Ciocolata si Diabetul

De Ziua Îndrăgostiților, diabeticii pot fi tentați să mănânce prea multe dulciuri. Oamenii nu trebuie să iși compromita sănătatea în numele Zilei Îndrăgostiților, deoarece există o varietate de moduri sănătoase de a sărbători iubirea.

În timp ce florile pot fi o expresie puternică a iubirii, majoritatea americanilor (69 %) preferă ciocolata, in locul unui buchet de flori. Ciocolata este considerată un afrodisiac și un simbol al iubirii și bucuriei, dar atunci când tu sau partenerul tău aveți diabet, lucrurile devin puțin mai complexe.

Ca diabetic, consumul de ciocolată poate fi ultimul lucru la care te gandesti, insa de ceva vreme, pe piata exista variante sanatoase de ciocolata. Dacă dumneavoastră sau partenerul dumneavoastră aveți diabet, căutați ciocolată cu un conținut ridicat de cacao și un procent scăzut de zahăr și grăsimi. Exista o varietate mare de deserturi sanatoase cu ciocolata disponibile pe piata.

Pot mânca ciocolată dacă sunt diabetic?

Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare, trebuie mai întâi să înțelegeți procesul de preparare a ciocolatei cu lapte sau alte arome. Zaharuri, grăsimi și o cantitate mică de pudra de cacao sunt folosite pentru a îmbunătăți aroma ciocolatei comerciale standard. Pudra de cacao folosită este de obicei este una de slaba calitate. In majoritatea deserturilor, pe baza de ciocolata, pe care le gasiti la raft, se folosesc diverse zaharuri, pudră de cacao de proasta calitate, potentiatori de gust și unt de cacao. Verificați întotdeauna informațiile nutriționale pentru a vă asigura că profitați la maximum de bucata de ciocolata pe  care urmeaza sa o mancati.

Este ciocolata neagră bună pentru diabetici?

Exista diverse tipuri de ciocolata pe care diabeticii le pot savura,  fara sa creeze probleme glicemiei.

Ciocolata neagră este bogată în cacao, semidulce și practic fără zahăr. O gasim sub formă de tablete, in diverse deserturi sau tartinabilă. 

Rețineți că ciocolata fără zahăr și ciocolata neagră sunt întotdeauna cele mai bune alegeri, iar ciocolata convențională cu lapte trebuie întotdeauna evitată. De asemenea, țineți cont de caloriile și aportul de grăsimi, o cantitate crescută de ciocolata va poate dauna dietei si poate sa va afecteze greutatea corporala.Consumul moderat de ciocolată neagră are multe beneficii pentru sănătatea persoanelor cu diabet, dar nu uitați: controlul porțiilor este cheia! Flavonoidele antioxidante sunt responsabile pentru multe dintre beneficiile asociate ciocolatei negre. Boabele de cacao sunt excepțional de bogate in flavonoide. Alte alimente vegetale care conțin aceste flavonoide sunt ceaiul, strugurii, grapefruitul și vinul.

Concentrația de flavonoizi ai ciocolatei este determinată de conținutul plantei de cacao folosită și de modul în care a fost procesata aceasta. Prin urmare, luati in considerare  urmatoarele:

  1. Ciocolata neagră are mai puține flavonoide decât pudra de cacao. 
  2. Flavonoidele sunt in cantitate mai mare din ciocolata neagră, decât in ciocolata cu lapte. 
  3. Nu există în ciocolată albă.

Persoanele cu diabet care au consumat 25 de grame de ciocolată neagră sau albă timp de opt săptămâni au participat la un studiu prezentat de ARYA Atherosclerosis. După opt săptămâni, persoanele care consumasera ciocolată neagră aveau tensiune arterială mai mică decât cele care consumasera cu ciocolată albă. Nivelurile de zahăr din sânge a jeun au fost, de asemenea, mai scăzute la cei care au mancat ciocolată neagră.

Ciocolata crește glicemia?

Ciocolata neagră, din fericire, are un indice glicemic (IG) scăzut, ceea ce înseamnă că nu provoacă creșteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge atunci când este consumată. Controlați glicemia consumand ciocolata de calitate cu moderatie, ca parte a unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos. 


Există multe vești bune când vine vorba de ciocolată neagră și zahărul din sânge:

  • Ciocolata are potențialul de a atenua problemele care contribuie la diabetul de tip 2.
  • Consumul moderat de ciocolată poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină. 
  • De asemenea, poate determina celulele beta ale pancreasului să secrete insulină.. 
  • Consumul de ciocolată neagra, pentru diabetici, in portii mici poate reduce cresterile de zahăr din sânge. Dar totuși, bucurați-vă de ciocolată cu precauție!

Ce fel de ciocolată pot mânca diabeticii?

Diabetul nu este doar o boală care se răspândește rapid, dar este și un eveniment care schimbă viața pentru mulți oameni. Aproape fiecare producator de ciocolata a introdus variante de ciocolata fără zahăr, pentru a ajuta diabeticii să trăiască o viață normală. Ciocolata nu este un îndulcitor în sine; este îndulcit cu diverși compuși și îndulcitori artificiali. Ca rezultat, există o varietate de mărci de ciocolată neagră fără zahăr in magazine dar si in farmacii.

Care este cea mai bună ciocolată cu conținut scăzut de zahăr?

Orice lucru numit „fără zahăr” și „fără gluten” nu este întotdeauna sanatos din punct de vedere nutrițional sau sănătos pentru diabetici. Verificați întotdeauna informațiile nutriționale pentru a vă asigura că profitați la maximum de desertul savurat.

Deci, da, ciocolata fără zahăr este potrivita pentru diabetici. Vă puteți bucura de un răsfăț dulce dar verificați etichetele pentru conținutul de carbohidrați pentru a vă ajuta să vă gestionați nivelul de insulină.

Rețineți, totuși, că mâncatul prea mult ar putea duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge. Așadar, înainte și după fiecare masă la care adaugati desert, verificați nivelul zahărului din sânge. 

Câtă ciocolată poți mânca de Ziua Îndrăgostiților dacă ai diabet?

O modalitate prietenoasă pentru diabetici de a savura o bucată de ciocolată neagră delicioasă este să vă păstrați porția de până la 30 grame.  În acest fel, vă veți bucura de nutrienții ciocolatei negre, în timp ce vă veți satisface pofta de dulce, fără a exagera cu caloriile, grăsimile saturate, aportul de carbohidrați sau zahăr. În acest fel, nivelul de glucoză din sânge și nivelul de insulină vor ramane echilibrate.

Cadouri alternative la ciocolată pentru persoanele cu diabet zaharat de Sf.Valentin?

Cadourile de Ziua Îndrăgostiților nu trebuie să includă neaparat ciocolată și calorii. Florile și bijuteriile pot fi ambele minunate, carte interesantă, de o eșarfă uluitoare…sau concentrează-te pe  activitățile plăcute pe care le poți face cu partenerul iubit.

Chiar dacă vremea este rece, vă puteți bucura în continuare de minunatele plimbari în aer liber. Îmbrăcați-vă corespunzător și mergeți la o plimbare în parc. Dacă trebuie să stai înăuntru, optati pentru un film romantic. 

Distractie placuta si luati in considerare caloriile daca iesiti la o cina romantica!


Distribuie această postare