RETETA DE PIZZA Low Carb

Urmează această rețetă cu conținut scăzut de carbohidrați și pizza nu va mai fi doar un deliciu, ci o masă normală de savurat în orice zi a săptămânii! Pizza cu brânză mozarella, sos de roșii și blat de conopidă  este o opțiune SĂNĂTOASĂ!

INGREDIENTE

  • ¼ cană (60 ml) sos de paste de roșii 
  • ¼ cană (60 ml)pesto

( aceste sosuri se gasesc la conserva in comert)

  • 100 g mozzarella, felii subțiri
  • 250 g de roșii cherry, tăiate la jumătate (cele mai mici lăsați-le întregi)
  • Frunze de busuioc pentru decorat la final.

ALUAT DE CONOPIDĂ

  • 1 (aproximativ 700 g) conopidă
  • ¾ cană (75 g) făină de migdale
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 30 g parmezan ras, plus suplimentar pentru a servi suplimentar, la final
  • 2 ouă

METODĂ DE PREPARARE

  • Preîncălziți cuptorul la 140 ° C .
  • Tapetați 2 tăvi de copt cu hârtie de copt.
  • Pentru aluatul  de conopidă, tăiați grosier conopida și puneți-o într-un robot de bucătărie. Pulsați până se toacă foarte fin. Se pune intr-o strecuratoare și se stoarce pentru a elimina orice exces de lichid.
  • Întindeți conopida peste tăvile pregătite și coaceți timp de 15 minute pentru a se usuca.
  • Scoateți tavile și lăsați să se răcească ușor.
  • Puneți conopida din tavi, din nou în robotul de bucătărie cu făina de migdale, ulei, parmezan, fulgi de sare și piper negru proaspăt măcinat și cele 2 oua. Amestecati până obțineți un aluat omogen.
  • Măriți temperatura cuptorului la 180 ° C.
  • Întindeți amestecul nou de conopidă peste 1 tavă tapetată cu hârtie de copt pentru a forma un cerc și folosiți o bucată de folie de plastic pentru a presa amestecul până la aproximativ 1 cm grosime.
  • Se coace aluatul  timp de 25 de minute sau până când  devine  auriu, apoi se scoate din cuptor.
  • Măriți temperatura cuptorului la 240 ° C.
  • Întindeți sos de roșii și jumătate de pesto peste baza de pizza de conopidă obtinuta, aurie, crocanta,  apoi acoperiți cu mozzarella și coaceti timp de 5-10 minute sau până când brânza se topește.
  • Între timp, amestecati roșiile ramase și pesto-ul rămas într-un castron, asezonați cu piper.
  • Scoateți pizza din cuptor și puneti pesto-ul de roșii și obtinut peste blat.
  • Se presara parmezan suplimentar pentru a servi.
  • Decorati cu frunze de busuioc.