ZINCUL

Zincul este unul dintre cei 24 de micronutrienți necesari supraviețuirii.  Deși este cel mai faimos pentru că ține la distanță răceala comună, este de fapt cheia pentru bunăstarea generală - rolul principal al zincului este de a ajuta la creșterea și dezvoltarea celulelor, dar ajută și la apărarea imunitară, funcția neurologică și reglarea hormonală.


👨🏻‍⚕️De ce este zincul atât de important pentru piele?

Zincul este un mineral esențial care are multe funcții importante în organism, inclusiv rolul său în menținerea SĂNĂTĂȚII PIELII.


Depresie și buna dispoziție!

Abundent în mod natural într-un creier sănătos, zincul reglează comunicațiile dintre neuroni și hipocamp. Pe de altă parte, cercetările au descoperit că creierul persoanelor deprimate este adesea marginal deficient, ceea ce a determinat mulți experți să vadă suplimentarea cu zinc ca un potențial tratament pentru depresie. Din fericire, studiile finalizate până în acest moment pe această temă sunt promițătoare!


👉✅Ajută celulele pielii să se regenereze și să se repare și ajută la protejarea pielii de daunele cauzate de radicalii liberi.

👉✅Ajută la reglarea producției de ulei.


Acnee, iritații și probleme de piele!

Deoarece ajută la repararea și creșterea celulelor pielii la nivel structural, zincul s-a dovedit a fi destul de util pentru tratarea unei game de afecțiuni ale pielii. Utilizarea zilnică a unei soluții topice de zinc poate îmbunătăți aspectul și senzația psoriazisului cu până la 75 la sută, iar luarea zilnică a unui supliment de 10 miligrame a eliminat verucile virale în peste 50 la sută din cazuri. Există chiar și unele dovezi că administrarea unei doze mari de trei ori pe zi poate ușura efectele secundare ale rozaceei.

Pentru toți acei adolescenți care visează, se roagă și își doresc o pastilă magică pentru a curăța în sfârșit acneea, zincul ar putea fi răspunsul. Cercetătorii au descoperit că nivelurile serice de zinc sunt semnificativ mai scăzute la pacienții cu acnee gravă, iar consumul regulat de zinc poate avea un impact uriaș asupra frecvenței erupțiilor. Cum? Zincul ajută la transportul vitaminei A în sânge, accelerând la rândul său creșterea de noi celule ale pielii și oprind acneea.

👉✅De asemenea, poate reduce inflamația și iritația, ceea ce poate ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire.

👉✅Zincul poate ajuta, de asemenea, la reducerea erupțiilor de acnee prin reglarea hormonilor și reducerea producției de sebum.

👉✅Promovează vindecarea rănilor.


📊📉Ce se întâmplă cu pielea dacă ai un deficit de zinc?

🚨Dacă ai un deficit de zinc, pielea ta poate deveni uscată și iritată iar în cazul persoanelor cu diabet acest lucru poate duce la și mai multe complicații.

🚨De asemenea, este posibil să aveți erupții cutanate, mâncărime și eczeme.

🚨În plus, o deficiență de zinc poate afecta capacitatea organismului de a vindeca rănile și de a lupta împotriva infecțiilor, ceea ce poate duce la un risc mai mare de infecții ale pielii.


🥗Ce alimente conțin zinc?

Zincul poate fi găsit într-o varietate de alimente, cum ar fi carnea slabă, fructele de mare, fasolea, nucile, cerealele integrale, cerealele fortificate și produsele lactate. În plus, unele alimente fortificate, cum ar fi cerealele pentru micul dejun, sunt surse bune de zinc.

👉Iată câteva dintre alimentele pe care le puteți mânca pentru zinc alimentar:

Vită

Caju

Brânză

Fasole Garbanzo

Miel

Linte

Homar

Lapte

Semințe de dovleac

Quinoa

Seminte de susan

Curcan

Creveți


🥗🤔💊Care este cel mai bun mod de a adăuga zinc în corpul tău?

Cel mai bun mod de a adăuga zinc în corpul tău este să consumi o dietă echilibrată, bogată în alimente care conțin zinc. În plus, luarea zilnică a unui supliment de multivitamine care conține zinc vă poate ajuta să vă asigurați că obțineți cantitatea zilnică recomandată. Pentru majoritatea oamenilor, o dietă bogată în alimente care conțin zinc este cea mai bună modalitate de a asigura un aport adecvat de zinc.


  Ce de mult aport de zinc este recomandat?

Doza dietetică recomandată (RDA) pentru zinc este de 8 miligrame (mg) pentru femei și 11 mg pentru bărbați. Femeile însărcinate și cele care alăptează ar trebui să urmărească 11 și, respectiv, 12 mg.


Distribuie această postare