Tarta de conopida cu carne de vita tocata

Aceasta rețeta delicioasa combină perfect texturi si arome. După ce o veti incerca sigur va fi prezenta deseori in meniul dumneavoastra. Foarte usor de realizat cu ingrediente la indemana oricui.


Ingrediente:


– 1 conopida medie, taiata in buchete (aproximativ 6 cani)


– 170 grame crema de branza, moale


– 1/4 cana  smantana


–1+1/2 cana cheddar mărunțit, împărțit


– 2 cepe verzi, feliate subtiri


– sare 


– piper negru proaspăt măcinat


– 1 lingura ulei de măsline extra virgin


– 1 ceapa galbena mica, tocata


– 1 morcov mediu, decojit și tocat


– 3 catei de usturoi, tocati


– 1 lingura. pasta de tomate


– 1 kg carne de vită măcinată


–1/2 cana supa de vită (doar zeama)


Metodă de preparare:


  1. Preîncălziți cuptorul la 400°. 
  2. Umpleți o oală mare cu apă si puțină sare si puneti-o la fiert. 
  3. În apa fiarta adăugați buchețele de conopidă și gătiți până se înmoaie, 10 minute.
  4. Scurgeti bine, apăsând cu prosopul de bucătărie sau cu un șervețel curat pentru a îndepărta cât mai multă apă în exces.
  5. Se pune conopida fiarta  în oală și se adaugă cremă de brânză. Folosiți un zdrobitor de cartofi pentru a face piure conopida până la omogenizare. 
  6. Adăugați smântâna, 1 cană de cheddar și jumătate din ceapa verde și amestecați pentru a le combina. 
  7. Condimentati cu sare și piper dupa gust.
  8. Într-o tigaie de fonta sau ceramica rezista la cuptor,  încălziți uleiul la foc mediu:

 – Adăugați ceapa și morcovii și gătiți până se înmoaie, aprox.5 minute. 

– Adăugați usturoiul și gătiți până devine parfumat, încă 1 minut. 

– Adăugați pasta de roșii și amestecați pentru a acoperi legumele. 

– Adăugați carnea de vită în tigaie și folosind o lingură de lemn amestecati carnea, gătiți până când culoarea roz a cărnii dispare, aprox. 6 minute. 

– Asezonati cu sare și piper. 

– Adăugați bulion și fierbeți 2 minute.

– Acoperiți tigaia cu piureul de conopidă, apoi acoperiți cu ½ cană rămasă de cheddar. 

  1. Băgați in cuptorul preincalzit  tigaia de fonta sau ceramica si coaceti de până când blatul devine auriu și brânza se topește, aprox.20 de minute. 
  2. Asezonati cu mai multă ceapă verde pentru a servi.

POFTA BUNA!


Accesati linkul pentru a viziona metoda de preparare a acestei retete.

https://youtu.be/CAs7-6_S7q0


Distribuie această postare