Gimnastica aerobica in apă

 Mișcarea în apă este una dintre cele mai terapeutice activități. Gimnastica în apă întărește și îmbunătățește sănătatea cardiacă, forță și rezistență organismului fară să depună greutăți și forțe mari pe articulații.

Gimnastica în apă poate părea a fi destinată persoanelor în vârstă, însă cu siguranță nu mai este cazul în zilele noastre!

Acest tip de sport a devenit foarte popular, iar, mai nou, multe cluburi de fitness care au o piscină oferă acest tip de exercițiu.

Gimnastica în apă oferă mai mult decât un tip de exerciții fizice cu impact redus pentru cei accidentați, pentru femeile însărcinate și pentru vârstnici. Antrenamentele în piscină ard mega-calorii și pun în funcțiune mai multe fibre musculare în timp ce este executată o gamă largă de mișcari. Aceasta scade în mod eficient tensiunea arterială și, pe termen lung, scade ritmul cardiac în timpul odihnei. Flotabilitatea apei susține o mișcare mai liberă. Și acest lucru ajută la protejarea articulațiilor. Presiunea hidrostatică îi permite sângelui să circule mai eficient în întregul corp. Această scade în mod eficient tensiunea arterială și, pe termen lung, scade ritmul cardiac în timpul odihnei. Acest beneficiu se traduce prin faptul că inima își menține productivitatea, iar stresul pus pe acest organ vital este extrem de mic! Noi forme de activități își fac apariția în rândul exercițiilor fizice în apă, cum ar fi: ciclismul în apă (aqua cycling) și dansul la bară în apă (water pole dance).

Aerobicul acvatic este benefic pentru o multitudine de participanți. Densitatea apei permite o mobilitate ușoară pentru cei cu artrită, obezitate și alte afecțiuni. Mai mult, este o modalitate eficiență pentru că persoanele de toate vârstele să-și consolideze musculatura făcând săptămânal sport. Cele mai multe astfel de ședințe durează 45-55 de minute. În plus, participanții nu trebuie să fie înotători profesioniști pentru a participa la gimnastica în apă.


Distribuie această postare