Tarta de conopida cu carne de vita tocata
Aceasta rețeta delicioasa combină perfect texturi si arome. După ce o veti incerca sigur va fi prezenta deseori in meniul dumneavoastra. Foarte usor de realizat cu ingrediente la indemana oricui.
Ingrediente:
– 1 conopida medie, taiata in buchete (aproximativ 6 cani)
– 170 grame crema de branza, moale
– 1/4 cana smantana
–1+1/2 cana cheddar mărunțit, împărțit
– 2 cepe verzi, feliate subtiri
– sare
– piper negru proaspăt măcinat
– 1 lingura ulei de măsline extra virgin
– 1 ceapa galbena mica, tocata
– 1 morcov mediu, decojit și tocat
– 3 catei de usturoi, tocati
– 1 lingura. pasta de tomate
– 1 kg carne de vită măcinată
–1/2 cana supa de vită (doar zeama)
Metodă de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 400°.
- Umpleți o oală mare cu apă si puțină sare si puneti-o la fiert.
- În apa fiarta adăugați buchețele de conopidă și gătiți până se înmoaie, 10 minute.
- Scurgeti bine, apăsând cu prosopul de bucătărie sau cu un șervețel curat pentru a îndepărta cât mai multă apă în exces.
- Se pune conopida fiarta în oală și se adaugă cremă de brânză. Folosiți un zdrobitor de cartofi pentru a face piure conopida până la omogenizare.
- Adăugați smântâna, 1 cană de cheddar și jumătate din ceapa verde și amestecați pentru a le combina.
- Condimentati cu sare și piper dupa gust.
- Într-o tigaie de fonta sau ceramica rezista la cuptor, încălziți uleiul la foc mediu:
– Adăugați ceapa și morcovii și gătiți până se înmoaie, aprox.5 minute.
– Adăugați usturoiul și gătiți până devine parfumat, încă 1 minut.
– Adăugați pasta de roșii și amestecați pentru a acoperi legumele.
– Adăugați carnea de vită în tigaie și folosind o lingură de lemn amestecati carnea, gătiți până când culoarea roz a cărnii dispare, aprox. 6 minute.
– Asezonati cu sare și piper.
– Adăugați bulion și fierbeți 2 minute.
– Acoperiți tigaia cu piureul de conopidă, apoi acoperiți cu ½ cană rămasă de cheddar.
- Băgați in cuptorul preincalzit tigaia de fonta sau ceramica si coaceti de până când blatul devine auriu și brânza se topește, aprox.20 de minute.
- Asezonati cu mai multă ceapă verde pentru a servi.
POFTA BUNA!
Accesati linkul pentru a viziona metoda de preparare a acestei retete.