Ceaiurile care ajuta la digestie după masa.

Deseori ne-am aflat in situatia in care am mancat exagerat de mult la o masa si peste puterile corpului nostru sa digere in mod relaxat tot ce i-am oferit. 

Fie ca suferiți de o afectiune care se intensifica uneori, cum sunt gastrita, refluxul sau ulcerul gastric, fie ca v-ați pricopsit cu o diaree, constipatie sau indigestie din senin, dupa ce ai mancat ceva nepotrivit, simptomele cedeaza, in cel mai fericit caz, dupa cateva ore. 

Daca simptomele  sunt mai grave si nu cedează dupa 2 zile, vizitati medicul.

👉Infuziile pastreaza calitatile plantelor din care sunt preparate, cu conditia ca frunzele sa fie cat mai intregi si uscate, nu sub forma de praf sau in amestecuri. In plus, frunzele nu trebuie sa fie fierte in apa, ci adaugate in apa care deja a clocotit si lasate timp de 5-10 minute, cu vasul acoperit.

👉Infuziile nu se indulcesc si se recomanda prepararea lor zilnica, pentru ca depozitarea in frigider sau la temperatura camerei pentru mai mult de 24 de ore le poate schimba compozitia chimica.

 🔸Ceaiul VERDE. După masă, în loc de cafea, poţi bea un ceai verde, aromat şi sănătos. Favorizează tranzitul intestinal şi combate constipaţia, acţionând ca un laxativ natural. În plus, este plin de antioxidanţi, fiind recomandat şi în curele de slăbire. Recomandat dupa mesele de pranz. 

🔸Ceaiul de MUSETEL. Florile de muşeţel sunt un adevărat medicament natural pentru un spectru larg de afecţiuni. În acest caz, calmează durerile şi arsurile la stomac, este antispastic şi stomahic (stimulează secreţia sucurilor gastro-intestinale). E recomandat în gastrită, ulcer, crampe digestive, colite şi flatulenţă. Mai ales cand ceva va baloneaza si este recomandat atat dupa mesele de pranz dar si seara. 

🔶Ceaiul de GHIMBIR. E „specialist” în probleme digestive. Rezolvă de la balonare, gaze, dureri abdominale, până la arsuri la stomac, e foarte bun stimulent digestiv, este revigorant şi bogat în vitamine şi minerale. Contraindicat femeilor însărcinate.

🔶Ceaiul de CIMBRU. Dacă ai mâncat prea mult şi ai crampe abdominale, apelează la cimbru. Acest ceai medicinal calmează durerea şi e recomandat după masă celor care au o digestie dificilă.

🔸Ceaiul de MENTA. E cel mai bun remediu naturist în indigestie, digestie lentă. El ameliorează durerile de stomac, reduce gazele şi combate diareea. Ceaiul de mentă e un bun digestiv pentru că taie senzaţia de greaţă şi reduce contracţiile musculare, care dau crampe. Contraindicat: celor care suferă de reflux și au un tratament pentru diabet.

 


Distribuie această postare