RETETA DE PIZZA Low Carb
By Sara Barulli, February 11, 2022
Urmează această rețetă cu conținut scăzut de carbohidrați și pizza nu va mai fi doar un deliciu, ci o masă normală de savurat în orice zi a săptămânii! Pizza cu brânză mozarella, sos de roșii și blat de conopidă este o opțiune SĂNĂTOASĂ!
INGREDIENTE
- ¼ cană (60 ml) sos de paste de roșii
- ¼ cană (60 ml)pesto
( aceste sosuri se gasesc la conserva in comert)
- 100 g mozzarella, felii subțiri
- 250 g de roșii cherry, tăiate la jumătate (cele mai mici lăsați-le întregi)
- Frunze de busuioc pentru decorat la final.
ALUAT DE CONOPIDĂ
- 1 (aproximativ 700 g) conopidă
- ¾ cană (75 g) făină de migdale
- 1 lingură ulei de măsline
- 30 g parmezan ras, plus suplimentar pentru a servi suplimentar, la final
- 2 ouă
METODĂ DE PREPARARE
- Preîncălziți cuptorul la 140 ° C .
- Tapetați 2 tăvi de copt cu hârtie de copt.
- Pentru aluatul de conopidă, tăiați grosier conopida și puneți-o într-un robot de bucătărie. Pulsați până se toacă foarte fin. Se pune intr-o strecuratoare și se stoarce pentru a elimina orice exces de lichid.
- Întindeți conopida peste tăvile pregătite și coaceți timp de 15 minute pentru a se usuca.
- Scoateți tavile și lăsați să se răcească ușor.
- Puneți conopida din tavi, din nou în robotul de bucătărie cu făina de migdale, ulei, parmezan, fulgi de sare și piper negru proaspăt măcinat și cele 2 oua. Amestecati până obțineți un aluat omogen.
- Măriți temperatura cuptorului la 180 ° C.
- Întindeți amestecul nou de conopidă peste 1 tavă tapetată cu hârtie de copt pentru a forma un cerc și folosiți o bucată de folie de plastic pentru a presa amestecul până la aproximativ 1 cm grosime.
- Se coace aluatul timp de 25 de minute sau până când devine auriu, apoi se scoate din cuptor.
- Măriți temperatura cuptorului la 240 ° C.
- Întindeți sos de roșii și jumătate de pesto peste baza de pizza de conopidă obtinuta, aurie, crocanta, apoi acoperiți cu mozzarella și coaceti timp de 5-10 minute sau până când brânza se topește.
- Între timp, amestecati roșiile ramase și pesto-ul rămas într-un castron, asezonați cu piper.
- Scoateți pizza din cuptor și puneti pesto-ul de roșii și obtinut peste blat.
- Se presara parmezan suplimentar pentru a servi.
- Decorati cu frunze de busuioc.