CLATITE CU BANANE🥞

În timp ce unii ar putea spune că aceasta reteta este strict pentru micul dejun, noi susținem că acestea sunt excelente pentru desert si pentru orice alt moment al zilei!

Este o reteta perfecta atunci cand dorim sa reducem risipa alimentara pentru ca foarte des aruncăm bananele pentru că s-au copt prea tare.

Aluatul este un simplu si ușor de realizat. Clătitele sunt de- a dreptul minunate, foarte pufoase si aromate.

Ingrediente🥞

✔️150g banane, piure

✔️25g afine, tocate in jumatate

✔️10g faina de cocos

✔️1 ou mare, batut

✔️Unt/ulei

Instrucțiuni🥞

1. Într-un bol, pisati banana , aceasta va avea o consistență groasă și cremoasă.

2. Adăugați afinele făina de cocos și oul. Se amestecă bine până se formează o crema consistenta. Puteti folosi si un blender vertical pentru a mixa toate ingredientele. Nu mixati foaerte mult timp pentru ca veti obtine niste clatite dense si tari.

3. Într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, adaugati cateva picături de ulei de cocos sau un vf de unt.

4. Cand tigaia s-a încălzit suficient adăugați cu un polonic mic sau o lingură din amestecul rezultat . Ar trebui ca clatita să aibă o grosime de aproximativ 1 cm. De obicei fac 4 mini clatite pe tigaie odată.

5. Se gătesc la foc mic 2-4 minute sau până când partea inferioară a devenit maro aurie si la suprafata au aparut bulele de aer.și puteți să o întoarceți ușor cu o spatulă. Odată răsturnata, gătiți cealaltă parte timp de 2-3 minute.

6. Le puteți servi fierbinți sau le puteți lăsa să se răcească înainte de a le pune într-un recipient sigilat la frigider.

Se pot păstra până la 4 zile.

Valori nutritionale pentru 255 de grame

- calorii: 300 gr.

- proteine: 12.6

- lipide: 11

- carbohidrati: 40.2

- fibre: 7.8

Vizionati videoclipul atasat pentru metoda de preparare 🔽

https://youtu.be/NTVLjLWhqO8

Impreuna putem invinge Diabetul este un grup de susținere pentru toți cei care suferă de niveluri ridicate sau neregulate de glucoză. Aici veti gasi informatii, idei noi, rețete, cele ai noi studii referitoare la DIABET și sustinerea oamenilor care ne inspira pentru a duce un stil de viata sanatos in ciuda faptului ca se confrunta cu DIABETUL!

Alaturati-va comunitatii noastre: Impreuna putem invinge Diabetul pentru a nu fi singur în lupta cu DIABETUL!


Distribuie această postare