Thai Curry Vegetarian la cuptor

Ce spuneți de o rețetă cu arome tropicale? Sună grozav, nu-i așa? Imaginați-vă că nu sunteți în propria bucătărie, ci undeva în vacanță. Acest fel de mâncare chiar poate face asta. Nu mai așteptați, încercați-l!

 

INGREDIENTE

 

  • 3 linguri de pastă de curry galbenă

 

  • o conservă de 400 ml de lapte de cocos

 

  • 1 ciorchine de broccolini, curățat, tăiat în jumătate pe lungime

 

  • un pachet de 125 g de porumb baby

 

  • 750 g dovleac Kent, curățat de semințe, tăiat în bucăți groase de 1 cm

 

  • 6 morcovi baby

 

  • 300 g tofu tare, tăiat în bucăți de 2 cm

 

  • un pachet de 250 g de orez brun Uncle Ben's pentru cuptorul cu microunde

 

  • crenguțe de coriandru proaspăt, pentru ornat

 

  • jumătăți de lămâie verde, pentru servit

 

MOD DE PREPARARE

 

  1. Preîncălziți cuptorul la 200°C/180°C cu ventilator. Încingeți un vas de copt termorezistent, la foc mare. Adăugați pasta de curry și gătiți, amestecând, timp de 2 minute sau până capătă aromă. Adăugați jumătate din cantitatea de lapte de cocos. Gătiți și amestecați bine timp de 1 minut. Adăugați broccolini, porumbul și 375 ml de apă (1 1/2 cană). Așezați deasupra dovleacul, morcovii și tofu. Coaceți în cuptor timp de 35 de minute sau până când dovleacul este fraged și tofu este auriu.

 

  1. Turnați deasupra laptele de cocos rămas și amestecați. Adăugați orezul peste legume și tofu. Gătiți încă 10 minute sau până când se încălzește orezul. Ornați cu crenguțe de coriandru și serviți cu jumătăți de lămâie verde.