🥒Beneficii ale apei cu castraveți: o modalitate sănătoasă de a rămâne hidratat!

🥒Castraveții conțin  antioxidanti, fibre și enzime care stabilizează și îmbunătățesc procesul digestiv. Deși majoritatea dintre noi elimină coaja, castravetele poate fi consumat cu tot cu coajă, fiindcă aceasta conține multe dintre aceste substanțe nutritive. 

Spălarea fructelor și legumelor, care sunt stropite cu diferite substanțe înainte și după ce sunt culese se va face cu atentie. Legumele sau fructele din comert trebuie să stea cel puțin 1 minut sub un jet puternic de apă și să le frecăm ușor coaja pentru a încuraja eliminarea acestor substanțe care ne pot dauna.

Apa infuzată cu legume fructe proaspete vă poate ajuta să adăugați mai mulți nutrienți in alimentatia dv. în timp ce o consumați dar și să beți mai multă apă, în cazul în care apa simplă nu este pe placul dv. și o beți mai greu. Câteva felii de castraveți în apă vor aduce un plus de gust și multe beneficii pentru sănătatea dv. 

🥒Castraveții au calități antioxidante care luptă împotriva radicalilor liberi, sunt diuretici naturali ajutând la eliminarea toxinelor din organism pe măsură ce ii consumați.. Apa infuzată cu bucăți de castraveti va pune in mișcare  tractul digestiv ajutând eliminarea toxinelor si  te poate scăpa de arsurile la stomac.

🥒Castraveții au fost folosiți  întotdeauna în produsele de îngrijire a pielii pentru hidratare și calmare, dar rețineți că 1 sigur pahar nu va face multe schimbări:  încercați să consumați apă cu infuzie de castraveți zilnic, pe o perioadă de câteva săptămâni, pentru rezultate evidente. Hidratarea va juca un rol important în sănătatea pielii voastre, câteva felii de castraveți în apă, vor oferi corpului dumneavoastră  minerale și substanțe nutritive suplimentare care vă vor menține pielea netedă, suplă și fără pete.

🥒Castraveții au o cantitate mare de potasiu iar acest lucru ajută să vă mențineți tensiunea arterială sub control și să reduceți riscul anumitor boli.

🥒Fisetinul din castravete elimină celulele imbatranite și permite dezvoltarea celulelor sănătoase, încetinind îmbătrânirea (slăbiciune musculară, declinul cognitiv, problemele cardiovasculare, inflamația cronică);

– Susține sănătatea creierului prin protejarea celulelor creierului de stresul oxidativ;

–Are proprietăți anti-cancer: induce moartea celulară programată, ceea ce poate facilita îndepărtarea celulelor tumorale.

Studiile au arătat că consumul de castraveți ar putea ajuta chiar și pe cei cu Alzheimer!

 Castravetele este sărac în calorii și plin de fibre, iar consumul lui ajută în dietele de slabire și este recomandat în alimentația persoanelor care suferă de diabet..

Alimentele cu conținut scăzut de calorii și bogate în fibre sunt cel mai bun lucru de mâncat atunci când simțiți nevoia să gustați și sunt întotdeauna recomandate ca și snack mai ales diabeticilor.

🥒Castraveții sunt surse bune de vitamina A, vitamina B-6 și vitamina C, plus magneziu și calciu.

De multe ori confundăm setea cu  foamea. Adăugarea unor felii de castravete in sticla de apa, zilnic, pe care să o consumați  în special între mese, vă va ajuta să vă simți mai satui mai mult timp și să reducă gustările datorate setei si nu datorate foamei.

Cruzi, murați sau sub formă de suc, vă vor tăia pofta de mâncare, vă vor hidrata și vor încuraja activitatea metabolică de ardere a grăsimilor.

Castraveții aduc beneficii anti-cancer!

Desigur, nicio legumă nu va ucide celulele canceroase, dar cu toții ar trebui să facem tot ce putem pentru a preveni boala, alegând  o dietă sănătoasă, plină de fructe și legume proaspete și de sezon. 

Castravetii împrospătează respirația! 

Castravetele are și efect antiseptic, în special pentru cavitatea bucală și tractul digestiv, unde elimină bacteriile dăunătoare. Dacă ați mâncat ceapă sau usturoi, puteți ronțăi batonase de  castravete,  fiindcă va elimina parțial mirosul neplăcut.

Natura răcoritoare a castraveților poate ajuta la îndepărtarea căldurii din corp, reducând odată cu ea respirația urât mirositoare.

Așa că eliminați respirația urât mirositoare cu fiecare înghițitură de apă de castraveți!

Pentru persoanele care suferă de disconfort digestiv după consumul de castraveți, consumați doar partea solida a legumei și eliminați sâmburii, care pentru anumite persoane se dovedesc a fi greu de digerat, provoacă balonare si crampe abdominale. Mai ales daca vorbim despre soiul lung sau chiar de cei de tip cornișon. 

Cu cât sâmburii sunt mai mari, cu atât pot fi mai indigesti pentru anumite persoane cu un colon mai sensibil.


Exista si persoane care nu pot consuma deloc castraveti, mai ales cei cu colonul iritabil. Explicația constă in faptul că aceștia conțin un ingredient numit cucurbitacină, o substanta ce provoacă probleme de indigestie, flatulentă si eructații. Daca eliminati samburii, mai puteti beneficia consumând castraveți si de antioxidantul numit quercetină care ajută la reducerea umflăturilor. Asemănător cu aplicarea lor pe ochi pentru a reduce umflarea, castraveții pot avea si acest  efect si la nivelul sistemului digestiv;  deci consumul fără semințe la majoritatea oamenilor este mai eficient  pentru a reduce efectele balonarii.


Distribuie această postare