CuraLife — Obezitatea

Sportul - Diabetul - Disconfortul articular

Sportul - Diabetul - Disconfortul articular

Este un fapt îmbucurător și aceste cifre ne arată ca interesul seniorilor fata de un stil de viata sanatos este in creștere. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică, in anul 2018, aproximativ 28% dintre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani din România au practicat sportul cel puțin o dată pe săptămână. Acest procent a crescut cu aproximativ 5% fata de anul 2017.

Ouăle pentru diabetici🥚🥚🥚

Ouăle pentru diabetici🥚🥚🥚

Știm că vă întrebați deseori dacă ouăle sunt benefice pentru pacienții cu DIABET! 

Răspunsul scurt este DA. 

Reducerea riscului de DIABETULUI DE TIP  2 înseamnă  o dietă sănătoasă si este una dintre cele  simple modalități de adoptat.


Dieta vegană- îi ajută pe diabetici să țină boala sub control?

Dieta vegană- îi ajută pe diabetici să țină boala sub control?

Un regim alimentar bazat pe alimente vegetale, pe alimente integrale include în general leguminoase, cereale integrale, fructe, legume și nuci, iar toate acestea sunt bogate în fibre. Sunt cercetari stiintifice care au demonstrat că toate aceste alimente sănătoase protejează organismul împotriva diabetului.
Cerealele integrale, inclusiv pâinea din grâu integral, cerealele pentru micul dejun, care sunt obținute din boabe întregi, nedecorticate și orezul brun au fost asociate cu un risc redus de a dezvolta Diabet. 🍏🥦🫐🍅🌽🍊🥬🫑🥒🥕

Februarie - LUNA INIMII ❤️

Februarie - LUNA INIMII ❤️

Persoanele cu Diabet zaharat de tip 2, au o predispoziție spre a dezvolta boli cardiovasculare.  Diabetul de tip doi și  bolile cardiovasculare merg mână în mână.  Glicemia crescută deterioreaza vasele de sânge. Multi diabeticii se confrunta cu obezitatea, cu hipertensiunea arterială și un nivel crescut al colesterolului. 

Exista factori de risc pe care ii putem reduce sau controla, pentru a tine departe bolile cardiovasculare.