Ierburi și condimente pentru alimentatia persoanelor cu DIABET

 

Experimentele din laborator efectuate de cercetătorii de la Universitatea din Georgia -USA, ne arată că unele dintre cele mai frecvent utilizate ierburi uscate și condimente alimentare, pot ajuta la reducerea procesului inflamator cunoscut ca factor în dezvoltarea diabetului și ale altor boli cronice.


Cercetătorii au analizat 24 de ierburi și mirodenii populare și au descoperit că multe dintre ele au niveluri semnificative de polifenoli, care sunt substanțe chimice antioxidante si antiinflamatorii.


Conform rezultatelor preliminare, includerea scorțișoarei în terciul de la  micul dejun sau a aromelor italiene în sosul  pastelor, ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate. Iată lista de condimente și ierburi foarte cunoscute si accesibile care ar putea avea un impact pozitiv asupra alimentatiei dvs.si o gestionare mai buna a DIABETULUI.


SCORTISOARA- include componente bioactive care pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge.


Scorțișoara este bună pentru persoanele cu DIABET DE TIP 2. Este un ingredient aromatic apreciat în întreaga lume si are virtuți terapeutice, Așadar, cele mai recente cercetări sugerează faptul că scorțișoara ajută la reglarea indicelui glicemic din sânge, în rândul pacienților cu prediabet și poate încetini procesul de progresie, din prediabet cătreDIABET DE TIP 2, printr-un consum controlat și regulat de scorțișoară. Aceste descoperiri au fost obținute în urma unui studiu recent, publicat în Journal of the Endocrine Society, în iulie 2020.


De asemenea scortisoara poate ajuta persoanele cu DIABET DE TIP 2 să-și reducă glicemia, colesterolul LDL, colesterolul HDL și nivelul trigliceridelor.


Scorțișoara poate fi luată sub formă de ceai în doze de 1 până la 2 grame pe zi. De asemenea, îl puteți folosi la gătit,  pe fulgi de ovăz și in rețetele preferate de smoothie-uri. Suplimentele sau pastilele de scorțișoară sub formă de pudră sunt deasemenea  opțiuni foarte bune. 

Solicitați intotdeauna sfatul medicului pentru a determina doza potrivită pentru dvs.


❌Scorțișoara trebuie evitată dacă luați un anticoagulant.


ALOE VERA-  Acest binecunoscut tonic hepatic ajută sistemul hepatico-biliar și echilibrează nivelul zahărului și al lipidelor. Potrivit cercetărilor,  consumul de suc de aloe vera poate ajuta la scăderea nivelului de glucoză din sânge, făcându-l o opțiune de tratament viabilă pentru diabetici. Datorită prezenței mari a componentelor precum pectinele și antrachinone, aloe vera are o serie de proprietăți benefice. 

Foarte apreciat pt proprietatile sale de alcalinizare - un corp cu un pH acid este un ”teritoriu” ideal pentru boli. Aşadar, trebuie să menţinem un echilibru în corp prin consumul de alimente şi băuturi alcaline precum aloe vera.


Pacienții cu cantități mari din aceste molecule în sânge, au lipidele sau grăsimile din sânge reduse. Odată cu consumul de suc de Aloe Vera, inflamatiile sunt reduse, iar rănile se vindecă mai repede. Ulcerele și rănile la nivelul picioarelor sunt consecințe comune ale diabetului și adesea durează mai mult pentru a se vindeca decât la persoanele sănătoase.


SCHINDUFUL:

Persoanele cu DIABET ar trebui să consume schinduf ca parte a dietei lor zilnice. Poate crește toleranța la glucoză și poate scădea nivelul zahărului din sânge datorită efectelor sale hipoglicemiante. Conținutul de fibre din acest aliment întârzie absorbția carbohidraților și a zaharurilor în timpul digestiei.


Semințele de schinduf au un efect favorabil asupra profilurilor de glucoză și lipide din sânge la pacienții cu DIABET ZAHARAT DE TIP  2, au concluzionat cercetătorii într-un studiu din 2009 publicat în Jurnalul Internațional pentru Cercetare în Vitamine și Nutriție.


Adaugati  1 până la 2 lingurițe de semințe de schinduf, înmuiate peste noapte în apă. A doua zi, pe stomacul gol, beti acest mix și mâncați semințele emulsionate.

Utilizați acest remediu zilnic. Făina de schinduf poate fi folosită și preparatele ce necesita coacere.


PAPADIA este o plantă fantastică!!!  Daca aveti gradina, nu va obosiți sa o eliminati; frunzele plantei reduc  tensiunea arteriala si vă repara ficatul. Păpădia, ca și urzicile, stimulează rinichii și oferă o activitate ușoară de curățare si drenaj. În plus, păpădia ar trebui să ajute la pierderea în greutate, este crucială pentru majoritatea persoanelor care suferă de DIABET 


GHIMBIRUL - calitățile antidiabetice, hipolipidemice și antioxidante ale ghimbirului ajută la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Sensibilitatea la insulină, oxidarea și nivelurile de colesterol pot fi echilibrate cu consumul de ghimbir. De asemenea, ajută la eliminarea kilogramelor in plus.


Consumați 2 până la 3 căni de ceai de ghimbir în fiecare zi

Folositi  ghimbir proaspăt sau uscat în rețetele de smoothiuri sau supe asiatice!

Medicul va poate recomanda cantitatea ideala de suplimente cu ghimbir.


BUSUIOCUL- Ocimum basilicum este o plantă aromată culinară care ne duce cu gândul la vară, la Italia și la mâncare excelentă. Supe, salate, sosurile pentru paste și pesto-ul sunt toate locurile ideale pentru a-l folosi. Turmericul, rozmarinul, maghiranul, oregano și busuiocul sunt in topul  primilor  cinci producători de flavonoide într-un studiu al infuziilor de plante cu ierburi de uz casnic. Busuiocul în mod special, ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge.


USTUROIUL- alături de busuioc, oregano și ulei de măsline, Allium sativum oferă preparatelor italiene și mediteraneene si nu numai caracteristici distincte. La fel ca ceapa, eșalota și arpagicul din aceeași familie de plante, usturoiul este sănătos pentru sistemul cardiovascular și vă protejează împotriva cancerului. Usturoiul are cele mai puternice proprietăți antiinflamatorii care inhibă citokinele care cauzează DIABETUL.


Pe de altă parte, usturoiul poate scădea zahărul din sânge, colesterolul și proteina C reactivă care este  un marker sensibil al inflamației generale și este folosit pentru a urmări progresul afecțiunilor inflamatorii cronice. Când usturoiul și uleiul de măsline sunt adăugate in mancare, efectul acestuia aceasta devine mult mai puternic. 

Usturoiul uscat nu are aceleași beneficii ca usturoiul proaspăt! 

Usturoiul crud, proaspăt tăiat felii, are cele mai bune rezultate!


SALVIA: s-a dovedit că antioxidanții găsiți în salvie (Salvia officinalis) ajută la tratarea DIABETULUI.  Aroma delicioasă, ușor amară a salviei se folosește cel mai adesea în preparate din nordul Italiei și din regiunea Provence din Franța, inclusiv in preparate cu paste, cu orez, carne de pasăre, pește și ouă, carne de vițel, ficat de vițel și ficat de pui, carne de miel, vânat, salate, tocane și sosuri de roșii. Frunzele uscate sunt utilizate și pentru a face ceai. Aroma salviei nu se diminuează atunci când planta este expusă la căldură, de aceea frunzele sale pot fi gătite sau prăjite cu alte ingrediente pentru perioade mai lungi de timp, fără a-și pierde aroma. În Italia, frunzele de salvie prăjite în unt merg foarte bine cu vinul. Totuși, salvia nu este mai niciodată utilizată în formă crudă pentru a condimenta preparate. 

Ceaiul este calmant și relaxant. 

Salvia este abundentă în polifenoli, la fel ca toate ierburile culinare parfumate, iar nivelul său de acid rosmarinic este mai mare decât cel al  rozmarinului. 

Aceasta moleculă fenolică are mare potențial în lupta împotriva bolii Alzheimer. Deoarece salvia și mierea au o potență antigermă mai mare atunci când sunt amestecate, ceaiul de salvie și miere este eficient împotriva răcelilor bacteriene și virale.


MUSETELUL - ceaiul de Matricaria chamomilla ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și protejează împotriva complicațiilor diabetului prin eliminarea zahărului din fluxul sanguin și depozitarea acestuia în ficat. Și nimic nu este mai liniștit și mai reconfortant decât o ceașcă de ceai de mușețel după o zi lungă de muncă.


CURCUMA- Rădăcina galbenă este renumită în bucătăria indiană și este inclusă în aproape toate curry-urile. Turmericul este cunoscut și sub numele de Curcuma longa și este, fără îndoială, cea mai eficientă plantă sau condiment pentru prevenirea cancerului. Turmericul este un condiment excelent pentru persoanele cu diabet, deoarece posedă efecte antiinflamatoare, anti-îmbătrânire, antioxidante, neuroprotectoare, antiaterosclerotice, de protecție a inimii, de pierdere în greutate și antiinfecțioase, potrivit tututror studiilor facute pe acest ingredient. Curcumina, componenta principală, este responsabilă pentru toate aceste avantaje.


Două sute patruzeci de pacienți cu prediabet au fost desemnați aleatoriu să ia zilnic pastile de curcumină sau un placebo timp de nouă luni, potrivit unui studiu publicat în revista Diabetes Care. După studiu, cercetătorii au descoperit că 16,4% dintre cei care au primit doza placebo au dezvoltat in timp DIABET DE TIP 2, dar nimeni care a luat doza zilnică de turmeric nu a dezvoltat DIABET DE TIP 2.


CIMBRU - Cimbrul (Thymus spp.) are 75 de substanțe fitochimice active care ajută la prevenirea diabetului, iar parfumul său minunat completează aduce savoare multor retete. Cimbrul promovează producerea de citokine antiinflamatoare și ajută la secreția de substanțe antiinflamatoare de către anumite celule imunitare numite macrofage.


MARARUL- Peștele, ouăle și ciupercile se potrivesc bine cu Anethum graveolens. Mărarul își are originea în Orientul Mijlociu și în sud-vestul Rusiei, dar și-a făcut deja loc în bucătăriile și farmaciile europene până în Evul Mediu. A fost folosit în principal pentru a crește producția de lapte pentru femei la acea vreme. Acum este cercetat ca tratament pentru DIABET. 

Mărarul conține 70 de compuși distincți care ajută la combaterea diabetului, conform bazei de date etnobotanice a lui James Duke.


MENTA: Antioxidanții naturali din Mentha Piperita ajută la prevenirea DIABETULUI, bolilor cardiovasculare, demenței și cancerului. De asemenea, îmbunătățește aroma ceaiurilor. În loc să-l cumpărați în pliculețe de ceai, încercați să-l obțineți proaspăt și organic. Menta relaxează mușchii care separă stomacul de esofag, așa că cel mai bine este să o evitați dacă aveți reflux. Pentru toți ceilalți, este un ceai plăcut care ajută la digestie.


STEVIA - Chiar dacă este de câteva ori mai dulce decât zahărul de masă, Stevia rebaudiana este singurul indulcitor care nu este dăunător persoanelor cu DIABET.  Deși stevia nu vă va ajuta să vă controlați pofta de dulce, are un efect bun asupra nivelului de insulină după masă. Planta poate fi cultivată într-un ghiveci de pe balconul tău. O frunză mică poate face o mare diferență.


Vă place articolul? Lasati-ne un comentariu:

-In ce preparate folositi aceste minunate ingrediente?

-Care sunt condimentele cel mai des folosite in bucataria dv.? 


Nu ezitați sa impartasiti aceste informații cu prietenii dragi dv. Întotdeauna schimbul de informații despre produsele care ne ajuta să  menținem o viata activa și sanatoasa au fost binevenite si apreciate!

Alăturați-vă comunității noastre IMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL. Deși toți împărtășim același diagnostic, fiecare avem propria noastră poveste. Impreuna putem invinge Diabetul este un grup de susținere pentru toți cei care suferă de niveluri ridicate sau neregulate de glucoză. Aici veti gasi informatii, idei noi, rețete, cele ai noi studii referitoare la DIABET și  sustinerea oamenilor care ne inspira pentru a duce un stil de viata sanatos in ciuda faptului ca se confrunta cu DIABETUL!