Broccoli Cu Pui La Cuptor
By Sara Barulli, December 16, 2021
Ai nevoie de o cină caldă de primavara? Atunci acest fel de mâncare este chiar pe gustul tau! Nu numai că este sănătos, are un gust incredibil, iar întreaga familie se va bucura de acest fel de mâncare! Ca să nu mai zic … toata casa va mirosi uimitor!
Porții: 4
ingrediente:
2 lingurițe ulei de măsline
3 bucati piept de pui cu os, piele și grăsime îndepărtate
½ cană ceai preparat
1 frunză de dafin
2 fasii de coajă de lămâie, tăiate cu o curățătoare de legume
¾ ceașcă de iaurt slab
8 lingurițe de porumb, amestecate cu puțină apă pentru a forma o pastă
2 ½ cană lapte cu conținut scăzut de grăsime
1 lingură rozmarin proaspăt tocat
400 g Broccoli , tăiat în flori
½ ceașcă mazăre congelată
1 lingură sare, suc de lămâie și piper negru dupa gust
¼ cană de brânză cheddar cu conținut scăzut de grăsime
3 linguri de seminte de floarea soarelui
3 lingurițe de pătrunjel proaspăt tocat
Proceduri:
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C / 356 ° F
Încălziți uleiul și căliti puiul până se rumeneste într-o cratiță mare. Adăugați ceaiul, frunza de dafin și coaja de lămâie.
Acoperiți cu un capac și lăsați să fiarba aproximativ 20 de minute fara a se usca. Scoateți puiul și lăsați-l să se răcească ușor. Dezosati puiul si maruntiti carnea.
Între timp, amestecați iaurtul, amestecul de făină de porumb, laptele și adăugați la lichidul din tigaie. Se amestecă la foc mic până se omogenizeaza bine.
Adăugați broccoli si acoperiți cu capacul timp de 1-2 minute. Se adaugă mazărea, sarea și puiul. Condimentează cu suc de lămâie și piper.
Date nutritive: Per servire
KCal: 278
Grăsime: 9 g
Carbohidrati: 21 g
Proteine: 29 g