Mușchi De Vită Cu Sos Teriyaki Și Fasole Verde

Dacă sunteți în căutarea unor feluri de mâncare gustoase, reconfortante, ați găsit locul potrivit! Vă prezentăm acest fel de mâncare cu arome, proteine, legume și texturi pentru toate gusturile care este foarte sănătos, și delicios în același timp!

 INGREDIENTE

4 bucăți de mușchi de vită (aproximativ 180g fiecare), 400g fasole verde subțire, 1 ceapă mare, feliată, 2 linguri ulei de arahide, 1 ardei iute roșu lung, curățat de semințe, frunze de coriandru tocate mărunt, pentru decor, orez Jasmine gătit la aburi, pentru garnitură

MARINATĂ

1/2 cană (125 ml) sos de soia, 2 lingurițe zahăr tos, 1/3 cană (80 ml) sake sau cherry sec, 2 căței de usturoi, 2 lingurițe de ghimbir ras

MOD DE PREPARARE

Amestecați ingredientele pentru marinată într-un vas, apoi adăugați bucățile de mușchi, întoarceți-le pe ambele părți pentru a fi acoperite complet și lăsați-le deoparte timp de 10 minute. Opăriți fasolea în apă clocotită cu sare timp de 1-2 minute. Clătiți-o cu apă rece, apoi lăsați-o să se scurgă.

Amestecați ușor ceapa cu jumătate din cantitatea de ulei și condimentați. Încălziți o tigaie pentru grătar sau un grătar la foc mediu. Gătiți ceapa, întorcând-o pe o parte și pe alta, timp de 3-4 minute, până când este rumenită si capătă o culoare aurie, apoi lăsați-o deoparte. Înlăturați excesul de marinată de pe bucățile de mușchi (păstrând marinata), apoi gătiți-le timp de 2 minute pe fiecare parte, până când sunt rumenite la suprafață, dar gătite mediu ( în mijloc. Lăsați-le deoparte în timp ce încălziți fasolea și ceapa pe grătar. Aduceți marinata la punctul de fierbere într-o cratiță mică.

Aranjați fasolea și ceapa pe farfurii și așezați deasupra friptura tăiată în felii subțiri. Turnați marinata cu o lingură și ornați cu ardei iute tăiat rondele și coriandru. Serviți cu garnitură de orez gătit la aburi.


Distribuie această postare