Ouăle pentru diabetici🥚🥚🥚

DIABETUL Este o boală care afectează un număr mare din populatie si primește foarte multă atenție medicală și multă informație media. 


În timp ce studiile recente au ridicat unele îngrijorări cu privire la funcția pe care o joacă ouăle în dietele pentru diabetici, va asiguram ca că suntem la curent cu cele mai recente cercetări si putem transmite informații corecte catre dv.


Știm că vă întrebați deseori dacă ouăle sunt benefice pentru pacienții cu DIABET! 

Răspunsul scurt este DA. 

Reducerea riscului de DIABETULUI DE TIP  2 înseamnă  o dietă sănătoasă si este una dintre cele  simple modalități de adoptat.


Ouăle sunt nutritive, bogate în proteine ​​de înaltă calitate, grăsimi bune, vitamine, minerale și antioxidanți, sunt rapid de preparat și gustoase in diferite preparate.


Când vine vorba sa dăm cateva kg jos – pentru că greutatea excesiva este care este unul dintre factorii de risc pentru DIABETUL DE TIP 2 – adăugarea zilnică a ouălor în dieta vă poate ajuta să vă reglați apetitul și să vă simțiți mai sătui.


Câte ouă poate consuma cineva cu DIABET DE TIP 2?

Conform cercetărilor recente, consumul de până la 12 ouă pe săptămână nu afectează colesterolul, trigliceridele, glucoza a jeun sau nivelul de insulină la pacienții cu DIABET DE TIP 2.


Aici vorbim despre studiile aprofundate  în care ouăle sunt incluse ca parte a unei diete echilibrate, care conține de asemenea o cantitate variată de legume, fructe, cereale integrale, grăsimi sănătoase și proteine ​​slabe.


Ouăle au cea mai mare valoare (sau standardul de aur) pentru proteine, alături de lapte. Un ou conține aproximativ 

  • 75 kcal, 
  • 7 grame de proteine ​​de înaltă calitate, 
  • 5 g de grăsimi, 
  • 1,6 grame de grăsimi saturate, 
  • fier, 
  • vitamine, 
  • minerale, 
  • carotinoide

Elementele care luptă împotriva bolilor precum luteina și zeaxantina din ouă sunt abundente. Acești carotenoizi pot ajuta la scăderea riscului de degenerescență maculară legată de vârstă, care este cauza majoră a orbirii în rândul persoanelor în vârstă.


Zeaxantina si Luteina - sunt antioxidanți puternici care vă protejează celulele de deteriorare pe termen lung. Acestea ajută, printre altele, la eliminarea radicalilor liberi și protejează împotriva afecțiunilor oculare.


Carotenoidele pot fi găsite într-o varietate de alimente, inclusiv legume cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi spanacul și kale, și gălbenușurile de ou. 

Deși unii experți au susținut sa fie consumate niveluri de până la 6 mg pe zi, nu există niciun studiu care să determine un nivel exact al consumului alimentar recomandat pentru luteină și zeaxantină.


Colina este o vitamină puțin cunoscută, dar necesară, care joacă un rol esențial în dezvoltarea neurologică atât în ​​​​sănătatea prenatală, cât și în cea a adulților. 

Funcția ficatului și a nervilor este îmbunătățită prin consumul crescut de colină. Conținutul de colină al ouălor poate ajuta la dezvoltarea memoriei și a creierului.


Corpul uman poate crea colină, dar nu la niveluri suficiente pentru a vă satisface nevoile zilnice. Prin urmare, va trebui să vă bazați pe alimente pentru a satisface echilibrul cerințelor dumneavoastră.


Colina se găsește din abundență in special in ouă.  Două ouă pot oferi 77 %  din doza zilnică recomandată (CZR) a unei femei și 59 % din doza zilnică recomandată pentru un bărbat.


Vitamina B12 este necesară pentru crearea globulelor roșii și ADN-ului, precum și pentru repararea țesutului corpului și pentru buna funcționare a sistemelor imunologice și cerebrale.


Deficiența de B12 este, din păcate, frecventă, mai ales în rândul vârstnicilor, și poate provoca oboseală, slăbiciune, scădere în greutate, scăderea poftei de mâncare, amețeli, constipație și alte simptome. Deoarece corpul uman este incapabil să producă vitamina B12 pe cont propriu, este vital să participați activ la consumul de alimente care sunt bogate în această vitamină.


Consumul zilnic recomandat de B12 este de aproximativ 2 g, două ouă asigurând 15% din necesarul zilnic.


Vitamina D este un nutrient important. Vitamina D este necesară pentru menținerea oaselor și a dinților sănătoși, deoarece ajută la absorbția calciului și fosforului. Este mai mult decât o simplă „vitamina a soarelui”, ajută la menținerea mușchilor în formă bună și susține sistemul imunitar.


Gălbenușurile de ou sunt acum unul dintre puținele alimente care conțin în mod natural un nivel ridicat de vitamina D, două ouă care asigură 82% din necesarul zilnic.


Riboflavina sau vitamina B2 - este necesară pentru creșterea celulelor, metabolismul energetic, producerea de globule roșii, vederea sănătoasă și funcționarea corectă a sistemului nervos. Este, de asemenea, un nutrient antioxidant, ceea ce înseamnă că luptă împotriva radicalilor liberi, care sunt particule dăunătoare în organism.


Bacteriile din intestine pot produce cantități mici de riboflavină, dar nu suficiente pentru a-ți satisface nevoile alimentare sau pentru a păstra oricare ca rezervă, ceea ce face și mai important să includă niveluri adecvate în dieta ta. Pentru a face totul simplu, două ouă oferă 24% din RDI pentru riboflavină.



Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi care este esențială pentru menținerea pielii sănătoase și a funcției imunologice, păstrarea vederii bune și încurajarea sănătății reproducerii.


Căderea părului, problemele pielii, uscarea ochilor și un risc crescut de infecție sunt toate indicii ale deficienței de vitamina A care pot fi evitate prin obținerea suficientă a vitaminei A din dieta dumneavoastră.


O porție de două ouă asigură 14% din necesarul zilnic recomandat de vitamina A, care este stabilit la 750 de grame.



Fosforul este necesar pentru creșterea și menținerea oaselor și dinților puternici și pentru filtrarea deșeurilor și pentru repararea pereților țesuturilor și celulari. De asemenea, ajută la metabolismul energetic și la dezvoltarea mușchilor.


Nivelurile scăzute de fosfor pot provoca pierderea poftei de mâncare, dureri articulare, iritabilitate și anxietate.


O porție mică de două ouă oferă 21% din necesarul zilnic de fosfor pentru adulți, care necesită aproximativ 1000 mg.


Folatul este un nutrient esențial pentru oamenii de toate vârstele, deoarece ajută la crearea de celule roșii din sânge, producerea de ADN și menținerea unui sistem imunitar sănătos. Folatul ajută la dezvoltarea de noi celule la femeile însărcinate, ferindu-le de anomalii grave la naștere, cum ar fi spina bifida.


Un adult mediu ar trebui să consume aproximativ 200 g de acid folic pe zi (mai mult în timpul sarcinii), iar două ouă vă vor oferi 49% din RDI.


Iodul este un mineral vital pe care tiroida produce hormoni, care controlează metabolismul. De asemenea, ajută la promovarea funcției cognitive, a dezvoltării creierului și a sănătății pielii.

Lipsa de iod este destul de răspândită și poate provoca o varietate de probleme de sănătate, inclusiv mărirea glandei tiroide și oboseală cronică.

Puteți obține 29% din aportul zilnic necesar de iod mâncând doar două ouă în fiecare zi.


Seleniul este un antioxidant vital care previne eficient daunele radicalilor liberi asupra celulelor din organism, chiar dacă este necesar doar la niveluri mici in comparatie cu alte vitamine si minerale. Seleniul este benefic pentru sistemul imunitar, funcția glandei tiroide și sănătatea părului și a unghiilor. Seleniul este abundent în ouă, o porție medie de două ouă furnizând 41% din cantitatea zilnică necesară.


Încorporarea ouălor în dieta ta:

Conținutul ridicat de proteine ​​din ouă poate fi benefic dacă aveți DIABET. 

S-a demonstrat că proteinele inhibă absorbția glucozei. Pe lângă vitamine și minerale, ouăle sunt o sursă excelentă de nutrienți care ajută la dezvoltarea insulinei și reduc riscul de îmbolnăvire.


Când vine vorba de ouă, alimentele pe care le mănânci impreuna cu ele și modul în care le combini si le gătești sunt cruciale.


  • Alegeți pe cat posibil ouă de țară, de la găini crescute la sol în aer liber.
  • Un ou fiert tare alături de o salată, legume, un bol de fructe proaspete  sau un ou omletă cu o brioșă din cereale integrale sunt opțiuni perfecte care oferă beneficii enorme pentru sănătatea dv. 

❌Când consumați ouă, este recomandat să evitați produsele bogate în grăsimi precum slănina și cârnații, feliatele, branzeturile grase, cartofii prajiti etc. 


Alăturați-vă comunității noastre ÎMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL!

Combaterea DIABETULUI  este dificilă pentru toată lumea!

Sprijinului celor care trec prin aceleași incercari ca si dumneavoastra va fi de mare ajutor in  aceasta călătoriei. Alăturați-vă comunității noastre de aici pentru mai multe sfaturi și idei despre cum să gestionați cu succes DIABETUL!


Distribuie această postare