CARE SUNT GUSTARILE RECOMANDATE PENTRU DIABETICI?

Alegeți gustări care pot ajuta la menținerea stabilă a nivelului zahărului din sânge și la menținerea stomacului plin. Acestea trebuie să conțină un echilibru de proteine, fibre și grăsimi sănătoase si să aibă un conținut scăzut de carbohidrați.
Pentru diabetici sunt recomandate gustările aprobate de dieteticieni, gustările ambalate și gustările făcute din alimente integrale.
Alimentele puternic procesate, cerealele rafinate și alimentele și băuturile cu adaos de zahăr ar trebui limitate.
Grăsimile sănătoase pot fi obținute din nuci, semințe sau ulei de măsline și pot fi incluse și fructe cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi fructele de pădure sau avocado.
Sursele de proteine ​​recomandate pentru gustările pentru diabetici includ opțiuni pe bază de animale sau plante, iar legumele, cum ar fi broccoli, țelina și kale sunt opțiuni bune de asemenea.
Diabeticii ar trebui să urmărească să consume 15-20 de grame de carbohidrați per gustare, iar gustările ar trebui, de asemenea, să fie bogate în fibre, aromă și proteine
Diabeticii ar trebui să evite gustările bogate în zahăr și carbohidrați și să opteze pentru gustări rapide și ușoare, care urmează regulile de alimentație sănătoasă pentru inimă.
Cum își pot gestiona diabeticii nivelul zahărului din sânge când iau gustări între mese?
Se recomandă să PLANIFICATI gustările zilei pentru a menține nivelul zahărului din sânge. Acest lucru îi ajuta pe diabetici să evite tentația de a lua gustări din mers, care ar putea fi în detrimentul nivelului de zahăr din sânge .
De asemenea, este important să ne amintim că prea mulți carbohidrați simultan pot duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge și a rezistenței la insulină, așa că este important să găsiți echilibrul potrivit de carbohidrați, proteine, grăsimi și fibre atunci când gustați.
Diabeticii ar trebui să se concentreze pe etichete atunci când cumpără gustări pentru a alege gustări sănătoase.
De asemenea, este important să se diferențieze gustările pentru diabetul de tip 1 și tip 2.
Asezonarea gustărilor cu arome si condimente , fără adăugarea excesiva de sare poate fi benefică pentru diabetici și se recomandă, de asemenea, să optați pentru gustări bogate în fibre.

Distribuie această postare