CuraLife — Cereale

ALIMENTELE BOGATE IN FIBRE și DIABETUL DE TIP 2

ALIMENTELE BOGATE IN FIBRE și DIABETUL DE TIP 2

Dieta este un factor esențial în cadrul tratamentului DIABETULUI DE TIP 2, de aceea medicii oferă indicații specifice despre ceea ce ar trebui să consume în fiecare zi diabeticii. In linii mari, diabeticii ar trebui să respecte un regim alimentar sărac în grăsimi, sare și zahăr, dar bogat în fibre provenite în mare parte din legume și fructe.


Dieta vegană- îi ajută pe diabetici să țină boala sub control?

Dieta vegană- îi ajută pe diabetici să țină boala sub control?

Un regim alimentar bazat pe alimente vegetale, pe alimente integrale include în general leguminoase, cereale integrale, fructe, legume și nuci, iar toate acestea sunt bogate în fibre. Sunt cercetari stiintifice care au demonstrat că toate aceste alimente sănătoase protejează organismul împotriva diabetului.
Cerealele integrale, inclusiv pâinea din grâu integral, cerealele pentru micul dejun, care sunt obținute din boabe întregi, nedecorticate și orezul brun au fost asociate cu un risc redus de a dezvolta Diabet. 🍏🥦🫐🍅🌽🍊🥬🫑🥒🥕

Sunt cerealele sănătoase pentru diabetici?

Sunt cerealele sănătoase pentru diabetici?

Poate fi dificil să ținem evidența a ceea ce mancam, este dificil uneori sa ne menținem un stil de viață sănătos chiar daca zilnic apar informatii noi despre alimente. 

În general, se recomandă ca cerealele integrale să fie incluse într-o dietă sănătoasă echilibrată, inclusiv pentru persoanele cu Diabet de tip 2


Glutenul PRO sau CONTRA?

Glutenul PRO sau CONTRA?

Unii consideră că consumul de gluten afectează multe aspecte ale sănătății umane și se presupune că contribuie la pandemia de Diabet. Unii oameni cred că glutenul cauzează creșterea în greutate, Diabetul de tip 2 si inflamatia din corp. Cu toate acestea, nu avem suficiente dovezi în acest sens!