Pizza Keto Cu Conopidă

Cine a spus că pizza este doar pentru weekend? Bucurați-vă de această pizza SĂNĂTOASĂ și cu conținut scăzut de carbohidrați în orice zi a săptămânii! Pizza crocantă cu multă brânză nu mai este o delicatesă, este o masă normală! Deci, să începem!

INGREDIENTE

¼ ceașcă (60ml) sos de roșii, ¼ ceașcă (60ml) de pesto, 100g mozzarella, 250g de felii subțiri de roșii cherry mixte, frunze de baby busuioc, tăiate pe jumătate (pe cele mici le puteți lăsa întregi) pentru ornat

BLAT DIN CONOPIDĂ

1 conopidă (aproximativ 700g), ¾  ceașcă (75g) de făină de migdale, 1 lingură de ulei de măsline, 30g parmezan ras, plus extra pentru ornat, 2 ouă

MOD DE PREPARARE

Preîncălziți cuptorul la 140°C (cu ventilator). Tapetați 2 tăvi cu hârtie de copt. Pentru blatul din conopidă, puneți conopida tăiată grosier într-un robot de bucătărie și mixați până când este tocată foarte fin, apoi așezați-o pe un prosop de bucătărie foarte subțire. Stoarceți-o deasupra unui castron pentru a îndepărta excesul de lichid. Întindeți conopida în tăvile pregătite și coaceți timp de 15 minute pentru a se usca. Scoateți tăvile din cuptor și lăsați-le să se răcească puțin. Puneți conopida în robotul de bucătărie împreună cu făina de migdale, uleiul, parmezanul, ouăle, un vârf de cuțit de sare și piper negru proaspăt măcinat. Mixați până când obțineți un aluat fin. Măriți temperatura cuptorului la 180°C. Întindeți amestecul cu conopidă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sub forma unui cerc și folosiți o bucată de folie de plastic pentru a apăsa amestecul până la grosimea de aproximativ 1 cm. Coaceți timp de 25 de minute sau până când se rumenește, apoi scoateți-o din cuptor. Măriți temperatura cuptorului la 250°C. Întindeți sosul de roșii și jumătate din cantitatea de pesto peste blatul din conopidă, apoi acoperiți cu mozzarella și coaceți timp de 5-10 minute sau până când se topește brânza. Între timp, amestecați ușor roșiile și restul de pesto într-un castron. Condimentați cu piper. Scoateți pizza din cuptor și acoperiți-o cu amestecul de roșii și pesto și busuioc. Se servește ornată cu parmezan. 


Distribuie această postare