ALIMENTELE BOGATE IN FIBRE și DIABETUL DE TIP 2

Alimentele bogate în fibre ajută la menținerea sub control a DIABETULUI DE TIP 2, cea mai răspândită formă a acestei boli cronice la nivel global. Fibrele pot îmbunătăți gestionarea zahărului din sânge și ajută să vă simțiți sătul pentru mai mult timp. 

Dieta este un factor esențial în cadrul tratamentului, de aceea medicii oferă indicații specifice despre ceea ce ar trebui să consume în fiecare zi diabeticii. In linii mari, diabeticii ar trebui să respecte un regim alimentar sărac în grăsimi, sare și zahăr, dar bogat în fibre provenite în mare parte din legume și fructe.

Persoanele diagnosticate cu DIABET DE TIP 2 trebuie să își mențină greutatea corporală în limite normale și să prevină creșterea nivelului de glicemie. 

De asemenea, cu toate că sunt recomandate dietele cu aport scăzut de grăsimi nesănătoase și aici ne referim în mare parte grăsimile de origine animală și uleiurile procesate termic, este nevoie de un aport grăsimi sănătoase pentru inimă, inclusiv acizi grași mononesaturați și polinesaturați, care vă vor ajuta să reduceți nivelul colesterolului.  


Intrucât fibrele din unele alimente pot chiar sa crească glicemia intr-o anumită masură, este important să consumați produsele de acest tip împreuna cu alte surse alimentare de proteine, astfel incât să stabilizați nivelul zahărului in sânge.


Doza zilnică recomandată de fibre pentru persoanele diagnosticate cu DIABET DE TIP 2 este de cel puțin 38 de grame pe zi pentru barbati și minimum 25 de grame pentru femei.

Asigurați-vă, în primul rând că urmați o dietă bogată în alimente pline de nutrienți, care conțin fibrele, vitaminele și mineralele de care organismul dv.  are nevoie. 

Dieta ideală ar trebui să fie sustenabilă și ușor de urmat pe termen lung, pentru a nu fi tentat să va abateți de la ea. Planurile de dietă excesiv de restrictive sau care nu se potrivesc stilului dumneavoastră  de viață pot fi mult mai greu de respectat pe termen lung, iar de sănătate ar putea avea de suferit dacă faceți alegeri nesănătoase.

RECOMANDARI :

Legumele sunt baza unei diete sănătoase. Nu doar că îți oferă surse excelente de vitamine și minerale, însă sunt bogate și în fibre alimentare și contribuie la senzația de sațietate.

Legumele fără amidon precum broccoli-ul, spanacul, ciupercile și ardeii grași conțin foarte putine calorii, dar nutrienți din plin, ele sunt o parte integrantă foarte importantă în dieta diabeticilor. Legumele fără amidon ajuta la echilibrarea greutatii corporale si la reglarea glicemiei în sânge, spun specialistii.

Unele dintre legumele pe care le puteți adăuga pe lista dumneavoastra de cumpărături dacă aveți DIABET DE TIP 2 sunt:

  •   salatele (frunzoase de tot felul)
  •   broccoli
  •   conopidă
  •   dovleac (squash)
  •   fasole verde
  •   sparanghel
  •   varză de Bruxelles
  •   ardei gras roșu, verde, portocaliu sau galben
  •   ceapă

Fructele consumate cu coajă -Acestea conțin, in medie, 5,5 grame de fibre pentru un fruct de mare medie și crud.

Cerealele integrale pentru micul dejun, faina integrala sau orezul brun sunt alimente recomandate în controlul diabetului de tip 2, datorită conținutului lor generos de fibre alimentare. Consumați în paralel cantități bogate de lichide, astfel incat digestia să aibă loc corespunzător.

Painea de secara  -În timp ce painea este restrictionata in consum pentru diabetici, cea de secara poate fi introdusă în meniu fără riscuri, datorita fibrelor pe care le contine (1,9 grame pentru o felie).

Amidonul din secară este unul rezistent în contact cu sucurile gastrice, motiv pentru care el este digerat în colon, nu in stomac. Acest lucru indică faptul că amidonul din pâinea de secară ajută mai mult la menținerea stabilității zahărului din sânge.

Semințele - un sfert de cană de semințe crude de floarea soarelui furnizeaza până la 3,6 grame de fibre. Aproximativ 22 de migdale crude conțin până la 3,3 grame de fibre. Circa 49 de seminte de fistic oferă până la 2,9 grame de fibre, iar 19 jumătăți de nuci pecan furnizeaza 2,7 grame de fibre.

Vă așteptăm pe grupul nostru IMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL Este cel mai bun loc pentru a găsi suport, cunoștințe, sfaturi despre stilul de viață și rețete, indiferent dacă ați fost diagnosticat recent sau faceți față afecțiunii de ani buni. Aici găsiți  o comunitate sigură și transparentă. În plus față de sprijinul și conținutul CuraLife, ne bucurăm sa interacționăm direct cu dv. răspunzându-vă  la întrebări, ne bucurăm când găsim soluții utile pt. tratarea DIABETULUI și le împărtășiți cu aceasta comunitate frumoasa, începând sau participând la discuții cu oameni care se confruntă cu aceleași provocări ca și dvs. și vă faceți prieteni.

*Materialele din acest articol au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.




Distribuie această postare