HIPOGLICEMIA

Un nivel foarte scăzut al zahărului din sânge favorizează hipoglicemia care poate pune in pericol viața. Aceasta stare de slabiciune a corpului reprezinta o scadere concentratiei de glucoza din sânge care este principala sursa de energie a organismului și singura pentru creier.
Poate fii o situație de urgență!
Devine periculoasă dacă nu este tratată imediat ducând la transpiraţia excesivă, senzaţia de foame, durerea de cap, slăbiciunea şi tremorul sunt principalele semne ale hipoglicemiei urmate de convulsii și stări de inconștiență.
Hipoglicemia nu este o boală în sine, ci mai degrabă un simptom ce poate ascunde o problemă de sănătate.
De cele mai multe ori, cauza hipoglicemiei este reprezentată de administrarea în doze prea mari de insulina (un hormon produs în mod normal de pancreas, care ajută la transportul glucozei în celule, în special în celulele musculare), de alimentaţia dezechilibrată sau de efortul fizic intens si chiar de stres.
Manifestarile hipoglicemiei cuprind numeroase reacții ale organismului:
-forme usoare,
-forme medii
-forme variate severe – însă fiecare individ percepe aceste schimbări in funcție de cât de rapid a avut loc procesul de scădere a glicemiei și valorile acesteia.
 
Cele mai comune manifestari sunt:
  • Oboseală, somnolenta
  • Paloare, tremurături, palpitatii, ritm cardiac neregulat, senzaţie de leşin
  • Transpiraţie excesivă, frisoane
  • Anxietate, iritabilitate,confuzie, nervozitate
  • Senzaţie de foame, senzaţie de greaţă
  • Tulburări de vedere (vedere în ceaţă sau dublă), ameţeală
  • Dureri de cap, dificultăţi de concentrare
  • Pierderea conştienţei, convulsii
  • Tulburări de coordonare a mişcărilor membrelor superioare sau inferioare
  • Furnicături sau amorţeli ale limbii, buzelor sau obrajilor
Singura cale de a afla cu siguranţă că glicemia este scăzută este măsurarea acesteia cu un glucometru. Dacă aparatul indică o valoare a glicemiei sub 70 mg/dL şi prezentați unul sau mai multe dintre simptomele descrise mai sus, trebuie să luați urgent măsuri. În cazul în care nivelul glicemiei rămâne scăzut pentru mult timp, există riscul apariţiei unor complicaţii, precum criza hipoglicemica, leziunile cerebrale sau pierderea conştienţei.
Ţineţi cont că simptomele hipoglicemiei sunt specifice şi altor afecţiuni, de aceea este important să vă adresaţi medicului pentru un diagnostic corect şi un tratament adecvat.
Hipoglicemia este o urgenţă medicală şi trebuie tratată ca atare. Pentru a preveni pe viitor scăderea nivelului glucozei din sânge, respectaţi recomandările medicului. Luați medicamentele întocmai aşa cum v-au fost prescrise, respectaţi planul alimentar, nu consumați alcool și renuntati la fumat.
 
 
Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.
WWW.CURALIFE.RO

Distribuie această postare