Ce se va întâmpla dacă DIABETUL DE TIP 2 nu este tratat?

 

Este posibil să suferiți de DIABET DE TIP 2 și să nu știți?

Rezultatele studiilor clinice arată că:

-1 din 10 români are DIABET ZAHARAT.

-3 din 10 români au PREDIABET. 

Pe parcursul articolului vă vom explica cum puteți identifica semnele DIABETULUI DE TIP 2 și ce se poate întâmpla cu organismul dacă nu intervenim cu tratament si masurile necesare.

Potrivit studiilor reprezentative pentru DIABET,  pentru populația urbană cu vârsta între 25 și 45 de ani, DIABETUL ZAHARAT nu pare că-i sperie prea mult pe români, deși este o afecțiune foarte răspândită și extrem de gravă. 

DIABETUL DE TIP  2 este o boală cu care poate fi dificil să înveți să trăiești. Pacienții diabetici trebuie să facă zilnic alegeri alimentare corecte pentru a-și menține nivelul zahărului din sânge stabil și greutatea sub control. Dacă ați fost diagnosticat cu DT2, probabil că medicul dumneavoastră v-a spus exact ce ar trebui să faceți pentru a gestiona afecțiunea.

Ce este DIABETUL DE TIP 2?

DIABETUL DE TIP 2 apare atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau nu poate folosi insulina pe care o produce. Insulina este hormonul care ajută organismul în procesul de transfer al zahărului din sânge în energie. Când organismul devine rezistent la insulină, nivelul zahărului din sânge poate dezechilibra.

Cum se trateaza DIABETUL?

- monitorizare și control al zahărului din sânge; 

- alimentație sănătoasă; 

- exerciții fizice;

- medicatie recomandata de medic;

Adoptarea unui stil de viață sănătos poate face posibilă gestionarea afecțiunii și reducerea nevoii de medicamente.

 

Care sunt primele semne ale diabetului de tip 2?

Acordați atenție dacă aveți:

-Oboseală; 

-Urinare frecventa; 

-Sete constantă; 

-Vedere încețoșată; 

-Vindecarea lentă a rănilor; 

-Pierdere în greutate; 

-Senzații de furnicături în mâini sau picioare; 

-Creșterea numărului de infecții; 

-Probleme de auz.

Ce declanșează si care sunt factorii de risc pentru DIABETUL DE TIP  2?Riscul dumneavoastră de a dezvolta diabet de tip 2 este influențat de mai mulți factori: 

- predispozitia genetica pentru DIABET;

- stilul dumneavoastră de viață: cum ar fi alimentația, activitatea fizică, un stil de viață sedentar;

- mediul familial, aveți antecedente familiale de DIABET;

- vârsta, persoanele peste 45 de ani sunt mai predispuse DIABETULUI ;

- etnia - sunteți indian american, nativ din Alaska, asiatic american, hispanic, afro-american, nativ hawaian;

- un risc crescut de a dezvolta afecțiunea dacă aveți prediabet; 

- aveti probleme cu greutatea, sunteti supraponderal sau obez; 

- suferiti de hipertensiune arterială; 

-suferiti de depresie; 

-sindromul ovarelor polichistice sau PCOS este o predispoziție către DIABET; 

Dacă observați oricare dintre aceste semne trebuie să anunțați medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastra va programa examinările și testele necesare pentru a realiza un plan de tratament, care vă va ajuta sa mentineti DIABETUL în stadiul incipient.


Dar ce se întâmplă dacă DIABETUL nu este tratat?

Retineti ca  Diabetul de Tip  2 va continua să se agraveze dacă îl lăsați nedetectat. Cu timpul vor apărea  efectele negative ale DIABETULUI netratat. Acestea afectează întreg organismul ducand la afectiuni cronice si multe complicatii:

  • Leziuni renale, nivelul crescut de zahăr din sânge afectează diferite organe inclusiv rinichii. O cauză a insuficienței renale este DIABETUL ZAHARAT DE TIP 2. 
  • Bolile de inima, nivelurile crescute cronice de glucoză din sânge  duc la probleme cardiace acute și afecțiuni cardiace cronice.
  • Accidente vasculare cerebrale, cantitățile excesive de zahăr din sânge pot crește riscul de a suferi un accident vascular cerebral.
  • Orbire - Diabetul provoacă afecțiuni ale ochilor și chiar orbire. Retinopatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează partea din spate a ochiului din cauza nivelului crescut de zahăr din sânge. Dacă este lăsată nediagnosticată și netratată, poate duce la orbire. Retinopatia diabetică, pe de altă parte, durează în mod normal câțiva ani pentru a progresa până la punctul în care vă amenință vederea.
  • Neuropatia diabetica este cea mai frecventă complicație a DIABETULUI ZAHARAT, în care nervii sunt distrusi datorită nivelului crescut de glucoza in sange (hiperglicemie)
  • Gastropareza,  se manifesta printr-o problema a stomacului, care nu isi mai poate goli conținutul si astfel trecerea alimentelor prin el este incetinita. 
  • Comă, CETOACIDOZA DIABETICA  este una dintre cele mai grave complicatii acute ale DIABETULUI, care, netratata, poate duce la comă. Ea poate aparea oricand si este produsa de un deficit de insulina pe care il ai pentru ca sari peste insulina din greseala sau chiar voit.  În cele mai severe cazuri, DIABETUL NETRATAT și nivelurile ridicate ale zahărului din sânge pot provoca comă sau chiar moartea.

Nu trebuie să ignorați niciodată simptomele DIABETULUI  2.

Controlul nivelului de glucoză din sânge este esențial. 

Consecințele ignorării și tratării acestei afectiuni sunt grave și vă pot schimba total viața.

Odată ce învățați cum să gestionati corect afecțiunea, veți descoperi că viața poate fi mult mai plăcută decât era înainte de diagnosticul cu DIABET. 

 

Vă așteptăm pe grupul nostru IMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL Este cel mai bun loc pentru a găsi suport, cunoștințe, sfaturi despre stilul de viață și rețete, indiferent dacă ați fost diagnosticat recent sau faceți față afecțiunii de ani buni. Aici găsiți  o comunitate sigură și transparentă. În plus față de sprijinul și conținutul CuraLife, ne bucurăm sa interacționăm direct cu dv. răspunzându-vă  la întrebări, ne bucurăm când găsim soluții utile pt. tratarea DIABETULUI și le împărtășiți cu aceasta comunitate frumoasa, începând sau participând la discuții cu oameni care se confruntă cu aceleași provocări ca și dvs. și vă faceți prieteni.

 

*Materialele din acest articol au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

 


Distribuie această postare