Tort cu morcovi

Întotdeauna căutăm motive pentru a ne bucura de o felie delicioasa de tort.  Fie ca este ziua cuiva, fie ca este weekend si avem invitați, ne dorim sa facem un dulce sănătos si cremos fără prea multi carbohidrati care sa nu ne ridice nivelul glicemiei.

Profitati de aceasta reteta bine gândită, delicioasa, cu continut scazut de carbohidrati pe care o puteți realiza in casa foarte usor.

Porții: 12 felii

Ingrediente necesare pt blat:

-4 oua

-1/3 cană ulei de măsline

-2 linguri extract de vanilie

-1 cană îndulcitor la alegere - ștevie*

-2 cani de faina de migdale

-2 linguri faina de cocos

-2 linguri de bicarbonat de sodiu

-1/2 lingurita praf de copt

-1 lingurita nucsoara macinata

-1 lingura de scortisoara macinata

- 1 vârf de cuțit de sare

-100gr unt, topit

-1/2 cană nuci pecan sau nuci la alegere, tocate

-2 căni de morcovi, mărunțiți


Ingrediente necesare pentru glazura

 -250 mascarpone, înmuiată

-1/2 cană îndulcitor pudră la alegere- ștevie*

-50 gr unt

-1 lingurita extract de vanilie

-50 gr smântână pentru  frișcă


Instructiuni pentru blat:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade celsius. 
  2. Pregătește două tăvi de aproximativ 16 cm sau o tavă de 23 cm tapetata cu hârtie de copt sau unsă cu unt.
  3. Într-un castron mare, amestecați ouăle, uleiul de măsline și extractul de vanilie.
  4. Adăugați toate celelalte ingrediente uscate: îndulcitor, făină de migdale, făină de cocos, bicarbonat de sodiu, praf de copt, nucșoară măcinată, scorțișoară măcinată și sare.
  5. Amestecați untul topit, nucile și morcovii mărunțiți. 
  6. Transferați uniform aluatul in cele două forme de copt pregătite. 
  7. Compoziția se coace 30-35 de minute. 
  8. Lăsați tortul să se răcească înainte de a adăuga glazură.
Glazura cu crema de mascarpone instructiuni:
  1. Amestecați toate ingredientele pentru glazura împreună: mascarponele, îndulcitorul pudră, untul, frișca și extractul de vanilie. (Cele mai bune rezultate le obtineti cu un   blender sau dacă folosiți un robot de bucătărie)
  2. Ornati blatul cu crema obținută..

Nu uitati ca putem avea un stil de viață sănătos si echilibrat chiar daca ne confruntam cu diabet zaharat de tip 2. Cand  vă lipsește inspirația pentru meniurile sănătoase de prânz sau cină si aveti pofta si de ceva dulce sănătos, reveniți pe pagina blogului nostru www.curalife.ro  Avem o mulțime de retete din care să alegeți!


Pofta buna!

*pentru îndulcitor natural, il puteti folosi cel de ștevie care nu crește nivelul de glucoză din sânge și rezista la prepararea termică . 

EX: https://www.vitamix.ro/produs/indulcitor-natural-cu-frunze-de-stevie-350gr-sly-nutritia?gclid=Cj0KCQiAxoiQBhCRARIsAPsvo-xZkn8GXdi_1Ca8qIMg7G9QwIlq9w3dQlq56NaiVdG_SD5GT_vl3x4aAok5EALw_wcB