Obiceiuri nesănătoase care influențează negativ starea de bine a organismului!

Starea de bine înseamnă a te simți energizat pe parcursul zilei, claritate mentală, voie bună, adică a funcționa bine pe mai multe planuri: cognitiv, emoțional, social, fizic.
 
Lipsa de energie pe parcursul zilei pe o perioadă mai îndelungată, ne influențează această stare de bine. Motivele pentru care se instalează această stare de oboseala variază:
-👉Lipsa activității fizice - sedentarismul poate încetini metabolismul, determinând astfel pierderea energiei, oboseala cronică, somnolenţa şi multe alte simptome. Activitatea fizică zilnică reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a acestor simptome.
-👉Deshidratarea poate cauza oboseală și lipsă de energie. Deshidratarea se produce atunci cand pierzi mai multa apa decat consumi. Deseori, persoanele care suferă de diabet și se deshidratează pot prezenta simptome, precum exces de sete, somnolență, vedere încețoșată și incapacitatea de a se concentra.
-👉 Dietă neadecvată - obiceiurile alimentare nesănatoase precum consumul de alimente procesate, bogate în calorii, grăsimi saturate și aditivi artificiali nu oferă corpului vitamine esentiale, minerale, fibre și alți nutrienți importanți pentru un stil de viață sănătos.
-👉 Somnul. Unele persoane neglijează importanța somnului, iar astfel apar riscuri de a dezvolta diverse afecțiuni. Somnul este vital pentru sănătatea fizică și psihică, deoarece îmbunătățește calitatea vieții. Tulburările de somn, inclusiv lipsa somnului sau somnul de calitate scăzută, sunt asociate cu creșterea riscului de a dezvolta o boală cronică, cum ar fi DIABETUL. Experții au descoperit că, un somn insuficient, duce la o sensibilitate redusă la insulină, ceea ce poate duce la o valoare ridicată a glicemiei.
-👉 Stresul, grijile mărunte și anxietatea influențează activitățile zilnice, precum munca, școala, activitățile sociale și relațiile cu ceilalți. Unele persoane se pot simți în general rău sau nefericite și sunt lipsite de energie. Reducerea agenților stresori și cresterea capacitații de confruntare cu aceștia (reducerea orelor de lucru la serviciu sau refuzul unor obligatii sociale) pot reduce stările de stres și anxietate. De asemenea, exercițiile fizice, somnul suficient (cele 8 ore pe noapte), o mai bună gestionare a timpului cu extinderea perioadelor de relaxare contribuie la ameliorarea anxietății.
-👉 Consumul de alcool agravează toate aceste simptome.
www.curalife.ro
 
Surse de informație
www.webmd com
www.mayoclinic org
www.ncbi.nlm.nih go

Distribuie această postare