Sfaturi practice și sănătoase pentru a reduce pofta de zahăr și carbohidrați

 

În timp ce reduceți și tăiați zahărul, pâinea, cartofii, pastele, cerealele și orezul, puteți include  următoarele pentru a ajuta ținerea în frâu a poftelor alimentare:

Scorțișoară – scorțișoară este o sursă naturală de crom, care ajută la oprirea poftei de zahăr. Scorțișoara se întâmplă să aibă și propria sa aromă naturală dulce. Încercați să faceți ceai dulce de scorțișoară, să luați un supliment de scorțișoară sau să stropiți cu scorțișoară pe mâncare. Poți chiar să mănânci puțină pudră de scorțișoară dacă îți e poftă. Scorțișoara ajută, de asemenea, la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Mestecă mai mult – mănâncă mai multe legume bogate în fibre, cum ar fi fasole verde, țelină, salată verde și mestecă mai mult. Trebuie să mestecăm pentru a primi semnalele potrivite către creier și poate dura până la 20 de minute până când creierul primește semnalul de plin, de satisfacut, …de full.

Bea apă – deshidratarea poate duce la mai multe pofte de zahăr și carbohidrați, așa că asigură-te că primești doza zilnică de apă – cel puțin 1,5 litri pe zi. Umpleți o sticlă de apă și începeți să beți devreme, astfel încât să puteți depăși cota. Recomandăm sa adaugati felii de fructe in apa sau de legume precum castravetele sau telina, rosii taiate, afine, ananas…

Consumă des aceste legume: rucola, sparanghel, muguri de fasole, varză chinezească, brocoli, varză de Bruxelles, varza, conopidă, țelină, castravete, fasole verde, kale, salată verde, ardei gras rosu, ardei gras galben, pătrunjel, rubarbă, spanac, zucchini – oricând ai poftă, continuă să ronțăi din legumele recomandate și pofta de dulce se va risipi. Le poti consuma sub forma de batoane tăiate, le poți adăuga  într -o salată cu un dressing făcut ușor in casă.

Mâncați grăsimi sănătoase - pe măsură ce reduceți carbohidrații, va trebui să mâncați o mulțime de legume și să mâncați și surse de grăsimi sănătoase - avocado, măsline, ulei de măsline, nuci și semințe. Acestea sunt alimente care dau sațietate si foarte nutritive, si ajută la combaterea poftei de zahăr. Luați un pumn mic de nuci sau semințe, dar nu le mâncați repede, dintr-o singură înghițitură. Mestecați-le încet, savurati aroma.

 

Salatele cu frunze verzi - conțin acid alfa lipoic care poate ajuta la scăderea nivelului de glucoză și crește sensibilitatea la insulină.

Salatele combinate sunt un excelent fel de mâncare atunci când vă încearcă pofta de ceva dulce. 

Secretul  salatelor gustoase stă în sosul pe care îl adăugați!

Verdețurile sunt importante si bogate în nutrienți iar sosurile făcute in casă sunt o opțiune ușoară si gustoasă pentru o alimentație sănătoasă, deoarece dacă le aveți gata preparate în frigider, este la îndemână să le adăugați peste un bol de verdeață cu legumele recomandate.

Alegeți un fel de salată cu frunze verzi, din cele pe care le preferați sau chiar un mix din acestea, la care puteti adăuga cateva felii de castravete, țelină sau ardei gras:  

-salata verde, salata Kale, frunzele proaspete de spanac, salata rucola, salata de valeriana, salata de varza și adaugati un dressing preferat. 


Iată 3 rețete sățioase de dressinguri făcute in casă, care pot fi păstrate la frigider câteva zile.

Dressingurile pentru salată:

Multe dressinguri/ sosuri, cumpărate din magazin sunt încărcate cu ingrediente procesate, conservanți și zahăr, astfel încât e mai sănătos să vă faceți propriul sos de salată. În plus, este mai ieftin sa le realizati acasă și variantele pot fi infinite.

Iata cateva rețete sănătoase de sos/ dressing realizate acasă, care sunt foarte ușor de făcut. Toate sosurile sunt fără gluten, vegane. 

Sos  vinaigrette  cu lămâie proaspătă și ușor de făcut, care funcționează peste aproape orice tip de salată.

¼ cană oțet de mere

2 linguri suc proaspăt de lămâie

2 linguri de apa

1 lingură muștar dijon

2 lingurite de miere sau sirop de artar, sau stevie , dupa gust

1 linguriță de oregano uscat sau 1 lingură proaspătă

1 catel de usturoi, tocat

½ linguriță sare de mare

¼ lingurita piper negru

½ cană + 2 linguri ulei de măsline

Instrucțiuni : Se amestecă toate ingredientele, cu excepția uleiului de măsline, într-un castron mic.

Oțet de mere, suc de lămâie, apă, muștar dijon, miere, oregano uscat, usturoi, sare de mare și piper negru amestecate într-un castron.

Apoi turnați încet ulei de măsline în bol și amestecați până se emulsionează. Puteți amesteca totul în blender sau agitați dressing-ul într-un borcan.

Valoare nutritionala: 

Porție: 1 lingură Calorii: 85 kcal Carbohidrați: 1 g Grăsimi: 9 g Grăsimi saturate: 1 g Sodiu: 77 mg Zahăr: 1 g

Avocado dressing-  merge perfect peste  orice fel de salata cu frunze verzi- kale, iceberg, salata verde. 

1 avocado

2 catei de usturoi, tocati

3 linguri suc de lamaie

2 fileuri mici de hamsii, 

1 lingura ulei de masline

2 lingurite sos Worcestershire

1/2 lingurita mustar dijon

1/4 cană brânză parmezan mărunțită 

3/4 lingurita sare de mare

1/4 lingurita piper macinat

2 linguri de apa

2 linguri lapte de migdale neîndulcit

Instrucțiuni: Adăugați toate ingredientele într-un blender de mare putere sau într-un robot de bucătărie și amestecați până la omogenizare. Gustați și adăugați sare și piper, dacă este necesar.

Informatii nutritionale 

Porție: 2 linguri 

Calorii: 58 kcal Carbohidrați: 2g Proteine: 2g Grăsimi: 5g Grăsimi saturate: 1g Colesterol: 4mg Sodiu: 336mg Fibre: 1g Zahăr: 2g



Dressing de Lime si Coriandru

Pentru iubitorii de CORIANDRU acest dressing de Lime cu coriandru este încărcat de arome și nu necesită mult timp pentru a se prepara. Este perfect de folosit pentru salate, tacos, pui, pește și multe altele!

Sucul proaspăt de Lime conferă acestui dressing cantitatea perfectă de aroma! Asigurați-vă că utilizați suc de lămâie proaspăt stors și nu suc de lămâie din comert, pentru cea mai bună aromă.

Coriandru proaspăt – acest lucru face dressingul verde și îi conferă o aromă proaspătă de ierburi! În plus, coriandru + lime = perfecțiune.

Ulei de măsline – baza de ulei pentru dressing. Puteți folosi și ulei de avocado dacă doriți.

Usturoiul – un ingredient de bază pentru aproape toate rețetele delicioase de dressing! Asigurați-vă că utilizați usturoi proaspăt, dacă este posibil. Pudra de usturoi nu se recomanda.

Sirop de arțar – acesta adaugă o notă de dulceață si leaga sosul.

Coriandru boabe măcinat – doar semințe de coriandru măcinat, ajută la scoaterea în evidență a aroma de coriandru!

Sare de mare, Piper măcinat

Ingrediente:

¼ cană ulei de măsline

2 linguri suc de lamaie  sau lime

2 linguri coriandru proaspăt, tocat

2 lingurite de usturoi tocat

1 lingurita sirop de artar

½ linguriță sare de mare

¼ lingurita de piper macinat

¼ lingurița coriandru măcinat

Valori nutritionale

Porție: 2 linguri

 Calorii: 92 kcal Carbohidrați: 4 g Grăsimi: 9 g Grăsimi saturate: 1 g Grăsimi polinesaturate: 8 g Sodiu: 394 mg Fibre: 1 g Zahăr: 1 g

Pentru depozitare, puneți sosul într-un recipient ermetic la frigider timp de până la o săptămână. Înainte de folosire pur și simplu lăsați dressingul să ajungă la temperatura camerei pe blat și agitați bine pentru a se combina.




 


Distribuie această postare