Cum Să Slăbiți Dacă Aveți Diabet De Tip 2?

O greutate sănătoasă este un element important al sănătății. Aproximativ 90% dintre persoanele cu diabet de tip 2 sunt supraponderali sau obezi. Controlul greutății este esențial pentru echilibrarea nivelului glicemiei și al insulinei. Aceasta ar putea fi chiar cauza creșterii în greutate, de la bun început. Se poate crea un cerc vicios al creșterii în greutate, care duce la un control mai slab al diabetului, ceea ce duce la mai multe kilograme în plus. Acest ciclu poate fi frustrant.

Dacă slăbiți doar câteva kilograme cu alegeri alimentare sănătoase și exerciții fizice, veți începe să vă simțiți mai bine. Veți avea mai multă vitalitate. Controlul diabetului va fi mai ușor. Veți reduce riscul de a dezvolta alte complicații. Dorim să vă ajutăm să găsiți cea mai bună modalitate de abordare a pierderii în greutate, citiți acest articol pentru a afla mai multe informații.

Care este cea mai bună strategie de slăbit pentru diabetici?

Pierderea în greutate este una dintre cele mai eficiente modalități de a trata diabetul. Câteva kilograme mai puțin vă vor ajuta să vă controlați nivelul glicemiei și să vă simțiți mai bine.

Cum poate o persoană cu diabet de tip 2 să slăbească?

Dacă aveți diabet de tip 2, medicul dumneavoastră v-a încurajat probabil să luați în considerare schimbarea stilului de viață. Pentru multe persoane, aceasta poate include pierderea în greutate și un plan nutrițional mai bun. Când vine vorba de nutriție, găsirea cantității corecte de carbohidrați, grăsimi și proteine este crucială. Pentru a găsi cea mai bună strategie de slăbit, începeți prin a fi atenți la:

Aportul dvs. de carbohidrați

Reducerea carbohidraților este cel mai eficient mod de a slăbi. Calitatea carbohidraților este importantă în ceea ce privește indicele glicemic și fibrele și poate avea alte beneficii pentru sănătate.

Ce sunt carbohidrații?

Pe scurt, carbohidrații pot fi definiți ca zaharuri, amidon și fibre. Carbohidrații sunt adesea denumiți „simpli” atunci când sunt sub formă de zaharuri și „complecși” atunci când sunt amidon și fibre.

Cum ne afectează carbohidrații organismul?

Carbohidrații determină eliberarea insulinei de  către pancreas.

Aportul de carbohidrați este un indicator important al răspunsului glicemic. Persoanele cu diabet zaharat de tip 1 își pot îmbunătăți precizia dozării insulinei prin numărarea carbohidraților.

Nu există o recomandare universală pentru aportul de carbohidrați pentru persoanele care au diabet. Pentru majoritatea diabeticilor, carbohidrații pot reprezenta nu mai mult de 45% din caloriile zilnice. Cu toate acestea, recomandările ar trebui să se bazeze pe preferințele personale, răspunsul glicemic individual și alte obiective specifice de sănătate. Discutați cu medicul dvs., deoarece obiectivele personale pot varia în funcție de greutatea dvs., nivelul de activitate și alți factori.

Aportul de calorii

Există dovezi că o dietă hipocalorică urmată pentru o perioadă scurtă de timp poate ajuta la ameliorarea simptomelor diabetului. Veți observa o schimbare dacă urmați o dietă cu 800 până la 1200 de calorii pe zi timp de 12 săptămâni. Reducerea strictă a caloriilor poate ajuta pacienții cu diabet zaharat prin îmbunătățirea sensibilității la insulină și reducerea stresului asupra pancreasului.

Acest tip de dietă este pentru toată lumea? 

O dietă hipocalorică nu este sănătoasă sau potrivită pentru toate persoanele cu diabet de tip 2. Mai ales pentru persoanele care au nevoie de insulină. Este important să solicitați sfatul medicului înainte de a urma acest tip de dietă. Înțelegerea cerințelor dvs. nutriționale individuale este foarte importantă. Nu este recomandat să slăbiți mult în urma unei diete stricte, dacă vă îngrășați din nou. Efectul yo-yo poate fi dăunător pentru sănătatea dumneavoastră. Consultați întotdeauna medicul înainte de a urma o dietă drastică.

Exercițiile fizice

Exercițiile fizice vă vor ajuta să pierdeți în greutate, să vă reglați tensiunea arterială, să reduceți colesterolul LDL nesănătos și trigliceridele, să creșteți colesterolul HDL bun, să vă consolidați mușchii și oasele, să reduceți anxietatea și să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate. Exercițiile fizice au beneficii suplimentare pentru diabetici. Reduc nivelul glicemiei și cresc sensibilitatea la insulină, prevenind rezistența la insulină.

S-a constatat că exercițiile fizice reduc nivelul de HbA1c cu 0,7 puncte procentuale la persoanele cu diabet de etnii diferite care luau diverse medicamente și urmau diverse diete - și această schimbare s-a produs chiar dacă nu au slăbit.

Ambele tipuri de exerciții – exerciții aerobice și rezistență sau o combinație a acestora două (antrenament combinat) - au fost la fel de eficiente în scăderea nivelului de HbA1c la persoanele cu diabet. La adulții mai în vârstă sedentari cu obezitate abdominală care prezentau risc de diabet, atât antrenamentul de rezistență, cât și exercițiile aerobice au avut tendința de a reduce rezistența la insulină. Combinarea celor două forme de exerciții s-a dovedit a fi mai eficientă decât efectuarea uneia dintre ele separat.

Femeile cu diabet care fac mișcare cel puțin patru ore pe săptămână (inclusiv mers pe jos) au șanse cu 40% mai mici de a dezvolta boli cardiovasculare decât cele care nu fac mișcare. Chiar și după ce cercetătorii au luat în considerare factori de confuzie precum IMC, fumatul și alți factori de risc ai bolilor cardiovasculare, beneficiile au rămas aceleași.

Care este cel mai bun moment pentru a face mișcare?

Cel mai sigur moment pentru a face mișcare este la 1 până la 3 ore după masă când nivelul glicemiei este probabil mai mare. Dacă utilizați insulină, este important să vă monitorizați glicemia înainte de a face exerciții. Dacă nivelul este sub 100 mg/dL înainte de a începe exercițiile, un fruct sau o gustare mică vă pot ajuta să creșteți nivelul glicemiei și să preveniți hipoglicemia. Testați-vă din nou glicemia peste 30 de minute, pentru a vedea dacă nivelul acesteia s-a modificat.

Pierderea în greutate vă poate îmbunătăți sănătatea și vă poate ajuta să vă echilibrați diabetul de tip 2

Introducerea unei diete sănătoase și a exercițiilor fizice în planul de gestionare a diabetului de tip 2 este o soluție excelentă atât pentru pierderea în greutate cât și pentru îmbunătățirea stării de sănătate și echilibrarea nivelului glicemiei.

Pierderea în greutate, în special în jurul taliei, scade și riscul de boli cardiovasculare și alte complicații medicale asociate diabetului. Acestea pot include boli oculare, neuropatie sau leziuni ale nervilor, insuficiență renală, leziuni hepatice, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral. Totuși, de ce multe persoane cu diabet nu reușesc să piardă kilogramele în plus?

De ce persoanele cu diabet slăbesc mai greu?

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au adesea niveluri ridicate de insulină, un hormon de stocare a grăsimilor. Cu cât nivelul glicemiei este mai mare, cu atât organismul produce mai multă insulină, în încercarea de a muta glucoza din sânge. Însă insulina favorizează și depozitarea grăsimilor, astfel încât persoanele cu diabet se vor îngrășa sau vor slăbi cu dificultate. Acest lucru este valabil și pentru insulina administrată artificial și pentru medicamentele care stimulează eliberarea de insulină prescrise de medici.

Dietele pentru diabet vă pot recomanda să mâncați mese mici pe tot parcursul zilei pentru a vă echilibra glicemia. Acest tip de regim vă poate face să vă simțiți înfometați. Și atunci când vă este într-adevăr foame, s-ar putea să mâncați ceva bogat în carbohidrați care provoacă o creștere rapidă a glicemiei și o creștere nedorită în greutate.

Ce este grăsimea viscerală?

Conform noilor studii, grăsimea abdominală este un factor cheie în creșterea rezistenței la insulină și a diabetului de tip 2, precum și a modului în care oamenii tratează boala. De fapt, chiar dacă sunteți în general slab, trebuie totuși să aveți grijă la excesul de grăsime viscerală sau de grăsime din jurul organelor interne din interiorul cavității abdominale.

Cum pierde grăsimea viscerală o persoană cu diabet?

Pierderea în greutate într-un mod sănătos este cel mai sigur mod de a pierde grăsimea abdominală. Cu toate acestea, indiferent de dimensiunea taliei, este recomandat să faceți cel puțin 150 de minute de exerciții fizice de intensitate moderată până la viguroasă în fiecare săptămână și să luați în continuare decizii înțelepte și sigure pentru a vă menține sănătatea.

Sfaturi și trucuri pentru a slăbi atunci când aveți diabet de tip 2

Discutați cu un nutriționist

O discuție cu un nutriționist poate fi foarte importantă pentru dvs. Nutriționistul vă va ajuta să formulați o dietă sănătoasă care să răspundă nevoilor dvs. nutriționale, menținând în același timp nivelul glicemiei cât mai echilibrat posibil. Veți fi sfătuiți cu privire la dimensiunea porției, orarul meselor, gustări și posibilitatea de a adăuga suplimente nutritive în dieta zilnică pentru diabet.

  • Dimensiunea porției - Utilizați o farfurie mai mică, umpleți-o pe jumătate cu legume fără amidon, un sfert cu proteine ​​și un sfert cu un carbohidrat complex. 
  • Orarul meselor - urmați o dietă mediteraneeană, unde micul dejun este potrivit pentru un rege, masa de prânz este abundentă și echilibrată, iar cina este mai modestă. 
  • Gustări - Beți apă între mese pentru a înlătura senzația de foame și, atunci când simțiți cu adevărat nevoie de o mică gustare, faceți alegeri mai sănătoase, cum ar fi fructe și legume proaspete, în locul alimentelor procesate. 
  • Suplimente - Suplimentele naturale de nutriție pentru diabet pot contribui la menținerea unui nivel echilibrat al glicemiei, reducând în același timp pofta de zaharuri și carbohidrați, astfel încât să puteți mânca sănătos și să vă mențineți o greutate ideală. Discutați cu medicul dumneavoastră despre suplimentele potrivite.

Fiți activi

Monitorizați-vă glicemia înainte și după antrenamente, astfel încât să o puteți echilibra cu gustări adecvate. Și hidratați-vă întotdeauna - deshidratarea poate duce la creșterea glicemiei! Faceți 10 minute de exerciții de stretching dimineața, o plimbare de 10 minute la prânz și 10 minute de exerciții cu greutăți seara.

Alăturați-vă unui grup de suport

Întâlnirea cu alte persoane care se află în aceeași situație vă va motiva să vă atingeți obiectivele de slăbit. În fiecare zi, oamenii din întreaga lume se alătură comunității noastre active pentru a împărtăși sfaturi, pentru a primi sprijin și pentru a se ajuta reciproc să aibă o viață mai sănătoasă, în ciuda afecțiunilor lor cronice. Este o mișcare care schimbă vieți în întreaga lume.

Obiceiurile sănătoase sunt cheia pierderii în greutate când aveți diabet de tip 2. Acum este momentul să începeți să slăbiți sănătos și cu succes. Alăturați-vă grupului aici. https://www.facebook.com/groups/impreuna.putem.invinge.diabetul

Puteți inversa diabetul prin pierderea în greutate?

Potrivit autorilor unui nou studiu, persoanele cu diabet își pot inversa afecțiunea pierzând în jur de 15 kilograme. Analiza se bazează pe rezultatele studiilor clinice recente.

În studiul din 2011, persoanele care au fost recent diagnosticate cu diabet de tip 2 au slăbit în urma unei diete cu restricție calorică. Nivelul glicemiei lor a revenit la normal. Persoanele care aveau diabet zaharat de cel puțin zece ani și-au putut inversa boala prin pierderea a aproximativ 15 kilograme și prin menținerea greutății corporale în timp. Analiza a fost confirmată cu un raport de monitorizare din 2016. Doriți să aflați mai multe despre inversarea diabetului de tip 2? Citiți această postare pe blog.


Distribuie această postare