🥗🍚🥢SALATĂ THAILANDEZĂ cu conopidă.
Cu toții încercăm sa diversificam meniurile într-un mod sănătos si echilibrat, din care să ne luăm toți nutrienții necesari și totodată care să ne dea și sentimentul de sațietate.
Iată o rețetă nouă, sățioasă cu un conținut scăzut de carbohidrați în care înlocuim orezul cu conopidă pentru ca care are același gust și textură ca orezul dar este mult mai săracă în carbohidrați și nu afectează nivelul glicemiei după masă.
🥗Salata thailandeza cu conopidă, morcov și sos cremă de avocado vă va uimi cu textura si gustul delicios, iar conceptul concept de „orez de conopidă, dar va deveni în curând o mâncare preferată!
🍶Ingrediente pentru sos:
– 1 tulpină de lemongrass
- aproximativ 2 linguri tocate
– 1 avocado
– ½ cană lapte de cocos sau lapte de migdale
– 3 catei de usturoi
– 1/2 lingură ghimbir proaspăt ras sau 1/2 linguriță pudra de ghimbir
– ½ lingura sos chilli (sau sriracha)
– un praf de piper alb sau negru (dupa gust)
– 1/4 lingurita sare de mare
– 2 lingurite sos de soya Tamari Opțional
– 1 lingură îndulcitor la alegere
- stevie,miere, agave sau zahăr de cocos
– 2 linguri apă sau ulei pentru a dilua sosul
🥗Ingrediente pentru salata de 🍚orez din conopidă:
– ¼ cană 🧅ceapă albă (tocată)
– 1 conopidă cu cap mic
– 1-2 🥕morcovi mai mari cu capetele tăiate
– 1 lingură 🧄usturoi tocat
– 1-2 linguri de ulei de avocado sau de cocos
– ½ cană lapte de cocos
– 2 cepe verzi (tocate)
– 1-2 🌶ardei roșu (thailandez)
– 1 🍀legătură coriandru
– ¼ cană 🥜migdale prajite zdrobite
– suc de 🍋lămâie
– sare/piper dupa gust
MODALITATE DE PREPARARE:
Mai întâi faceți sosul
👉Pur și simplu amestecați lemongrass-ul tocat, avocado, usturoiul și laptele de cocos.
👉Apoi adăugați condimentele sosul de soya tamari, sosul chili și ghimbirul.
În funcție de ce sos chili folosiți, sosul dvs. va fi fie mai verde, fie mai mult galben/roșu. Toate au gust grozav!
👉Puteți subția sosul adăugând 2-4 linguri de apă sau lapte de cocos și puțin ulei.
👉Se amestecă până când textura este mai subțire. Daca il vreti mai dulce, adăugați 1 lingură de îndulcitor la alegere, cum ar fi miere, zahăr de cocos sau agave.
Prepararea salatei de conopidă
1.Începeți prin a tăia conopida/morcovul în bucăți mai mici.
Adaugati cantitati mici de legume în robotul de bucătărie. Pulsați până cand legumele au marimea boabelor de orez. Repetați procesul cu urmatoare cantitate de legume. Daca puneti prea mult dintr-o data s-ar putea ca robotul sa mărunteasca tip pastă.
2.Adaugati toata cantitatea de legume rezultate într-un castron mare.
3.Apoi, tocați ceapa, ceapa verde și ardeii.
4.Într-o tigaie mică, antiaderenta, încălziți usturoiul, uleiul și ceapa. Se călește până se parfumează aprox 1-2 minute.
5.Adăugați orezul din morcovi și conopidă. Gătiți la foc mediu timp de 2-3 minute.
6.Adăugați 1/2 cană de lapte de cocos. Dacă doriți o salată mai cremoasă, mai adaugati 2-3 linguri din sosul cremă pe care l-ati realizat inainte.(rezerva restul pentru topping) Gătit în continuare la foc mediu.
7.Adăugați un strop de sare/piper și un strop de suc de lămâie si amestecați.
8.După ce ați luat de pe foc, puneți compoziția într-un castron mare și adaugati ceapa verde, coriandru, migdale, ardei roșu (se păstrează câte puțin pentru ornare).
9.Asezonati cu dressingul cu cremă de avocado fiecare bol in parte.
POFTA BUNA!
Vizionati clipul pentru a vedea toti pașii de pregătire a rețetei: https://youtu.be/iir7p2wJsuk
Lăsați-ne un comentariu dacă ați încercat această rețetă și cum vi s-a părut gustul. Vă așteptăm pe grupul nostru de Facebook Impreuna putem invinge Diabetul cu recomandările dumneavoastră și rețetele pe care le îndrăgiți.
Nu uitați să distribuiți postarea dacă vă încântă ingredientele si rezultatul!
www.curalife.ro