CuraLife — Stresul

STRESUL ȘI VARIAȚIILE DE GLICEMIE

STRESUL ȘI VARIAȚIILE DE GLICEMIE

Când este stresat, corpul nostru eliberează hormoni care pot crește glicemia și pot duce la comportamente nesănătoase alimentare cum ar fi:

- Supraalimentarea: poate avea efecte secundare grave, cum ar fi afectarea funcției rinichilor, intoleranta la alimente, oboseala cronica, balonare si dureri abdominale. De asemenea, poate provoca supra-stimularea, iritabilitate și fluctuațiile de stări emoționale. In plus, poate duce la creșterea în greutate și la afectiuni medicale legate de greutate, precum DIABETUL. Alte reacții adverse pot fi transpirații excesive, transpirații nocturne, palpitații sau anxietate.

-Dezechilibru hidric: sete excesivă, care poate cauza deshidratare.

-Deteriorarea funcţiilor cognitive: hipoglicemia poate afecta memoria, atenţia şi...


😓Stresul si 🩸DIABETUL de TIP 2

😓Stresul si 🩸DIABETUL de TIP 2

Adesea, cel mai bun mod de a cultiva o stare mentală mai bună este să faci ceva pentru prietenii sau familia ta sau împreuna cu aceștia!
Conexiunile sociale din viața ta sunt strâns legate de o viață mai sănătoasă, de un sentiment de împlinire și bucurie!

Stresul si efectele sale asupra glicemiei

Stresul si efectele sale asupra glicemiei

Depresia cronică reprezintă un cumul de simptome care pot afecta munca, odihna, procesul de învățare și  în cele mai multe cazuri regimul alimentar.

Potrivit Asociației Americane a Diabetului, stresul poate fi un factor declansator pentru DIABET, dar și o consecință a acestuia. Stresul pe termen lung poate avea impact negativ asupra controlului DIABETULUI.


🔥Sindromul BURNOUT🔥 și Diabetul

🔥Sindromul BURNOUT🔥 și Diabetul

Burnout-ul este o afectiune complexa. Daca pana nu demult termenul se referea doar la riscurile extreme cărora le făceau fata profesioniștii din domeniul sănătății, ofițerii de politie, pompierii si cei care se ocupă de traume si servicii umane, astăzi, burnout-ul cuprinde si alte categorii de persoane, si mai mult decat atat, sunt semnalate tot mai multe cazuri in randul copiilor, sunt cuprinse persoanele cu afectiuni grave cronice și îngrijitorilor lor. Aceasta stare de epuizare fizica si psihica care apare tot mai des in zilele noastre moderne, la persoanele cu o responsabilitate mare. Scade performanta la locul de muncă si afectează relațiile cu cei din jur.