Un metabolism sănătos se menține cu un nivel sănătos al glucozei în sânge

Menținerea nivelurilor sănătoase de glucoză crește energia, vă ajută la menținerea unei greutăți optime și vă ajuta la îmbunătățirea somnului.

Metabolismul nu se oprește niciodată, indiferent dacă ne odihnim sau suntem activi. Acesta produce energie pentru a putea susţine toate funcţiile organismului, cum ar fi:
👉procesul de respiraţie;
👉procesul de circulaţie a sângelui;
👉procesul de digestie;
👉repararea şi menţinerea celulelor;
👉menţinerea nivelului de hormoni;
👉reglarea temperaturii corporale.

👨🏻‍⚕️Metabolism încetitit, care sunt cauzele?
Metabolismul încetinit sau îngreunat se referă la viteza cu care organismul tău arde caloriile și transformă alimentele consumate în energie. Acest lucru se întâmplă atunci când ritmul normal al metabolismului este încetinit, ceea ce duce la o acumulare de grăsimi și la o creștere în greutate.
Cauzele scăderii metabolismului pot fi multiple:
●Vârsta - Viteza metabolismului începe să scadă odată cu înaintarea în vârstă.
●Dieta - Una dintre cele mai frecvente cauze ale scăderii vitezei metabolismului este dieta. Consumul unei cantități prea mici de calorii poate reduce rata metabolismului.
●Stilul de viață - O activitate fizică scăzută sau sedentarismul pot contribui la o scădere a metabolismului.
●Boala - Unele afecțiuni medicale, cum ar fi tiroidita Hashimoto, hipotiroidia, afecțiuni ale glandei pituitare și sindromul Cushing pot afecta metabolismul.
●Medicamentele - cum ar fi antidepresivele, anticonvulsivantele și medicamentele corticosteroide pot contribui la scăderea vitezei metabolice.
●Stresul cronic - poate afecta metabolismul prin diminuarea producției hormonilor de stres și a hormonilor tiroidieni.

📊Cum îți menții un metabolismul sănătos?
1. Consumă mese regulate și gustări sănătoase. Încearcă să mănânci la fiecare 3-4 ore pentru a menține un nivel constant de energie și pentru a stimula metabolismul.
2. Consumă alimente bogate în fibre. Fibrele ajuta la menținerea sănătății intestinale și ajută de asemenea la îmbunătățirea metabolismului.
3. Consumă alimente bogate în nutrienți. Consumul unor alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructe și legume, ajută la menținerea unui nivel normal de glucoză în sânge și la stimularea metabolismului.
4. Consumă proteine. Consumul de proteine poate ajuta la creșterea masei musculare și la stimularea metabolismului.
5. Consumă alimente bogate în acizi grași omega-3. Acești acizi grași ajută la reglarea metabolismului și la menținerea unei stări de sănătate optimă.
6. Fă sport regulat. Exercițiile fizice ajută la menținerea unei stări de sănătate bune și la stimularea metabolismului.
7. Limitează consumul de alcool. Consumul excesiv de alcool poate avea efecte negative asupra metabolismului și poate aduce un risc crescut de apariție a bolilor cronice.
8. Limitează consumul de zahăr. Consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea în greutate și poate crește riscul de apariție a unor boli cronice.
9. Limitează consumul de alimente procesate. Consumul excesiv de alimente procesate poate duce la creșterea în greutate și poate afecta metabolismul.
10. Limitează consumul de cafea. Cafeaua poate fi consumata cu moderație, însă consumul excesiv poate afecta metabolismul și poate avea efecte negative asupra somnului.
11. Consumă alimente cu indice glicemic mic.

Distribuie această postare