Mușchi De Vită Cu Unt Aromat Cu Usturoi Și Verdeață

Mușchi de vită cu unt aromat cu usturoi și verdeață

 Impresionați-vă oaspeții cu această rețetă de mușchi de vită la cuptor asezonat cu un delicios unt aromat cu usturoi și verdeață!

INGREDIENTE:

1,5 - 2 kg mușchi de vită fasonat și legat, sare și piper, 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceașcă de unt la temperatura camerei, 5 căței de usturoi tocați, 1 lingură de cimbru tocat mărunt, 1 lingură de oregano tocat mărunt, 1 lingură de rozmarin tocat mărunt, 1 linguriță sare, ½ linguriță piper

MOD DE PREPARARE

 Pregătiți mușchiul și fasonați-l. Tăiați-l în jumătate și legați-l. Îndoiți capătul mușchiului, astfel încât să fie legat cu o grosime uniformă. Preîncălziți o tigaie cu fund gros la foc mediu și adăugați uleiul de măsline. Când uleiul de măsline a ajuns la punctul de ardere, adăugați bucățile de carne și sotați-le pe fiecare parte timp de 3-4 minute sau până când se rumenesc.

Pentru untul aromat cu usturoi: Amestecați untul, usturoiul, cimbrul, oregano-ul, rozmarinul, sarea și piperul. Așezați mușchiul într-o tavă cu grătar, într-o tigaie cu fundul gros sau într-un vas de copt. Întindeți jumătate din cantitatea de unt peste friptură. Coaceți în cuptor până când temperatura internă a cărnii ajunge puțin sub 60ºC pentru o coacere medie. Scoateți-l din cuptor, întindeți deasupra restul de unt cu usturoi și lăsați-l deoparte 10 minute înainte de a-l felia. Poftă bună!


Distribuie această postare