Consumul fructelor și legumelor crude, bogate în vitamina C, reglează nivelul zahărului în sânge!

Persoanele cu diabet prezintă adesea niveluri scăzute de vitamina C, prin urmare, suplimentarea cu vitamina C poate fi o idee bună pentru a preveni cele mai severe consecințe ale diabetului. Cercetările au arătat că vitamina C, în special, reduce nivelul glucozei, postprandiale crescând sensibilitatea la insulină. Asta face ca persoanele cu diabet să fie mai puțin susceptibile la prelungirea valorii glicemiei și au mai puține șanse să dezvolte complicații diabetice, cum ar fi daunele la inimă și la rinichi, retinopatia diabetica și neuropatia diabetică. Deși vitamina C are nevoie de mai multe cercetări pentru a se stabili modul în care aceasta poate ajuta pe cei cu diabet, există dovezi pozitive că aceasta poate oferi avantaje potențiale persoanelor cu această boală. Pentru cei care suferă de diabet, obținerea corectă a dozei de vitamina C poate avea un impact pozitiv asupra stării generale de sănătate.
 
Suplimentarea dietei cu legume şi fructe crude bogate în VITAMINA C din fructe reduce riscul de DIABET ZAHARAT cu 62%. Argumentele sunt oferite de un studiu efectuat la Universitatea Cambridge (Marea Britanie) şi publicat în revista Archives of Internal Medicine. Doctorul Anne-Helen Harding a urmărit obiceiurile alimentare a 21.000 de bărbaţi şi femei din Marea Britanie, timp de 12 ani. Subiecţii au fost împărţiţi în cinci grupe, în funcţie de consumul de fructe şi legume crude şi de nivelul vitaminei C în sânge. În timpul studiului au fost descoperite 735 de cazuri noi de diabet zaharat. S-a dovedit că persoanele cu nivelul cel mai mare de vitamina C în sânge prezintă un risc mai mic cu 62% de a suferi de diabet decît cele care au un nivel scăzut al acestei vitamine.
 
”Vitamina C este un antioxidant puternic, care intervine în asimilarea glucozei şi previne creşterea glicemiei", arată dr Anne-Helen Harding şi colegii săi. Doza zilnică recomandată de vitamina C este de 60-70 mg. Suplimentarea vitaminei C este recomandată şi pentru stimularea imunităţii contra bolilor cronice şi infecţioase. În asemenea situaţii, dozele de vitamina C pot ajunge pînă la 1.000 mg zilnic. În cazul vitaminei C nu există risc de hipervitaminoză, surplusul fiind eliminat întotdeauna din organism. Necesarul de vitamina C este asigurat dacă mâncăm zilnic kiwi, portocale, lămîi, măceşe, varză roşie, hrean. 100 g kiwi conţin 90 mg vitamina C, aceeaşi cantitate de portocale – 50 mg, grepfrut – 40 mg, varză roşie – 55 mg, conopidă – 60 mg.
Legume si fructe bogate in VITAMINA C - atunci când sunt consumate crude:
1. Mărul
2. Broccoli
3. Conopidă
4. Cireșe
5. Ardei gras roșu și galben
6. Rubarba
7. Pepenele galben
8. Ardeii iuți
9. Salata verde - Kale
10. Coacăzele
11. Hrean
12. Pătrunjel
10. cartofi dulci
 
www.curalife.ro

Distribuie această postare