🥦Broccoli, un medicament natural in combaterea DIABETULUI DE TIP 2

Bogat în vitamine și minerale, broccoli-ul este recunoscut pentru proprietățile sale antitumorale. Un studiu suedez mai adaugă un beneficiu de important oferit de broccoli:

Este o armă excelentă în reglarea DIABETULUI DE TIP 2, oferind rezultate comparabile cu cele ale unor tratamente cu medicamente. Broccoli contine un compus valoros  Glucorafarina este cea care se transformă în sulforafan și încetinește dezvoltarea tumorilor . Glucorafarina  se găsește, în general, în legume crucifere (varză,conopidă, gulia, ridichia, napul, hreanul etc.) grupă din care face parte și broccoli.

Acesta mai conține potasiu, magneziu, sodiu, fosfor, fier, calciu, vitamina A, B, C, acid folic, tiamină, niacină și riboflavină. Pe langa aceste informații nutritionale valoroase adaugăm o rețetă ușor de pregătit, delicioasă, cu un indice glicemic scăzut, care poate fi folosită cu succes ca fel principal sau garnitură. 



🥦Broccoli copt la cuptor amestecat cu felii de migdale prăjite, fulgi de ardei roșu, usturoi, suc de lămâie și brânză pecorino sau parmezan…HMMMM DELICIOS!

AVERTIZARE! Această rețetă dă dependență! ☺️Foarte probabil va fi cel mai bun broccoli gătit pe care îl veți face vreodată. 

Valoare nutritionala pentru porție: 1 porție, calorii: 182 kcal, carbohidrați: 7 g, proteine: 3 g, grăsimi: 17 g, grăsimi saturate: 2 g, grăsimi polinesaturate: 14 g, colesterol: 1 mg, sodiu: 307 mg, fibre: 3 g, zahăr: 1 g


Ingrediente pentru 4 porții:

-Aproximativ 600 grame  coroane de broccoli aproximativ (cam doua capete)

-¼ cană ulei de măsline extravirgin

- 4 catei de usturoi rasi fin sau presați

- câțiva fulgi de ardei rosu uscat

-½ linguriță de sare 

-3 linguri migdale crude feliate, cu sau fără coajă (se găsesc ușor la supermarket)

-2 lingurițe suc proaspăt de lămâie

-2-3 linguri de brânză pecorino învechită proaspăt rasă sau parmezan ras

-coaja unei jumătăți de lămâie


Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 246°C cu o tava fixata in mijlocul cuptorului;

Notă: Temperatura ridicată asigură o caramelizare uniformă și profundă (și buchețele extra crocante, aromate!). Dacă cuptorul este fierbinte (puteți verifica acest lucru folosind un termometru de cuptor) sau dacă preferați bucățele mai puțin crocante, reduceți temperatura cuptorului la 220°C-232°C și reglați timpul de gătire după cum este necesar.

 

  1. Tapetați o tavă cu folie de aluminiu dacă nu aveți deja o tavă din teflon. 
  2. Tăiați toate capetele și dure ale coroanelor de broccoli, lăsând aproximativ 4/5 cm de tulpină atașată. Tăiați broccoli în felii de 2 cm grosime, Încercați să vă faceți bucățile și feliile de broccoli de aceeași dimensiune, deoarece acest lucru le va ajuta să se prăjească uniform.
  3. Într-un castron mare, amestecați uleiul de măsline, cățeii de usturoi rași sau presați și fulgii de ardei roșu. 
  4. Adăugați feliile de broccoli și amestecați ușor până când sunt acoperite uniform.
  5. Aranjați broccoli, cu partea tăiată în jos, pe tava tapetată, cu un mic spațiu intre ele.
  6. Se presară cu sare peste ele uniform.
  7. Tineti la cuptor broccoli-ul timp de 10 până la 12 minute.
  8. Scoateți tava din cuptor, intoarceti pe cealalta parte feliile de broccoli și presărați fulgii de migdale uniform peste ele. 
  9. Se bagă tava la cuptor încă 8 până la 10 minute sau până când broccoli-ul este uniform caramelizat și fraged, iar feliile de migdale sunt prăjite și aurii.
  10. Transferați broccoli pe un platou, amestecați ușor cu sucul de lămâie și acoperiți cu brânză parmezan rasă.
  11. Se ornează cu coajă rasă proaspăt de lămâie. Se servește fierbinte sau la temperatura camerei (dar are un gust grozav si rece). Restul de broccoli ce nu a fost consumat la masă, poate fi păstrat într-un recipient ermetic la frigider până la 2 zile.

NOTA: De ce broccoli-ul meu se rumenește/arde  prea repede? Dacă cuptorul tău este fierbinte, recomandăm să scadeți temperatura cuptorului cu cel puțin 25 de grade și invers. Temperatura ridicată de coacere produce buchețele extra crocante și o caramelizare suplimentară adică mult mai aromate.

Va așteptăm pe grupul nostru IMPREUNA PUTEM INVINGE DIABETUL Este cel mai bun loc pentru a găsi suport, cunoștințe, sfaturi despre stilul de viață și rețete, indiferent dacă ați fost diagnosticat recent sau faceți față afecțiunii de ani buni. Aici găsiți  o comunitate sigură și transparentă. În plus față de sprijinul și conținutul CuraLife, ne bucurăm sa interacționăm direct cu dv. răspunzându-vă  la întrebări, ne bucurăm când găsim soluții utile pt. tratarea DIABETULUI și le împărtășiți cu aceasta comunitate frumoasa, începând sau participând la discuții cu oameni care se confruntă cu aceleași provocări ca și dvs. și vă faceți prieteni.

Distribuie această postare