Diabetul Și Ochii Tăi - Iată Ce Trebuie Să Știi

Nivelurile de glucoză îți afectează întregul corp, inclusiv ochii. Gestionarea corectă a diabetului este esențială pentru a vedea clar.

Credeți sau nu, dar viziunea încețoșată este adesea unul dintre primele simptome vizibile ale diabetului de tip 2, o afecțiune metabolică cronică în care pancreasul dvs. nu produce suficientă insulină (hormonul care reglează mișcarea zahărului către celule). Ca atare, combustibilul care ne menține energizati (zahărul), se acumulează în fluxul sanguin în loc să curgă pentru a-ți alimenta organele vitale. Diabeticii trebuie să-și echilibreze corect nivelul de zahăr pentru a duce o viață lungă și plăcută.

Ca atare, dacă viziunea dvs. începe să se estompeze, este o idee bună să fiți examinați de un medic și să determinați dacă diabetul de tip 2 sau o altă patologie este cauza. Și dacă ați fost deja diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2, debutul vederii încețoșate este un indicator bun că este timpul pentru o verificare și o posibilă ajustare a planului de tratament.

Cum diabetul de tip 2 provoacă vederea încețoșată

Viziunea încețoșată poate rezulta din complicații pe termen scurt și lung ale diabetului.Complicațiile pe termen lung indică de obicei leziuni ale vaselor de sânge retiniene (retinopatie proliferativă) datorită nivelului dezechilibrat al glucozei. Tratamentul va ajuta la încetinirea deteriorării neclarității, dar din păcate nu va inversa aceste complicații.

Complicațiile pe termen scurt sunt adesea legate de nivelurile de zahăr din sânge dezechilibrate (scăzute sau mari). Neclaritatea în sine este un simptom al modului în care acumularea de glucoză îți afectează creierul și determină mișcarea lichidului în și din ochi, provocând umflarea (edem macular), fără a schimba efectiv ochiul în sine. Această formă de vedere încețoșată este temporară și, de obicei, se rezolvă odată ce nivelul de glucoză este echilibrat și diabetul dvs. este din nou sub control.

Tratarea complicațiilor oculare ale diabetului de tip 2

Pentru persoanele cu diabet zaharat, verificările oculare periodice sunt cruciale, deoarece acestea pot ajuta la identificarea potențialelor complicații, chiar înainte de apariția simptomelor, permițându-vă să primiți tratament înainte de a provoca daune permanente, ireversibile. Dacă vi s-a pus diagnosticul de complicații oculare legate de diabet, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră despre luarea următoarelor măsuri pentru a vă gestiona nivelul de zahăr din sânge și pentru a vă proteja vederea:

Modificări dietetice - Includeți o mulțime de vitamina C și pește gras în dieta dvs. și asigurați-vă că mâncați alimente potrivite, la momentele potrivite, pentru a controla diabetul de tip 2.

Modificarea medicamentelor - Uneori, un vârf de insulină sau o schimbare la administrarea medicamentelor este responsabila pentru vederea încețoșată și ar trebui examinat pentru a vedea dacă aceasta este cauza.

Adaptarea regimului dumneavoastră de exerciții fizice - Ajutați la prevenirea acumulării de glucoză în fluxul sanguin implicând exerciții fizice regulate.

Adăugarea unui supliment nutrițional - Adăugarea CuraLin by CuraLife în planul dvs. de gestionare a diabetului poate fi de asemenea utilă. CuraLin este un supliment nutritiv natural și cu acțiune rapidă, care ajută la promovarea nivelului de zahăr din sânge sănătos și echilibrat, care poate ajuta la reducerea simptomelor diabetice. CuraLin poate fi integrat în siguranță și ușor ca parte a dietei dvs. zilnice.

Și, bineînțeles, dacă sunt necesare intervenții medicale pentru tratarea vederii încețoșate, cum ar fi picături de steroizi, injecții sau intervenții chirurgicale, ar trebui să reamintiți întotdeauna medicului dumneavoastră diagnosticul de diabet de tip 2 pentru a vă asigura că tratamentul este încă recomandat.

Controlează-ți diabetul și vezi lumea cât se poate de clar, folosind CuraLin.

Dacă doriți să vorbiți cu persoanele care utilizează CuraLin și să afle despre experiența lor, vă recomandăm să vă alăturați grupului nostru de  Facebook.


Distribuie această postare