pentru sanatatea ta

Ceva simplu cum este mersul pe jos timp de 30 de minute, in ritm alert, în fiecare zi sau în cele mai multe zile din săptămâna, vă va ajuta să aveți  o viață mai sănătoasă.

Mersul pe jos este o activitate fizică cu impact redus, care poate fi introdusă cu ușurință în rutina de zi cu zi, poate fi făcută în orice moment al zilei și în ritmul ales de dumneavoastră. 


TIPURI DE ACTIVITĂȚI FIZICE RECOMANDATE DIABETULUI DE TIP2

TIPURI DE ACTIVITĂȚI FIZICE RECOMANDATE DIABETULUI DE TIP2

Mișcarea regulată este o parte esențială în gestionarea DIABETULUI, alături de planificarea unei alimentatii echilibrate, de administrarea corectă a medicației care v-a fost prescrisă de medic și de gestionarea stresului.

Mișcarea fizică duce la scăderea glicemiei pe termen scurt, iar dacă practicați regulat o activitate fizică, va scădea si nivelul HEMOGLOBINEI GLICATE  (A1C).


Îndulcitorii din alimente și DIABETUL

Îndulcitorii din alimente și DIABETUL

Nu toate alimentele cu înlocuitori ai zahărului sunt considerate sănătoase pentru persoanele diabetice. Unele alimente pot conține un nivel ridicat de grăsimi sau carbohidrați. Chiar dacă ai un produs pe bază de îndulcitori sau cu număr redus de calorii, verifică întotdeauna informațiile nutriționale de pe etichetă. Multe dintre produsele alimentare cu înlocuitori ai zahărului, au o cantitate semnificativă de carbohidrați, calorii si grăsimi. 

Senzația de foame poate avea următoarele cauze:

Senzația de foame poate avea următoarele cauze:

Foamea persistentă poate fi uneori un simptom al Diabetului zaharat ca urmare a nivelului crescut de zahăr în sânge. Simptome frecvent asociate diabetului sunt setea excesivă, scăderea în greutate şi oboseala.

Gimnastica aerobica in apă

Gimnastica aerobica in apă

Mișcarea în apă este una dintre cele mai terapeutice activități. Gimnastica în apă poate părea a fi destinată persoanelor în vârstă, însă cu siguranță nu mai este cazul în zilele noastre! Acest tip de sport a devenit foarte popular, iar, mai nou, multe cluburi de fitness care au o piscină oferă acest tip de exercițiu.