Năutul ajuta la menținerea unui nivel normal al glicemiei.

Năutul este o leguminoasă bogată în proteine și fibre. Studiile au arătat că fibrele din boabele de năut ajută la reglarea grăsimilor din sânge, și inclusiv la scăderea colesterolului LDL și total și a trigliceridelor.
Mai puțin de o porție de năut pe zi, timp de o săptămână, poate aduce beneficii importante în ceea ce privește control nivelului de zahăr din sânge și a secreției de insulină. Consumul de năut este de asemenea benefic pentru reducerea riscului de cancer de colon, datorită fibrelor insolubile conținute.
 
Puteti savura aceasta rețeta înlocuind obișnuitul toast de pâine, cu legume:
👉🫑Ardeii grași roșii și verzi sunt bogați în vitamina C și sunt delicioși în combinație cu pasta de humus.
👉Tijele de țelină apio sunt recomandate când apare pofta de dulce. Consumul țelinei reglează glicemia astfel încât veți beneficia de un aport maxim de nutrienți în combinația cu pasta de humus.
👉🥒 Castravetele este un rezervor de minerale, care se concentreaza in primul rand in coaja si in al doilea rand in seminte. Decojirea castravetelui este ‘contraindicata’ deoarece odata cu coaja se pierd minerale si vitamine pretioase. Minerale continute de castravete amintim: Potasiu Fier Siliciu Magneziu Fosfor. Consuma-l alături de humus și nu va faceți griji când vine vb de kg în plus.
 
Reteta clasica de humus:
Ingrediente:
• 1 conserva de 400 g cu naut fiert 
• 3 linguri de tahini (pasta de susan) 
• 2 linguri de ulei de masline
• 3-4 catei de usturoi, tocati
• sucul de la 1 lamaie
• sare dupa gust
• piper negru proaspat macinat
 
Mod de preparare:
1. Se scurge nautul din conserva si se clateste bine, pentru a indeparta sodiul in exces. Se scurge din nou.
2. Se combina toate ingredientele intr-un procesor de alimente sau un blender si se amesteca pana se omogenizeaza, obtinandu-se o pasta groasa. Se adaugă apă, dacă este necesar pentru a produce o textura buna a humusului.
3. Humusul se poate pastra la frigider, intr-un vas acoperit, pana la 5 zile.
 
👉Marimea unei portii de humus: 60 g
👉Informatii nutritionale pt. 1 portie:
14g carbohidrati; Zaharuri 2g; Grasimi saturate 1,3g; Grasimi 10g; Proteine 5g; Calorii 155kcal; Fibre 4g; Colesterol 0mg; Sodiu 85mg
 
*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe aceasta pagina au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Distribuie această postare